Homepage  / Filme Online / Disney Plus

Filmul „Elementar” stabileşte un record de vizionare pe Disney Plus. Anunțul făcut de platforma de streaming

Filmul „Elementar” stabileşte un record de vizionare pe Disney Plus. Anunțul făcut de platforma de streaming

de Andra Stana,

Aţi aflat probabil că în urmă cu doar câteva zile a intrat pe platforma Disney Plus cel mai nou film Studiourile Disney și Pixar, „Elementar ”, dar ce nu ştiaţi probabil e că el vine şi cu un record.

„Elementar”, cea mai vizionată premieră de film pe Disney Plus în 2023

Filmul „Elementar” de la Studiourile Disney și Pixar a avut parte de o premieră glorioasă pe Disney Plus. Mai precis, avem de-a face cu cea mai vizionată premieră de film pe platforma de streaming în 2023.

Potrivit Disney Plus, „Elementar” se află în Top 10 premiere cinematografice din toate timpurile, obținând 26,4 milioane de vizualizări în primele cinci zile de streaming.

Regizat de Peter Sohn, produs de Denise Ream și de Pete Docter ca producător executiv, lungmetrajul original are acțiunea plasată în Orașul Elementelor, unde locuiesc împreună locuitorii de foc, apă, aer și pământ. Lungmetrajul o prezintă pe tânăra Flamă, a cărei prietenie cu un tip amuzant și naiv pe nume Șuvoi îi pune la încercare convingerile despre lumea în care trăiește.

„Elementar” a depășit „Roșu aprins”

În primele cinci zile de streaming, Elementar a devenit cea mai vizionată premieră de film de animație de la lansarea filmului Roșu aprins (Turning Red) de la Disney și Pixar, în martie 2022, precum și cea mai vizionată premieră de film Disney+ din toate timpurile în America Latină, situându-se cu puțin înaintea filmului Roșu aprins.

Lansat în iunie, filmul a avut succes și în cinematografe. A generat venituri de 484 de milioane de dolari în întreaga lume și un scor de 93% din partea publicului verificat pe Rotten Tomatoes și un scor „A” la CinemaScore. În Statele Unite, filmul a generat 154 de milioane de dolari. Cu peste cinci ori mai mult decât a generat în weekendul când a avut loc premiera (30 milioane dolari), o performanță rară pentru orice lansare în cinematografe. La nivel internațional, filmul a adus 330 de milioane de dolari și a avut o evoluție deosebit de bună în Coreea de Sud, devenind cel mai vizionat film al Pixar în această țară.

Scenariul „Elementar” este realizat de John Hoberg & Kat Likkel și Brenda Hsueh, după o poveste de Sohn, Hoberg & Likkel și Hsueh.

Sursa foto: Disney Plus

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te