Homepage  / Ultimul număr

Mai mult decat Batman

Mai mult decat Batman

de Redactia Tvmania

Cariera lui Christian Bale este dominata de rolul lui Batman, dar actorul merita admirat pentru rolurile de substanta pe care le-a facut in trecut.

Christian Bale m-a impresionat profund cu rolul din „Masinistul” (2004), in care a jucat rolul lui Trevor Reznik, un mecanic bantuit de insomnie cronica si de viziuni macabre. Folosind „metoda Robert De Niro” (care este cunoscut pentru cat de dedicat este rolurilor sale si care s-a ingrasat enorm in tinerete pentru rolul din „Taurul furios”), Bale a slabit 27 de kilograme (ajungand scheletic de slab, la numai 59 de kilograme) si si-a petrecut noptile treaz timp de patru luni, incercand sa intre in pielea lui Trevor Reznik. Dieta lui a fost de numai o conserva de ton si un mar pe zi si a fost oprit de regizorul peliculei sa piarda mai mult in greutate, desi intentiona sa devina si mai slab. Un efort similar il depunea in anii ’90, cand s-a antrenat constant cu un instructor de dans si unul de canto pentru doua filme (muzicalul „Newsies” si drama „Swingul si baietii”). Iar pentru „Regatul de foc” (2002) a luat lectii intensive de box.

Epoca Batman
Talentul lui de a deveni altcineva pe marele ecran a fost evident si in filme ca „American Psycho” (2000) sau „Equilibrium” (2002), dar in ultima vreme numele lui nu este asociat cu roluri de substanta, ci cu filme de actiune si, in special, cu personajul Batman. In 2005, devenea pentru prima data Bruce Wayne in „Batman – Inceputuri”, iar la sfarsitul lunii iulie il veti putea vedea si in cinematografele din Romania, in filmul „The Dark Knight” (ultima pelicula terminata a actorului Heath Ledger). Bale a declarat ca i-ar placea foarte mult sa faca si un al treilea film in pielea super-eroului, mai ales ca a dat auditii pentru acest rol din anii ’90, cand vroia sa il joace pe Robin in „Batman Forever (1995). Britanicul Bale l-a interpretat cu succes pe Batman si si-a castigat numerosi fani (pelicula a fost un triumf la box-office), desi era primul actor non-american si cel mai tanar actor in acest rol.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te