Homepage  / Știri / Interviul altfel

INTERVIUL ALTFEL: Tudor Mușat, de la Digi 24, e pasionat de călătorii

INTERVIUL ALTFEL: Tudor Mușat, de la Digi 24, e pasionat de călătorii

de Redactia Tvmania

A lucrat timp de trei ani, între 1996 și 1999, la BBC Londra, a fost la Realitatea TV, iar acum e la Digi 24. A știut încă de mic ce vrea să se facă, chiar „muncea” conștiincios încă de atunci și a intrat în presă direct de pe băncile școlii. Am aflat toate astea de la Tudor Mușat (43 de ani).

Tudor Mușat a intrat în presă direct de pe băncile școlii

Tudor Mușat a intrat în presă direct de pe băncile școlii

În ultima vreme, te-a uimit la tv… „cum a dispărut un politician cercetat penal de sub ochii politiștilor pentru că… era ceață și nu l-au mai putut urmări”.

Ultima emisiune tv la care ai nimerit zapând şi te-a prins imediat a fost… „«Ca-n filme», de la Digi 24”, pentru că… „era o ediție în care colegii mei vorbeau despre filmele lor preferate de Crăciun”.

Cel mai trăsnit personaj tv al momentului ţi se pare…Richard Quest, de la CNN” pentru că… „e foarte expresiv și a creat tot felul de momente artistice în show-ul lui economic”.

Cel mai recent ai dat search pe Google la… „cauciucuri de iarnă, pentru că mi-am luat o mașină nouă :)”.

Ultimul film care te-a făcut să simţi că ai dat degeaba banii pe bilet este… „«Greu de ucis 4», acum câțiva ani – de atunci nu s-a mai întâmplat să nimeresc filme așa de prost jucate și neconvingătoare, nici de acțiune, nici din alt registru”.

Plăcerea ta vinovată la tv este… „să mă uit la emisiunile de călătorie de la Travel Channel. În special la cele despre mare și destinații din Asia de Sud-Est”.

Personajul preferat din seriale este, potrivit lui Tudor Mușat, „Matt LeBlanc jucându-se pe el însuși”

Personajul preferat din seriale este, potrivit lui Tudor Mușat, „Matt LeBlanc jucându-se pe el însuși”

„Nu ești jurnalist doar la serviciu, ci tot timpul”

Cel mai interesant aspect al job-ului tău este… „că prin interviuri pot obține răspunsuri sau declarații cu impact pentru o mulțime de oameni, că e o meserie care se îmbină natural cu preocupările tale – nu ești jurnalist doar la serviciu, ci tot timpul”.

Cel mai mult (îl/o) respecţi în tv (pe)… „mi-e greu să aleg, aș indica un personaj colectiv, și anume echipa, sau spiritul de echipă, pentru că e ceva ce se construiește greu, dar e esențial pentru ce apare pe post și pentru susținerea nu doar profesională, ci și psihică a fiecăruia dintre noi”.

Personajul tău preferat din seriale este…Matt LeBlanc jucându-se pe el însuși, cu autoironie mușcătoare la adresa fițelor de vedetă, în «Episoade»”.

Gadgetul la care nu poţi renunţa este… „telefonul mobil”, pentru că… „sunt conectat tot timpul la mail, știri, social media sau vorbesc, dar încerc să-l folosesc cât mai responsabil, fără să rămân cu ochii în el tot timpul :)”.

Din primul tău salariu, ţi-ai cumpărat… „casete audio cu muzică rock (asta era în timpul studenției)”.

Dacă de mâine ar trebui să-ţi schimbi meseria, te-ai apuca de… „cursuri de comunicare – fac deja așa ceva și e uluitor să vezi că produci schimbare în viața unor oameni care ajung să vorbească în public convingător și expresiv”.

Tu cui i-ai da un Oscar într-o zi? „Unui actor român. Mi se pare că unii dintre ei au atâta forță și culoare încât sper ca un film recunoscut internațional să le aducă și lor recunoașterea pe care o merită”.

Când chiuleai/după ore, pierdeai vremea în… „nu aveam un parc lângă liceu (cred că oricum ar fi fost primul loc unde ne-ar fi căutat), așa că exploram cu colegii străduțele din jur, stând de vorbă, sau citeam în uriașul pod al liceului, doar că trebuia să fii amic cu colegul care avea o dublură de la cheie”.

În şcoală, mergeai des la olimpiada de… „limba franceză. Păstrez și acum o diplomă cu personajul unor povestiri preferate de adolescenți pe-atunci, Tartarin din Tarascon”.

Profesorul tău preferat a fost… „profesoara de română din timpul liceului”, pentru că… „am învățat de la ea cât de important e să vorbești corect și expresiv și ne-a oferit o deschidere extraordinară prin conversațiile lungi despre artă, religie și chiar probleme sociale”.

