Homepage  / Cinema

Premierele zilei: „Drumul terorii”, „Cuibul”, „Spirit neîmblânzit”, „Femei obișnuite” și „Jaful secolului” intră de astăzi la cinema

Premierele zilei: „Drumul terorii”, „Cuibul”, „Spirit neîmblânzit”, „Femei obișnuite” și „Jaful secolului” intră de astăzi la cinema

de Redactia Tvmania

Din 2 iulie putem vedea pe marile ecrane spectaculosul „Drumul terorii”, în care Liam Neeson și Laurence Fishburne însuflețesc o aventură care depășește granițele cotidianului, incitantul și elegantul „Cuibul”, povestea unei familii care vrea să aibă mai mult și pierde aproape totul, „Spirit neîmblânzit” sau reîntâlnirea cu mustangul animat deja celebru, „Femei obișnuite”, povestea unei regizoare care reușește să filmeze chiar cu idolul tinereții ei, și „Jaful secolului”, care ne prezintă o îndrăzneață încercare de spargere chiar la Banca Spaniei, devenită familiară întregii planete datorită celebrului „La casa de papel”.

 

Filme cinema, azi , 2-4 iulie 2021

„Drumul terorii”

Unul dintre cei mai energici protagoniști ai filmelor de acțiune din ultimii ani, Liam Neeson face acum echipă cu Laurence Fishburne într-o poveste provocatoare și spectaculoasă. 

În urma prăbușirii unei mine de diamante în nordul înghețat al Canadei, șoferul Goldenrod (Laurence Fishburne) organizează o misiune de salvare pentru a-i salva pe cei 26 de mineri blocați în subteran. El îl cooptează pe Mike (Liam Neeson), un șofer experimentat în condusul pe drumuri înghețate, să transporte rapid materialele necesare la locul accidentului. Numai că încălzirea bruscă a apelor din zonă transformă drumul salvatorilor într-un infern.

„Drumul terorii”, un univers insolit

Realizat în zonele înghețate din Manitoba, Canada, filmul arată în premieră lumea șoferilor care conduc camioane de mare tonaj pe drumuri înghețate. Obișnuiți cu cele mai variate pericole, aceștia au propria emisiune pe canalele gen History și formează o comunitate aparte. Totuși, nimeni nu s-a gândit până la regizorul Jonathan Hensleigh să-i transforme în protagoniști ai unui film de acțiune.

Cu două vedete ca Liam Neeson și Laurence Fishburne în rolurile principale, „Drumul terorii” se anunță una dintre cele mai palpitante povești intrate pe ecrane. Filmul este unic și prin faptul că producția sa a început în februarie 2019 în Winnipeg și a continuat pe tot parcursul pandemiei COVID-19 din 2020. 

„Drumul terorii”, O: The Ice Road, SUA, 2021 R: Jonathan Hensleigh D: Liam Neeson, Laurence Fishburne, Holt McCallany, Matt McCoy, Matt Salinger, Marcus Thomas, Chad Bruce, Amber Midthunder. 

 

Filme cinema, azi , 2-4 iulie 2021

„Cuibul”

În căutarea unui standard de viață care să-i răsfețe familia, dar mai ales orgoliul, eroul poveștii de față își neglijează exact fericirea visată, care trece în goană pe lângă el. 

În anii ’80, ambițiosul antreprenor Rory O’Hara (Jude Law) se întoarce în Anglia natală cu Allison (Carrie Coon), soția sa americancă, și cu cei doi copii, Samantha (Oona Roche) și Benjamin (Charlie Shotwell), convins că viața într-un conac britanic pitoresc și oportunitățile de afaceri de acolo le vor asigura tuturor un trai de vis. O vreme, totul funcționează perfect. Tatăl și fiul joacă fotbal, fiica adolescentă ascultă viniluri, iar cei doi soți sunt tandri și apropiați. 

