Homepage  / Ultimul număr

Joaca de-a celebritatea

Joaca de-a celebritatea

de Redactia Tvmania

Dana Razboiu a implinit recent 31 de ani. Si i-a sarbatorit in strainatate si a primit cadouri minunate din partea oamenilor care o iubesc. Cel mai important dar si l-a facut insa singura: dupa trei decenii de existenta, in care de multe ori s-a perceput pe sine ca pe o victima, nu se mai intreaba ce cauta ea in propria viata.

„Ce caut eu in viata mea/ De ce-am venit sa-mi tulbur linistea/ De ce n-am mai putut statea/ Jumate-n ma, jumate-n ta”. Dana Razboiu, prezentatoarea stirilor de la Kanal D, nu s-a apucat sa scrie versuri, dar imi citeaza dintr-un cantec de-al lui Chilian, subliniind ca treizeci de ani din existenta ei exact asta s-a intrebat. Acum stie: cauta sa fie bucuroasa, fericita, implinita. „Cand iti golesti trecutul de probleme, cand faci curat, poti sa vezi viitorul cu totul altfel. Ma bucur ca pot sa spun lucrurile astea. Ani de zile am dat interviuri in care am spus ce credeam eu ca da bine. Ma cenzuram, pentru ca aveam senzatia ca nu o sa ma inteleaga nimeni. De parca ar conta! Acum mi-e egal daca ma intelege sau nu lumea. De ce aveam atata nevoie de acceptarea altora? Vrem sa dam bine si sa fim apreciati. Ne pierdem timpul cersind apreciarea celorlalti, ne traim viata intr-o supravietuire permanenta.”

Trecutul nu conteaza
Cand spune ca si-a golit trecutul de probleme nu se refera numai la intens mediatizatul divort de fostul ei sot. Ci la lucruri intamplate cu mult inainte de a deveni celebra. „Foarte mult timp, pana acum vreo doua luni, m-am considerat o victima. Eram convinsa ca eram victima unei copilarii nefericite, a unui tata autoritar care mi-a creat niste traume, nevroze. Victima unui sistem comunist, care m-a facut sa am lipsuri in copilarie, sa nu pot fi rasfatata de parinti, pentru ca nu aveam aproape nici ce manca, trebuia sa stam la coada pentru alimente. Am incercat 30 de ani sa ascund asta. Acum m-am trezit si parca altcineva mi-a trait pana acum viata. In ciuda tuturor lucrurilor pe care le-am obtinut, in ciuda a tot ce am, eu consideram in continuare ca fac mari sacrificii.” La un moment dat, si-a dat seama ca totul e o chestiune de alegere. A inceput sa gandeasca altfel.”Zeci de ani am actionat dupa principiul razbuna-te pentru orice rau iti fac altii, pentru orice lucru rau care ti se intampla. Si mi-am dat seama ca nimeni nu-mi facea rau. Tot raul mi-l faceam singura. Intotdeauna. Toate lucrurile rele carora eu le-am dat putere luandu-le in seama, dandu-le atentie, dandu-le putere, au lucrat impotriva mea. Eu le-am dat voie. Ne tinem trecutul in spate ca pe o scuza buna de a nu face nimic in viitor. Trecutul nu conteaza, sunt eu si cu viata mea”. Acest fel de a vedea lucrurile si l-a insusit taman cand proiectul „Jurnalului TVR” cu Cosmin Prelipceanu (pentru care a fost indepartata de la pupitrul stirilor televiziunii publice) a dat gres. De aceea nu s-a bucurat de acest esec, de plecarea lui Cosmin de unde venise. Nu s-a simtit razbunata. Pentru simplul motiv ca nu a mai contat.

Stiri sau poate altceva
Spune chiar ca intreaga aceasta poveste cu celebritatea, cu dorinta de a deveni cunoscut, e o incercare de a suplini niste lipsuri. Nu e vedeta fiindca si-a dorit asta. Dar nici nu-i displace aceasta stare de fapt. „Nu mi-am dorit sa fiu cunoscuta, am ajuns printr-o intamplare, dar din moment ce sunt aici dupa ani de zile inseamna ca imi place.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te