Homepage  / Vedete / Vedete străine

Angela Lansbury, o viață ca-n filme. Cum și-a salvat actriţa din „Verdict: crimă” fiica din mrejele clanului ucigaş al lui Charles Manson

Angela Lansbury, o viață ca-n filme. Cum și-a salvat actriţa din „Verdict: crimă” fiica din mrejele clanului ucigaş al lui Charles Manson
7

de Andra Stana,

Angela Lansbury, vedeta serialului „Verdict: crimă”, a murit în octombrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Lansbury s-a bucurat de o carieră lungă și de succes, motiv pentru care a ajuns una dintre cele mai cunoscute actrițe din industrie. În urmă cu cinci ani, Lansbury a declarat: "Mă simt foarte norocoasă că am avut experiența de viață pe care am avut-o". Cu toate acestea, în timp ce se bucura de succes în carieră, Angela se lupta cu drame reale în viața personală.

Cum și-a salvat Angela Lansbury fata din „ghearele” clanului ucigaş al lui Charles Manson

Cu doar cinci zile înainte de împlini 97 de ani, Angela Lansbury a murit în somn. Anunțul a fost făcut de membrii familiei prin intermediul unui comunicat.

Cunoscută publicului român mai ales datorită rolului său din serialul „Verdict: Crimă! / Murder, She Wrote”, actrița a avut o carieră de peste 75 de ani. Nu multă lume știe azi că Angela Lansbury a avut o legătură cu clanul lui Charles Manson. În 1969,  patru membri ai cultului lui Manson au ucis şapte persoane (soţii LaBianca, Sharon Tate – soţia gravidă în opt luni a regizorului Roman Polanski – şi patru prieteni ai acesteia).

Angela Lansbury și cel de-al doilea soț al ei, Peter Shaw, au avut doi copii, Anthony și Deirdre, care s-au confruntat cu probleme serioase care au pus familia în momente dificile. În anii ’60, atât fiul, cât și fiica lui Lansbury au ajuns să fie dependenți de droguri, inclusiv de heroină.

În acea perioadă, fiica actriței, Deirdre, s-a trezit implicată în familia Manson, precum și cu Charles Manson însuși. „Deirdre își petrecea timpul cu familia din când în când și chiar avea un bilet de la mama ei în care se preciza că era în regulă ca ea să călătorească cu ei”, potrivit Cielodrive.com.

„Toată lumea știa despre Charles Manson. A fost o perioadă teribilă”

Potrivit Radio Times, lucrurile au devenit și mai înfricoșătoare atunci când Deirdre a fost prinsă cu membri ai faimoasei familii Manson. „Cultul mesianic” a fost condus de Charles Manson, un om care „a profețit că un război rasial era la orizont… ordonându-le „membrilor familiei” sale să pornească la o serie de crime”. Acțiunile lor au avut ca rezultat mai multe crime, inclusiv uciderea actriței Sharon Tate, care era însărcinată în momentul morții sale.

„Toată lumea știa despre Charles Manson. Familia [locuia] acolo sus pe dealuri, nu puteai să fii rezident și să nu știi”, a declarat Lansbury pentru Radio Times. „Doamne, a fost o perioadă teribilă”.

În cele din urmă, familia lui Lansbury a supraviețuit încercărilor.

Vorbind pentru Express despre acele vremuri, Lansbury a reflectat: „A fost un act de jonglerie. Să jonglezi cu căsnicia, copiii și problemele…”. A fost o încercare atât de grea încât, ani mai târziu, Angela Lansbury a lăcrimat în timpul interviului televizat cu Barbara Walters amintindu-și acea perioadă. Soluția găsită a fost însă să se mute cu copiii din Statele Unite în Irlanda. Mama și-a salvat astfel copiii de influențele nefaste.

Angela Lansbury, o viață ca-n filmeIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

De ce s-a mutat Angela Lansbury în Irlanda

Angela Lansbury a povestit cum fiica ei a căzut sub vraja lui Charles Manson. Acesta o lua pe fată de la școală și o făcea să fure bani și mâncare de la părinții ei pentru el. Îngrijorată, Lansbury și-a mutat întreaga familie în Irlanda.

„Nu am putut să-mi ajut copiii, așa că i-am scos din locul în care se aflau. Și i-am dus într-un loc sigur”, a declarat Lansbury pentru Express în 2014. „Asta a fost tot ce am putut face la vremea respectivă. Pentru că nu aveam ajutorul de atunci, locurile unde tinerii puteau merge, pe care le au astăzi”.

Angela Lansbury se confrunta cu problemele copiilor săi cu drogurile, precum și cu implicarea fiicei sale în familia Manson, când a primit o altă lovitură grea: casa familiei a ars în 1970. Potrivit Radio Times, atunci a decis Lansbury, de fapt, să se mute împreună cu familia în Irlanda. Aici locuise pentru scurt timp cu mama ei, Moyna MacGill, care se născuse în Belfast. 

Serialul „Verdict: crimă” i-a adus popularitatea Angelei Lansbury

Difuzat timp de doisprezece ani de către rețeaua CBS, serialul „Verdict: crimă” i-a sporit imens popularitatea excelentei actrițe. De atunci, Angela Lansbury a rămas în grațiile publicului.

Și astăzi, undeva în lume se difuzează „Verdict: crimă” / „Murder, She Wrote”. Povestea care o are ca eroină pe scriitoarea de romane polițiste Jessica Fletcher (Angela Lansbury) a fost un succes la care nici producătorii nu se așteptau. Mai ales că era prima oară când un serial polițist american avea o femeie în rolul principal. În plus, actrița avea deja 59 de ani.

Serialul a avut douăsprezece sezoane și 264 de episoade. „Verdict:crimă” a fost difuzat de rețeaua CBS între anii 1984 și 1996. A fost urmat de patru filme de televiziune și un spin-off intitulat „The Law & Harry McGraw”. Este una dintre producțiile TV cele mai longevive, difuzată cu succes și la ora actuală în diverse țări din lume. La noi a fost difuzată de TVR 2, Pro Cinema și, parțial, de AXN White.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te