 

„Cuibul”, liniștea dinaintea furtunii

Curând, aspirațiile prea înalte ale lui Rory și orgoliul său nemăsurat ajung să pună în pericol chiar acest univers elegant și precis construit. Curând, afecțiunea reală dintre membrii familiei, micile tabieturi și răsfățuri casnice încep să fie umbrite de conflicte. În tihna de până atunci a căminului familiei O’Hara se insinuează o tensiune crescândă, care anunță izbucnirea unei furtuni de neocolit.

O dramă aparte, apreciată mai ales pentru interpretările excelente ale lui Jude Law și Carrie Coon (cunoscută din serialul de succes „Fargo”), dar și pentru regia lui Sean Durkin, care a fost recompensat cu trei premii la Festivalul de Film de la Deauville.  

„Cuibul”, O: The Nest, Marea Britanie/Canada, 2020 R: Sean Durkin D: Jude Law, Carrie Coon, Oona Roche, Charlie Shotwell. 

 

Filme cinema, azi , 2-4 iulie 2021

„Spirit neîmblânzit”

Cinefilii care îl iubesc deja pe faimosul cal sălbatic lansat în „Spirit – Armăsarul Vestului Sălbatic” (2002) îl vor reîntâlni aici în compania unei fetițe curajoase, care îl prețuiește cu adevărat.

Cel mai nou capitol din seria începută în 2002 cu animația nominalizată la Oscar „Spirit – Armăsarul Vestului Sălbatic”, „Spirit neîmblânzit” – tot o producție DreamWorks Animation – o are în centru pe Lucky Prescott (voce: Isabela Merced), o fetiță curajoasă și independentă.

Dornică să afle cât mai multe despre mama ei, care a murit, și care fusese o călăreață de rodeo foarte talentată, pe care din păcate nu ajunsese să o cunoască suficient, Lucky se împrietenește cu Spirit (voce: Ralph DeSeve), un mustang care nu suportă pe nimeni în șa. După ce Lucky reușește să-i câștige încrederea, Spirit o va învăța însă nenumărate lucruri despre propriul ei talent, despre libertate și despre drumul pe care trebuie să-l aleagă în viață. 

 

„Spirit neîmblânzit”, despre eroism și prietenie

Lucky simte că are, în sfârșit, un aliat prețios și multe răspunsuri la neliniștile care o frământaseră până atunci. Însă, la puțin timp, un samsar ticălos îl fură pe Spirit pentru a-l scoate la licitație și a-l vinde, ca să fie folosit la munci grele.

Lucky nu ezită și, alături de prietena ei, Abigail (voce: Mckenna Grace), pornește să-și salveze prietenul, indiferentă la protestele tatălui ei, Jim (voce: Jake Gyllenhaal) și ale grijuliei ei mătuși Cora (voce: Julianne Moore), mereu înspăimântați de escapadele riscante ale fetei. Ceea ce urmează este o cursă contra cronometru, în care se arată că tot curajul și prietenia sunt cele mai grozave superputeri din lume. 

„Spirit neîmblânzit”, O: Spirit Untamed, SUA, 2021 R: Elaine Bogan, Ennio Torresan Voci: Isabela Merced, Jake Gyllenhaal, Julianne Moore, Ralph DeSeve, Marsai Martin, Mckenna Grace, Eiza González. 

 

Filme cinema, azi , 2-4 iulie 2021

„Femei obișnuite”

Federica (Jasmine Trinca) este o tânără regizoare aspirantă care are prilejul de-a face un film cu celebra Elina (Elina Löwensohn), idolul tinereții ei. Numai că apropierea de actrița ei preferată, care este cu totul altfel decât își închipuia tânăra regizoare, combinată cu împlinirea dorinței ei atât de puternice, care o copleșește, îi cauzează Federicăi o criză de epilepsie.

Totul pare să o ia razna pe platouri însă, printr-o fericită răsturnare de situație, totul se liniștește și echipa de filmare beneficiază de o perspectivă nouă, care reașază totul la locul său. Filmată în parte la București, această poveste sensibilă despre cât de tulburătoare poate fi, mai mereu, împlinirea celei mai arzătoare dorințe, are câteva referințe extrem de interesante la istoria noastră trecută și prezentă.