Părinţii tăi nu ştiu nici acum că în copilărie…citeam știri din ziar cu voce tare, prefăcându-mă că le citesc la radio – uneori vecinii le spuneau părinților, spre stupoarea lor, că vorbeam tare cu cineva cât lipsesc ei”.

Porecla ta în adolescenţă era… „domnul redactor”, pentru că…lucram la știri la radio încă din studenție, iar prietenii mă ironizau uneori că iau job-ul prea în serios chiar și în vacanțe :)”.

Locul tău preferat din Bucureşti… „străduțele cu case și mulți copaci, care te fac să simți că orașul plin de blocuri și străzi aglomerate are și personalitate, și culoare, și colțuri unde să poți să respiri”.

Când ai râs ultima oară şi la ce? „Acum câteva minute în redacție, de felul în care un coleg producător ne-a prezentat sumarul emisiunii ca pe o licitație de obiecte de artă :). Munca la știri e foarte serioasă, dar îti oferă și ocazia să te amuzi de foarte multe lucruri, iar în jurul meu sunt mulți oameni cu care aș face oricând terapie prin râs”.

Cel mai frumos răsărit/apus de soare l-ai prins în…un colț de insulă din Golful Thailandei”.

Ce te ţine treaz noaptea? „Să știu că a doua zi am foarte multe lucruri de făcut și să le tot organizez și re-organizez în program, ca să fiu cât mai eficient”.

Dacă ai juca şi ai câştiga la Loto, cu banii… „aș sprijini o rețea de școală după școală, cred că e important ca toți copiii, nu doar unii dintre ei, să aibă parte de un timp petrecut cu folos după ore, atunci când părinții nu le pot ei aloca acest timp”.

Ultimul lucru spontan pe care l-ai făcut a fost… „să improvizez copios la o gală pe care am prezentat-o. De altfel, jurnalismul te pune des în situația să faci schimbări din mers în funcție de evenimente urgente”.

Eşti cel mai mândru de… „prietenii mei foarte buni, care au știut că în cei peste 30 de ani de ani de când ne știm să fie și o constantă, dar și culoare și energie în viața mea”.

Viaţa e prea scurtă ca să nu… „călătorești în toate colțurile lumii”.

Cartea pe care ţi-ai fi dorit s-o fi scris tu este… „m-a marcat profund «Magicianul», a lui John Fowles, dar nu cred că aș fi fost în stare să o scriu nici în exercițiul ăsta de imaginație 🙂 așa că am să mă rezum să cred că aș face o treabă mai bună cu «Jurnalistul universal» a lui David Randall, măcar e vorba de meseria pe care o fac :)”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole:

Digi 24 face „Focus Europa” în colaborare cu Deutsche Welle

Tudor Muşat are o nouă emisiune la Digi24

“Un an. Un minut şi o secundă”, un documentar despre Colectiv la Digi24

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 16:00 Mâncare pe care
  Mâncare pe care, show-ul care a avut succes la nivel internațional, fiind distribuit în 46 teritorii, cu 17.000 de episoade produse, urmărește cinci persoane străine...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 21:30 Dublura 12
 • 00:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:30 Greu de pensionat 2 12
  Fostul agent CIA Frank Moses (Bruce Willis) face din nou echipă cu fostii lui colegi ieşiţi la pensie, pentru a găsi un dispozitiv nuclear portabil. Frank, Sarah...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Poftiţi pe la noi - Poftiţi prin ţară AP
  Timp de şapte sezoane a strunit vedetele și le-a pus la treabă pentru a da o mână de ajutor celor aflați la nevoie. Nea Mărin revine la Antena 1 cu un nou sezon...
 • 17:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Poftiţi pe la noi - Poftiţi prin ţară AP
  Timp de şapte sezoane a strunit vedetele și le-a pus la treabă pentru a da o mână de ajutor celor aflați la nevoie. Nea Mărin revine la Antena 1 cu un nou sezon...
 • 23:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 23:30 Stand-Up Revolution
  "Stand-up Revolution" este prima emisiune televizată de stand up, în care patru nume cu greutate plănuiesc să descopere viitoarea mare senzație din domeniu. Prezenți...
 • 02:30 Băieţi de oraş 12
  Difuzat în continuarea show-ului "În puii mei", "Băieţi de oraş" este un serial de comedie ce îi are în centrul acţiunii pe Roby, Daniela, Malone, Gina, Dorian...
 • 03:15 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 04:00 Poveşti de familie AP
  Serialul "Poveşti de familie" este o antologie de poveşti inspirate de probleme cât se poate de actuale pentru societatea românească. Bazat pe formatul internaţional...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 07:00 Dimineaţa cu noi AP
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Aripi frânte AP
  În centrul poveştii se află Zeynep (Melis Tüzüngüç), Emre (Emir Ozden), Cemre (Gizem Günes) şi sora lor mai mică, Aysun (Eliz Nese Çagin), care rămân într-o sărăcie...
 • 22:30 Se strigă darul AP
 • 00:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:15 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 04:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 05:30 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV