Homepage  / Ultimul număr

Fotbalul englez: acasa, la Moscova

Fotbalul englez: acasa, la Moscova

de Redactia Tvmania

Fara indoiala, mitul eternei reintoarceri isi gaseste corespondentul filosofic in fotbal. Din timp in timp, sportul-rege are nevoie de o purificare. Si atunci revine acolo de unde a plecat, ca un fiu risipitor, sa cucereasca lumea: in Anglia.

Ce paradox! Toti ochii de pe Batranul Continent sunt atintiti spre Rusia pentru a vedea cum se incoroneaza englezii. Manchester United si Chelsea Londra, formatii care au dominat Albionul si Europa in acest sezon, joaca miercuri, pe „Lujniki”, cel mai mare stadion din Moscova (in direct la PRO TV, de la ora 21.45), finala celei de-a 53-a editii a Ligii Campionilor. Cu alte cuvinte, un crampei de civilizatie englezeasca „deportat” 2.500 de kilometri spre Est, acolo unde Piata Rosie va fi, timp de cateva zile, inima Imperiului Britanic.

2-0 pentru Manchester la trofee
E pentru prima oara in istoria Cupei Campionilor Europeni cand finala e disputata de doua echipe din Anglia. Investitiile colosale facute in industria fotbalului insular si-au gasit raspunsul in categorica dominatie a echipelor englezesti asupra Europei. Trei formatii in semifinale (Chelsea, Manchester si Liverpool), iar acum – o finala transformata intr-o afacere interna.
Manchester United si Chelsea n-au dominat numai Liga Campionilor, ci si competitia interna. Finala de la Moscova nu e decat prelungirea duelului din campionat, unde cele doua echipe sunt la egalitate de puncte in fruntea clasamentului. La capitolul palmares, „diavolii” au insa un avantaj net. Manchester a castigat de doua ori Cupa Campionilor: 4-1 cu Benfica Lisabona in 1968 si 2-1 cu Bayern München in 1999. Chelsea, in schimb, e pentru prima oara in finala.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te