Homepage  / Vedete româneşti

Ioana Petric: „Pentru cei ce spun „Cronica nu mai e ce a fost”, să știți că e adevărat. E de 10 ori mai bună!”

Ioana Petric: „Pentru cei ce spun „Cronica nu mai e ce a fost”, să știți că e adevărat. E de 10 ori mai bună!”
11

de Mioara Tronaru,

Din această seară, de la ora 20.00, se întoarce „Cronica cârcotașilor” la Prima TV , cu cel de-al 45-lea sezon. Despre cum a fost până aici, ce va fi în continuare și ce e acum, am stat de vorbă cu Ioana Petric, co-prezentatoarea show-ului.

– Anul acesta, „Cronica cârcotașilor” împlinește o vârstă onorabilă: 22 de ani. Ani în care emisiunea a cunoscut și „succesuri și eșecuri” :).

Ioana Petric: Ținând cont de faptul că după 22 de ani în care emisiunea a fost constant pe post, fără întreruperi, noi ne pregătim să începem un nou sezon, nu cred că poate fi vorba de eșec.

Eșec e atunci când predai armele și te dai bătut, lucru care nu s-a întâmplat în cazul „Cronicii”, indiferent de cât de greu ne-a fost, de încercările și schimbările prin care am trecut noi ca echipă și de piedicile care ni s-au pus de cei care ne doreau dispăruți din peisaj.

Suntem aici, pe poziții, credem în ce facem, avem susținerea publicului și cred că asta e doar o altă față a succesului. Eu sunt recunoscătoare că fac parte din povestea asta. Au fost 15 ani frumoși, intenși, plini de râsete și provocări, în care simt că am crescut ca om de televiziune și ca om, în general.

– Ce o să le spui nepoților despre „Cronica cârcotașilor”?

Ioana Petric: Peste 30 și ceva de ani, când oi avea eu nepoți (asta într-un scenariu optimist), cred că o să-mi fie aproape imposibil să le explic ce e ăla un televizor. O să le povestesc entuziasmată despre cum în tinerețe, când doar ce apăruse Metaverse-ul, buni mergea la muncă și făcea oamenii să râdă, dintr-un ecran atârnat pe perete. Ei o să se uite la mine suspicios, o să chicotească pe sub mustăți și o să îmi sugereze că e cazul să îmi iau medicamentele.

– Dacă poți alege un singur moment din trecut, care ar fi momentul de care ai mândră?

Ioana Petric: Cel în care am plecat de la Gala TVMania cu trofeul pentru „Cea mai bună emisiune de satiră din România”. Chiar dacă e dintr-un trecut foarte îndepărtat și a venit înainte de momentul în care eu am început să prezint emisiunea, îl am și acum expus pe raftul din bibliotecă.

Îmi aduce aminte că există niște standarde care trebuie păstrate și mă motivează să dau ce e mai bun, în speranța că într-o zi o să-mi măresc colecția.

– Ați dat vreodată un material și ați regretat apoi că ați făcut-o?

Ioana Petric: Am făcut și noi câteva gafe, e adevărat, dar telespectatorii sunt mai cârcotași decât noi și ne-au tras de mânecă instant.

Ne-am asumat și am recunoscut de fiecare dată atunci când am greșit. Oricum, că să dau din casă, se întâmplă să avem discuții destul de aprinse înainte de filmări, referitor la ce întră pe post și ce nu, sau atitudinea noastră vis-a-vis de anumite situații și va zic sincer, nu mă las cu una cu două, când consider că suntem mai cârcotași decât e cazul.

Asta că să evităm regretele de după.

– Cum stați cu libertatea de expresie? Aveți o listă cu oameni de care nu aveți voie să vă atingeți? 🙂

Ioana Petric: Nu știu dacă există sau nu, eu una nu am văzut-o niciodată. Și cred că libertatea asta de expresie ne diferențiază la ora actuală. Spunem lucrurilor pe nume și taxăm pe cine merită, chiar și pe cei din ograda noastră.

– Unde (și cum) vezi „Cronica cârcotașilor” peste cinci ani? 🙂

Ioana Petric: Într-un costum de baie, cu placă de surf lângă mine și un cocktail în mână, pe o plajă cu nisip alb și apă turquoise, undeva prin Bali. Am eu așa, o fantezie 🙂 . Dar suntem în plină pandemie, doar ce a început războiul și naiba știe ce mai urmează. Habar n-am cum o să arate viață, lumea și emisiunea peste 5 ani, sper doar să fim bine.

– Rolul de asanare a spațiului public, pe care și l-a asumat oarecum show-ul, nu a avut niciun efect în plan concret. Starea gramaticii și a logicii din discursul public e din ce în ce mai precară. Nu aveți momente în care vă simțiți inutili? 🙂

Ioana Petric: Starea gramaticii și a logicii din discursul public este consecință unui sistem educațional depășit și a interesului tot mai scăzut al oamenilor pentru cultură și educație.

Adevărul doare, dar pentru unii e mai cool să fii șmecher, decât să fii deștept. Și nici măcar nu poți să îi condamni, pentru că exemple de oameni care au reușit în acest fel sunt la tot pasul.

