Homepage  / Telenovele

7 telenovele românești lansate de postul Acasă TV

7 telenovele românești lansate de postul Acasă TV
12

de Vasilica Rogozanu,

Din 4 aprilie, postul Acasă renaște, odată cu revenirea Pro 2 la denumirea inițială. Iată 7 telenovele românești produse și difuzate de Acasă.

„NUMAI IUBIREA” (2004)

„Numai iubirea” a fost prima telenovelă românească lansată la noi, în toamna lui 2004, la postul Acasă. Producția a respectat tiparul telenovelelor sud-americane, dar a știut să îl adapteze la realitățile autohtone. Aceasta e posibila explicație a unui incontestabil succes. Astfel s-a născut atât „Sfânta Ana” Dogaru (Corina Dănilă), personajul feminin eminamente pozitiv, cât și rivala ei perfectă, reaua Andreea Damaschin (Oana Zăvoranu), care se luptă pentru dragostea lui Dan Bratu (Alexandru pPapadopol). Tot așa au apărut și Victor Bratu și Alina Damaschin, puștii supernaturali și pe gustul liceenilor (Dan Bordeianu și Adela Popescu și-au intrat atât de bine în roluri încât s-au îndrăgostit de-a binelea și în realitate!).

„LACRIMI DE IUBIRE” (2005)

Telenovela a moștenit o parte din distribuția „Numai iubirea” (Dan Bordeianu, Adela Popescu) și a adus nume noi în poveste, ca Nicoleta Luciu și Lucian Viziru. Dan Bordeianu și Adela Popescu nu au mai trăit relația idilică din “Numai iubirea”. Pe cei doi îi despart o moarte, așa că au trecut multe episoade până când personajele lor au ajuns la sentimente mai bune. Nici în cazul cuplului Lucian Viziru-Nicoleta Luciu lucrurile nu au stat pe roze. El, un tânăr om de afaceri idealist, nu vrea să aibă de-a face cu ea, o oportunistă desârvârșită.

„IUBIRE CA-N FILME” (2006)

Cuplul Adela Popescu-Dan Bordeianu a ținut iar capul de afiș al acestei producții în care au mai jucat Gheorghe Visu, Carmen Tănase, Nicoleta Luciu și Diana Dumitrescu, printre mulți alții. Dar telenovela nu a mai prins atât de tare la public.

INIMĂ DE ȚIGAN (2007)

Producția din 2007 a fost comparabilă, ca succes, cu „Numai iubirea” și a lansat nume noi pe micile ecrane, cum ar fi Andreea Pătrașcu, care are rol principal, al tinerei care se ândrăgostește de doctorul de etnie romă, Codruț (Denis Ștefan). Dar Codruț ar trebui să se însoare cu Roza (Nicoleta Luciu), fiica lui State Potcovaru (Gheorghe Visu) și al Flăcăricăi (Carmen Tănase). Însă și Roza se îndrăgostește de cine nu trebuie, bodyguardul tatălui ei, Thierry (Cabral). Aceasta este locul unde s-au cunoscut și au devenit un cuplu Cabral și Andreea Pătrașcu.

„REGINA” (2008)

Continuare la „Inimă de țigan”, telenovela pune povestea de dragoste a lui Cosmin (Bogdan Albulescu) și a Reginei (Diana Dumitrescu), doi tineri țigani ce locuiesc în șatra lui Aurică (Gheorghe Dinică). A fost primul rol principal al Dianei Dumitrescu într-o telenovelă.

„ANIELA” (2009)

Prima telenovelă de epocă românească i-a avut ca protagoniști pe Adela Popescu (Aniela) și Mihai Petre (Radu Vulturesco), cei doi îndrăgostindu-se neașteptat, deși ea ar trebui să se căsătorească cu altcineva. Deși a avut o distribuție excelentă (Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Stela Popescu, Maia Morgenstern, Florina Cercel) și costume superbe, telenovela nu a avut succesul scontat.

„IUBIRE ȘI ONOARE” (2010)

În toamna lui 2010, pe moda „Clona”, Acasă încearcă prima telenovelă exotică, cu Radu Vâlcan în rolul principal, cel al șeicului Amir, care trăiește o dragoste imposibilă alături de Ilinca (Mădălina Drăghici) o fată modernă, care visează la o carieră. În serial a jucat și Adela Popescu, ea și Radu începându-și relația pe platourile de filmare ale acestei telenovele.

GALERIE FOTO

Aniela-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te