Homepage  / Ultimul număr

Imposibil de ucis

Imposibil de ucis

de Redactia Tvmania

Bruce Willis se intoarce la rolul care l-a consacrat: eroul rebel din „Greu de ucis”. A patra pelicula din serie, „Live Free or Die Hard”, va fi lansata in iulie.

„De ce nu a jucat Bruce Willis in „Titanic”? Pentru ca i-ar fi salvat pe toti.” Asa suna un banc de acum cativa ani. John McClane, personajul principal din seria „Greu de ucis”, l-a transformat pe Bruce Willis in idolul pustanilor din anii ’90, dar si intr-un subiect de bascalie pentru cei satui de mitul eroului invincibil, care salveaza de unul singur tot ce e de salvat: ostatici, avioane sau chiar omenirea. Ei bine, actorul in varsta de 52 ani ne-o coace din nou. In vara acestui an, va fi lansat „Live Free or Die Hard”, in regia lui Len Wiseman. De data asta, fostul politist John McClane va trebui sa-i impiedice pe niste cyber-teroristi sa preia controlul asupra retelei de calculatoare a Statelor Unite.
Bruce Willis s-a nascut in 1955, intr-o baza militara americana din Germania de Vest, si a copilarit in New Jersey. Nu se poate spune ca a fost un talent precoce. Dupa cateva experiente actoricesti insignifiante si o perioada in care a lucrat ca barman in New York, sansa ii surade o data cu rolul din serialul „Maddie si David”, care a avut succes si in Romania in primii ani dupa Revolutie. Notorietatea pe care a dobandit-o prin acest serial nici nu poate fi comparata cu ceea ce avea sa urmeze, incepand cu 1988, an in care este distribuit pentru prima data in „Greu de ucis”. John McClane, eroul salvator, devine imediat o figura de marca a culturii populare americane, astfel ca filmul are parte de doua continuari, in 1990 si 1995, iar Bruce Willis este tot mai solicitat la Hollywood. „Uite cine vorbeste” (1989) ii reconfirma talentul de actor comic, iar rolurile din „Pulp Fiction” (1994) si „Al cincilea element” (1997) ii dau ocazia de a demonstra tuturor ca a ajuns la maturitatea artistica.
Atunci cand credeam ca Bruce Willis a oferit cam tot ce putea oferi, a venit rolul surprinzator din „Al saselea simt” (1999), un film cu incasari excelente si apreciat de critica. Un an mai tarziu, Willis a aparut in trei episoade din „Prietenii tai”, dupa ce a pierdut un pariu cu Matthew Perry, insa ghinionul la pariuri s-a transformat intr-un mare noroc: pentru aceste aparitii, i-a fost acordat un premiu Emmy. Au urmat cativa ani fara prea multe realizari, in care numele lui a aparut in presa cel mai des cu ocazia iesirilor in public alaturi de Demi Moore, fosta lui sotie. Iata insa ca, in 2007, Bruce Willis cauta gloria de altadata, intorcandu-se la rolul care l-a consacrat. Chiar in aceste saptamani se filmeaza ultimele scene din „Live Free or Die Hard”, iar premiera va avea loc pe 4 iulie.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te