Noi nu putem schimba asta, dar măcar păstrăm speranța vie și oferim un context oamenilor care încă mai cred în lucrurile și valorile în care credem noi.

În jurul „Cronicii” e o comunitate de aproape un milion de cârcotași, care se implică, trimit sesizări, ne scriu mesaje, vor să fie ascultați și simt că rezonează cu mesajul nostru. Cât timp nu suntem singuri, nu suntem inutili 🙂

– Care este cea mai delicioasă bâlbuță pe care ai auzit-o în ultima vreme?

Ioana Petric: Mistăr Bâlbuță ne-a lovit și pe noi, la „Hai cu fetele”. Pe fondul unui invitat cu o privire intimidantă, o situație care presupunea un apartament vechi și o poliță de asigurare, a degenerat într-o bâlbuță fâstâcită și delicioasă. Nu zic mai multe, că risc să fiu scoasă de la prieteni și atacată cu mingea de handbal. Ați văzut oricum la „Cronică”. Dacă nu, nu știți ce ați ratat.

– Ai vreun moment în care să te uiți la televizor fără să te trezești că vânezi bâlbe?

Ioana Petric: Da, când e stins sau când sunt pe Netflix :)) Glumesc. Că să fiu sinceră sunt momente în care efectiv nu mă pot uita la televizor și momente în care mă încântă ce văd și mă uit cu plăcere. Nu sunt vreo sadică care să stea lipită de tv, cu carnețelul în mână, așteptând ca cineva s-o dea în bară… aș rata toată distracția. Dar dacă mi se servește pe tavă și e amuzant, să fie primit!

– Unde „fugi” că să te deconectezi?

Ioana Petric: Aș fugi să mă deconectez de la curent și gaz, având în vedere scumpirile din ultima perioada :)) În rest, n-am nevoie de mare lucru că să mă deconectez: o ieșire în natură, puțină mișcare, timp petrecut cu mine, un film sau o carte bună, sunt de ajuns că să-mi încarc bateriile. Cu toate astea, într-o lume ideală, aș fi la surf sau snowboard toată ziua.

– Vinerea, în bătălia pentru audiențe, intrați în ring alături de „Românii au talent”. Vă temeți sau porniți cu încredere în luptă?

Ioana Petric: Sincer, cred că ei se tem, altfel nu-mi explic de ce au furat startul și au început cu câteva săptămâni bune înaintea noastră :)) Glumesc, evident.

„Românii au talent” e un produs bun, puternic, care are show, emoție, tot pachetul. Și formulă actuală e foarte faină. Dar exact același lucru îl pot spune și despre „Cronică”.

E o provocare să împărțim același tronson orar cu ei, dar sezonul trecut am demonstrat că facem față. Eu cred că e loc pentru toată lumea, publicul e liber să aleagă. Și pentru cei ce nu se pot hotărî, spun doar atât: la „Cronică” veți vedea cu siguranță și momente alese din „Românii au talent”. 😉

– Aveți un mesaj pentru competitorii voștri de la „Românii au talent”?

Ioana Petric: Eu îi ador pe toți 4, dar asta nu mă face mai puțin cârcotașă. Prin urmare, chiar dacă vineri seară avem treabă, mare grijă la bâlbuțe! Suntem cu ochii pe voi! Mult succes!

– Cine e Mr. Bâlbuță și la ce să ne așteptăm de la el?

Ioana Petric: Treaba cu Mistar Bâlbuță e că e imprevizibil și lovește mereu, când ți-e lumea mai dragă și unde nici nu te aștepți, cu câte o bâlbuță simpatică, un dezacord, sau cine știe, poate chiar cu o gafă monumentală. Eu sper că ai noștri cârcotași să fie la fel de vigilenți ca până acum și să ne ajute să îl prindem, mai ales că am pus la bătaie 16 premii pentru asta.

– Care-i starea bebelușelor? 🙂

Ioana Petric: Fluidă, la fel ca mișcările lor :)) Bebelușele sunt într-o stare foarte bună și o să vedeți că sunt în stare nu doar să înveselească atmosfera din platou, ci și să aducă în față voastră niște rubrici foarte faine.

Alexandra v-a pregătit Tik Tok Trends-ul cu care v-ați obișnuit deja și o să fie responsabilă și pentru celebrul Binterviu, care revine în forță.

Eu sunt foarte mândră de ea și sincer vă zic, emanciparea asta feminină de la noi din echipa mă încântă peste măsură 🙂 Cum zicea și prietena mea Beyonce: „Who run the world? Girls!”.

– Ce alte noutăți mai sunt în noul sezon?

Ioana Petric: După cum v-am spus deja, Binterviul revine! Pe lângă asta, avem o echipă de actori super talentați care o să va aducă în fiecare săptămână sketch-uri noi și amuzante. Surprize sunt destule.

Iar pentru cei ce spun „Cronica nu mai e ce a fost”, să știți că e adevărat. E de 10 ori mai bună. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Vă aștept vineri seară, de la 20.00, pe Prima TV, să vă convingeți singuri.

Ioana-Petric-130915178_1793873114095469_2215692500945507503_nIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te