Născută în 1966 la București și emigrată la New York, originala actriță Elina Löwensohn are o impresionantă carieră internațională și o filmografie care numără titluri precum: „Lista lui Schindler”, „Basquiat”, „Sex Traffic”, „Apă întunecată” sau „Venus neagră”. 

„Femei obișnuite”, O: Simple Women, Italia/România, 2019 R: Chiara Malta D: Jasmine Trinca, Elina Löwensohn, Francesco Acquaroli, Ozana Oancea, Cosmina Olariu, Anna Malvica

 

„Jaful secolului”

S-ar spune că, după faimosul serial „La casa de papel”, niciun alt jaf îndreptat către banca Spaniei nu mai are șanse. Însă regizorul spaniol Jaume Balagueró imaginează o aventură tensionată, în care o echipă condusă de Walter (Liam Cunningham), un expert în artă, trebuie să pregătească temerarul jaf în zece zile și să dea lovitura în acest loc (înconjurat de un mister absolut și păzit cu prețul vieții de șeful securității) în doar nouăzeci de minute. Adică exact cât durează meciul Spaniei din finala Cupei Mondiale, care captează atenția tuturor. 

„Jaful secolului”, O: Way Down, Spania, 2021 R: Jaume Balagueró D: Liam Cunningham, Famke Janssen, Freddie Highmore, Astrid Bergès-Frisbey, Sam Riley, José Coronado, Emilio Gutiérrez Caba

 

Astăzi la TV:

VEZI PROGRAMUL TV
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 21:30 Masked Singer România
  PRO TV a achiziţionat licenţa de producţie a celui mai spectaculos show de televiziune din lume: "The Masked Singer". Formatul, care a devenit viral şi a creat o...
 • 23:30 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:00 Fii pe fază şi raportează 15
  Visul lui Ronnie este să ajungă poliţist, însă momentan este şeful securităţii într-un mall aglomerat şi rezolvă diferite probleme provocate de către clienţi. Lucrurile...
 • 01:45 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 01:45 Femeia alege 12
  Majda Aboulumosha găzduieşte "Femeia alege", un dating show în care puterea se află în mâna femeilor. Cinci concurente independente, decise să își găsească dragostea...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 14:00 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 16:30 Acces direct AP
  "Acces Direct", unul dintre formatele puternice ale după-amiezii, difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00, îşi cucereşte telespectatorii cu subiecte inedite...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Adela AP
  Două surori înţeleg iubirea faţă de cealaltă diferit. Adela este în stare să renunţe la tot pentru sora ei. Iar, pentru Andreea, tot ce este al Adelei este şi al...
 • 21:45 Adela AP
  Două surori înţeleg iubirea faţă de cealaltă diferit. Adela este în stare să renunţe la tot pentru sora ei. Iar, pentru Andreea, tot ce este al Adelei este şi al...
 • 23:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 23:30 Asia Express AP
 • 03:00 Scufiţa Roşie 12
  Valerie este o tânără frumoasă, îndrăgostită de un proscris, Peter, dar căreia părinţii i-au aranjat mariajul cu bogatul Henry. Dispuşi să sacrifice totul pentru...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 08:15 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 08:45 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 09:15 Povestea noastră AP
  Mulţi dintre telespectatori se vor regăsi în situaţiile comune sau mai puţin obişnuite cu care se confruntă protagoniştii şi vor avea bucuria să o reîntalnească...
 • 11:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 17:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Doctorul minune AP
  "Doctorul minune" este povestea emoţionantă a tânărului diagnosticat cu autism, care reuşeşte să facă adevărate minuni şi să salveze vieţi. Dr. Ali Vefa, un tânăr...
 • 22:30 Bravo, ai stil! AP
  "Bravo, ai stil! Celebrities" se pregăteşte să aducă în lumina reflectoarelor o noua generaţie de concurente, cunoscute deja publicului din România. Aspirantele...
 • 00:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:30 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 04:30 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 05:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV