Homepage  / Ultimul număr

Intoarcere la simplitate

Intoarcere la simplitate

de Redactia Tvmania

„Exit” este al doilea album al trupei Firma, care a fost nominalizata recent la categoria „Best Romanian Act” la Europe Music Awards. „Baby is Cryin” este titlul primului single.

E foarte comod sa copiezi un stil muzical ce prinde in topurile internationale si sa adaugi niste versuri care redau cu fidelitate refrene pe care le-ai mai auzit de sute de ori. In fond, multi dintre cei care pretind ca fac muzica nu sunt interesati decat de bani si ceva faima. Din fericire, mai exista si artisti pentru care muzica este o pasiune si un mijloc de a-si exprima creativitatea si talentul. Firma face parte din aceasta cerc restrans si tocmai de aceea iese in mod clar in evidenta pe o scara a valorilor autohtone.
In 2004, Firma intra in vizorul MTV si era nominalizata la categoria Best Romanian Act la Europe Music Awards. Albumul de debut „La Orbire” si excelentele videoclipuri „Nimeni” si „Important”, realizate de cunoscuta regizoare Andreea Paduraru, puteau concura intr-adevar fara probleme cu orice produs din afara si puneau probleme serioase concurentei din Romania. Rocca – liderul trupei – s-a implicat de la inceput si din postura de regizor si scenarist a clipurilor Firma, iar contributia lui poate fi remarcata in „La Orbire”, primul single marca Firma si „Te paste”, unde a lucrat cu Bogdan Popoiag. Succesul repurtat de formatie nu a eliminat multe din prejudecatile si lipsa de profesionalism de care s-au lovit ulterior si au dus la emigrarea unui component al trupei in strainatate. Firma este alcatuita in prezent din Robert Lama, Sorin Burcas, Andrei Petra, Rocca si Erhan. Duo-ul format din Rocca si Popoiag a stat in spatele noului videoclip „Baby is Cryin”- ce marcheaza revenirea trupei dupa doi ani de absenta. „Baby is Cryin” face parte din discul „Exit” si suna atat de bine incat le-a adus membrilor formatiei o nominalizare pentru „New Sounds of Europe” la MTV Europe Music Awards, ce vor avea loc pe 1 noiembrie, in Germania.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te