Homepage  / Televiziune

Manolo Cardona, starul din hitul Netflix „Cine a ucis-o pe Sara”, vine la TVR 2 în miniseria de epocă „Rubirosa”

Manolo Cardona, starul din hitul Netflix „Cine a ucis-o pe Sara”, vine la TVR 2 în miniseria de epocă „Rubirosa”

de Redactia Tvmania

Din 26 mai, la TVR 2 începe miniseria de televiziune „Rubirosa”, despre viața diplomatului dominican Porfirio Rubirosa (1909 - 1965), cel care ar fi fost modelul real pentru personajul James Bond.

Pe parcursul a trei săptămâni, în fiecare miercuri şi joi, de la 21.10, la TVR 2 urmăriţi povestea lui Rubirosa, devenit o adevărată legendă datorită aventurilor sale politice, sportive şi amoroase.

Diplomat de carieră, susţinător al dictatorului dominican Rafael Trujillo, Rubirosa a cutreierat întreaga lume în perioada 1930-1960, martor sau participant direct în războaie, revoluţii, lovituri de stat şi diverse comploturi politice. Marea lui pasiune pentru femei – a avut cinci neveste oficiale şi zeci de amante, multe dintre ele actriţe celebre – era probabil egalată doar de obsesia pentru polo călare şi pentru maşinile de curse, cu care a participat chiar şi pe celebrul circuit de la Le Mans.

Conform presei latino-americane, Rubirosa – versatilul playboy dominican, a fost personajul real care l-a inspirat pe Ian Fleming să dea viaţă miticului său spion britanic James Bond. Acum, miniseria mexicană de televiziune demonstrează valoarea acestui mit spunând povestea diplomatului dominican.

Românii vor urmări în premieră cele 6 episoade care beneficiază de o distribuţie de excepţie – într-o producţie total diferită de şablonul serialelor latino-americane. După cum au declarat producătorii: „Rubirosa este, fără îndoială, un proiect cu mari valori ca producție, având o distribuție internațională extraordinară. Este o propunere diferită pentru America Latină şi suntem cu adevărat mulțumiți de calitatea ei”.

Manolo Cardona, de la telenovele la Netflix

Rolul principal este interpretat de columbianul Manolo Cardona (44 de ani), actor care în această miniserie lansată în 2018 a schimbat complet registrul cu care publicul era obişnuit. Chiar dacă a studiat relaţii şi finanţe internaţionale şi s-a afirmat ca actor de succes în telenovele (telespectatorii români l-au văzut în „Hoțul de inimi” (2003), în care juca cu regretata Lorena Rojas, și în „Gitanas” (2004), în care a jucat cu Ana de la Reguera), Manolo Cardona demonstrează acum, în Rubirosa, adevăratul său potenţial interpretativ.

De altfel, între timp, Manolo Cardona a dat lovitura cu rolul principal din serialul Netflix „Cine a ucis-o pe Sara”. Primul sezon din povestea mexicană care urmărește un bărbat obsedat să afle cine i-a ucis sora a fost lansat pe platformă pe 24 martie și s-a bucurat de un succes uriaș, instantaneu, în toată lumea. Între timp, săptămâna trecută, pe 19 mai, a fost lansat și sezonul 2. 

Filmările pentru „Rubirosa” s-au desfăşurat în Germania, Cuba, Statele Unite, Franța și Spania – unde au fost reconstituite diferitele momente istorice ale anilor 30, cu întreaga lor încărcătură istorică reală – cu elemente de spionaj, politică, diplomaţie şi aventură.

Miniseria „Rubirosa”, cu Manolo Cardona, Damian Alcazar, Ana Serradilla și Ludwika Paleta, are șase părți, care vor fi difuzate de TVR 2 în fiecare miercuri și joi, din 26 mai. 

 

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te