Homepage  / Televiziune

Filmele din seria de aventuri „Indiana Jones”, în fiecare duminică din iunie 2023 la Warner TV

Filmele din seria de aventuri „Indiana Jones”, în fiecare duminică din iunie 2023 la Warner TV

de Andra Stana,

Serile de duminică din luna iunie la Warner TV îi sunt dedicate lui Harrison Ford. Postul va difuza cele patru filme „Indiana Jones” în fiecare duminică din iunie.

Aventurile lui Indiana Jones se văd la Warner TV – duminica, în iunie 2023

Lungmetrajele de acțiune sunt regizate de Steven Spielberg și bazate pe o poveste scrisă de George Lucas și Philip Kaufman.

Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute (1981)

„Raiders of the Lost Ark/ Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute” (1981) este primul film din serie și va putea fi vizionat pe 4 iunie. Acțiunea este plasată în 1936, când arheologul călător Indiana Jones se luptă cu naziștii pentru a recupera Chivotul Legământului, pierdut de mult timp, despre care se spune că ar face invincibilă o armată.

Exploratorul face echipă cu Marion Ravenwood (jucată de Karen Allen), cu care a avut în trecut o relație, și se străduiește să îl oprească pe arheologul rival dr. René Belloq (Paul Freeman) să îi conducă pe naziști la prețiosul obiect. Filmul a primit, între altele, nouă nominalizări la Oscar, câștigând cinci trofee – pentru scenografie, efecte vizuale, efecte de sunet, montaj și sunet.

Indiana Jones si Templul Pierzaniei (1984)

„Indiana Jones and the Temple of Doom/ Indiana Jones si Templul Pierzaniei” (1984) este prequel al „Raiders of the Lost Ark” și va fi difuzat pe 11 iunie. În 1935, Indiana Jones ajunge în India și locuitorii unui sat îi solicită să găsească o piatră mistică și să le salveze copiii de secta Thuggee care practică sclavia, magia neagră și sacrificiile umane în onoarea zeiței Kali. Harrison Ford este secondat aici de actorii Kate Capshaw, Amrish Puri, Amrish Puri, Roshan Seth, Philip Stone și Ke Huy Quan, aflat la debutul său cinematografic. Filmul a câștigat un Oscar pentru efecte vizuale și a mai primit o nominalizare, pentru muzica originală compusă de John Williams, care a mai fost selectat la aceeași categorie și pentru primul și al treilea lungmetraj din serie.

Indiana Jones și ultima cruciadă (1989)

„Indiana Jones and the Last Crusade/ Indiana Jones și ultima cruciadă” (1989) va putea fi urmărit la Warner TV pe 18 iunie.

Sean Connery se alătură distribuției, în rolul tatălui arheologului care e dat dispărut în timp ce urmărea Sfântul Graal, în 1938. Astfel, Indiana Jones se confruntă din nou cu naziștii pentru a-i împiedica să obțină puterile acestuia. Din distribuție mai fac parte Alison Doody, Denholm Elliott, Julian Glover, River Phoenix și John Rhys-Davies. Lungmetrajul a câștigat un Oscar pentru efecte de sunet.

Indiana Jones – Regatul craniului de cristal (2008)

Cea mai recentă producție din franciză, „Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull/ Indiana Jones – Regatul craniului de cristal” (2008) va fi difuzată pe 25 iunie. Acțiunea are loc în 1957, când Indiana Jones este implicat într-un complot sovietic pentru a descoperi secretul din spatele unor artefacte misterioase cunoscute sub numele de Craniile de Cristal. Actorii Cate Blanchett, Shia LaBeouf, Karen Allen, John Hurt și Ray Winstone fac parte din distribuția filmului nominalizat la BAFTA pentru efecte vizuale speciale.

Pe parcursul a patru decenii, cele patru filme din franciză au înregistrat un important succes de public. Au generat încasări la nivel nord-american de peste 942 milioane de dolari. În plus, la nivel global, au generat încasări de aproximativ 2 miliarde de dolari.

Sursa foto: Warner TV, Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te