Homepage  / Ultimul număr

Fotbalul isi da suba jos

Fotbalul isi da suba jos

de Redactia Tvmania

Cel mai interesant campionat de fotbal al Romaniei din ultimii 20 de ani se reia vineri, cu etapa 20. Miza sportiva si financiara uriasa, slabiciunile marilor echipe si infiltrarea "veneticilor" asigura sprintului decisiv din Liga I un finis "la fotografie".

Vrajba din birouri si din ziare se muta, de vineri, in iarba. Fotbalul romanesc se reia cu ultimele 15 etape ale Ligii I, jaloanele care pot marca, pentru prima oara dupa foarte mult timp, o schimbare de putere.
In ciuda eforturilor depuse de catre unii dintre protagonisti, raportul de forte nu s-a modificat fundamental in cele doua luni ale pauzei de iarna. CFR Cluj, liderul detasat al campionatului, a adus cativa jucatori experimentati, dar aportul acestora nu s-a facut remarcat in meciurile de pregatire. La Rapid, principala urmaritoare a ardelenilor, a inceput restructurarea. Steaua, ocupanta locului patru, a adus cinci jucatori straini cu care spera sa revina in prim-plan. Dinamo si-a vandut cel mai bun aparator (Stefan Radu) si cel mai periculos atacant (Claudiu Niculescu), fotbalistii adusi in loc (un sarb si un argentinian) nefiind deocamdata la inaltime. Toate acestea par sa arate ca ardelenii de la CFR raman favoriti la titlu. Ar fi pentru prima oara, dupa 1991, cand o echipa din provincie reuseste sa „uzurpe” Capitala.

Marea miza: 10 milioane de euro
Aceasta lovitura poate veni insa intr-un moment crucial. Formatia care va termina sezonul pe primul loc se va califica direct in grupele Ligii Campionilor. Corect gestionata si suprapusa unor rezultate decente in aceasta competitie, aceasta participare ar echivala cu peste 10 milioane de euro in conturile campioanei, suma uriasa pentru un club din Romania. Dar importanta sezonului de primavara nu se opreste aici.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te