Homepage  / Televiziune

Interviu Marina Constantinescu: „Poveștile mărturisite la «Nocturne» salvează”

Interviu Marina Constantinescu: „Poveștile mărturisite la «Nocturne» salvează”

de Andreea Hentea,

După două decenii de la debut, emisiunea „Nocturne” (difuzată de TVR 1 în fiecare joi, la ora 23.00) continuă să ne ofere ediții-document din istoria teatrului, a filmului și a muzicii. Noul sezon al acesteia ne-a adus deja invitați de seamă precum Marcel Iureș, Dan Chișu, Nicu Alifantis, Dan Grigore, Emilia Popescu și Horațiu Mălăele, iar realizatoarea sa, Marina Constantinescu, rămâne mereu atentă la evoluția emisiunii. 

Cum au fost filmările în pandemie, ce provocări au apărut?

Este un stres suplimentar, o grijă teribilă. Deși sunt vaccinată, mă testez în fiecare zi când am filmări. Cred că asta este metoda mai sigură ca să-i păzesc pe ceilalți. Nu mai știu. Nu mai înțeleg mare lucru.

Mi se pare că virusul ăsta, boala, ies din zona raționalului. Sunt multe elemente lipsite de logică, sunt mereu particularități noi. Dar mai este ceva. Greu pentru mine. În plan uman, emoțional.

Simt nevoia să-mi îmbrățișez oamenii din echipă, cei cu care lucrez direct, de atâția ani, să le șoptesc cât de mult mi-au lipsit… este forma mea de a le mulțumi că suntem încă împreună, că putem să lucrăm și să mai lăsăm mintea să umble liberă, să creeze, că suntem sănătoși…

Apar mereu probleme, altele decât cele pe care le cunoșteam, și trebuie să iei decizii rapide, să ai soluții ca să nu capotezi. Sau să nu ai și să mergi așa, pe deasupra apelor, rugându-te să nu te scufunzi.

M-am simțit de câteva ori în viața asta ca un muzician din mica orchestră de pe Titanic. Ei au cântat până la capăt… 

Dan Chișu

Cum vi se pare azi emisiunea „Nocturne”, cu cele două decenii de longevitate? 

După o pauză impusă, care nici astăzi nu și-a găsit scuzele de rigoare, care nu a avut nici o explicație profesională, „Nocturne” merge mai departe și cu această serie nouă, în condiții dificile.

Dar miraculoase, aș spune. Pentru că încercările prin care am trecut în ultimii mulți ani mi-au acutizat sensibilitatea, pe de-o parte, și mi-au întărit ideea că viața este un miracol. Care se poate încheia azi.

Pentru faptul că ai acces la miracol, ești dator să-ți aduci mulțumirea. Recunoștința. După ce am fost scoasă de pe post, după lockdown, izolare, după regulile noi ale pandemiei, după ce mi-am pierdut prieteni și apropiați, după ce am fost aproape de cei care s-au îmbolnăvit cu forme urâte și au avut nevoie de mine, după ce moartea a dat atâtea ture pe lângă noi, pe lângă mine, după ce artiștii nu și-au putut exercita dreptul la muncă și cultură, a părut cel mai periculos lucru de pe lume, imediat după sars cov 2.

A fost pusă într-o paranteză mare ca să nu contamineze, ca să nu te ajute să gândești, să înveți să fii liber, să nu fii turmă. Dar absolut totul capătă alte forme ale vieții acum. Mi se pare indecent să te alinți acum în vreun fel.  Uneori mi s-a părut că nu mai știu să trăiesc, că învăț să supraviețuiesc.

Ceva ce îmi este complet străin! Cu alte cuvinte, eu m-am schimbat mult. În plus, ritmul meu interior este altul. Simt acut că poveștile mărturisite la „Nocturne” salvează. Viața. Mintea. Salvează.

Când a fost ciuma de la Florența și oamenii, câți au apucat, s-au adăpostit și au fost închiși în biserica Santa Maria Novella, s-au spus povești. La infinit. Ăsta este „Decameron”-ul lui Boccaccio. În acești doi ani, care se vor face în curând, am trăit mult din amintiri.

Teatrele au fost închise, sălile de concert, de balet, de dans, de operă. Arta, cultura au fost puse la zid, izgonite la propriu din cetate. Teribil… ne va costa imens.

Ca și lipsa unui sistem de învățământ care aduce familii tinere cu copii să părăsească țara. În fine… În anii aceștia de pandemie, mi-am dat seama, iarăși, cât de norocoasă sunt… am scris săptămânal cronica din „România literară” din amintirile, doldora, pe care le-am strâns din cei peste treizeci și doi de ani trăiți în lumea teatrului. Și nu numai.

Am citit și mai mult, am învățat să fac lansări de carte, conferințe și altele pe zoom. Cred că seva asta specială a amintirilor a ajuns ceva care mă interesează enorm acum. Care mă obsedează. Întâlnirile din această serie nouă cu „Nocturne” în asta își au esența.

De aceea, amprenta vizuală a regizorului Aurel Badea augmentează ideea de document. Fiecare ediție este un document, din istoria teatrului, a filmului, a muzicii. Imaginile care apar, unele absolut inedite, sunt încercarea noastră de a salva și memoria. 

„Cred că «Nocturne» este mai mult ca niciodată o formă de rezistență. Morală și profesională”

Emilia Popescu

Ați schimba ceva în structura sa de acum? Mai este emisiunea „o formă de rezistență”, cum spuneați? 

Întotdeauna am schimbat câte ceva la „Nocturne”. Este o emisiune vie, cu o dinamică cinematografică sau teatrală, depinde. Nu prea avem buget… atunci, ca Brook, cercetăm ce înseamnă teatrul sărac.

Cum poți să faci din mai nimic lumi fantastice. Am inventat decoruri minimaliste, cu elemente foarte simple în platou, care creionau tușele dialogului, ale tipului de emoție, iar estetica vizuală a lui Aurel Badea a mers pe linia de a inova de la o ediție la alta. Mereu îi explic cum văd, cum simt invitatul, universul lui, ce mă interesează să vorbesc, iar el „traduce”, pune pe pământ, în platou, într-un limbaj, visurile mele.

Cred că „Nocturne” este mai mult ca niciodată o formă de rezistență. Morală și profesională. Este forma mea de rezistență, asumată. Este forma de rezistență a valorilor. Care există încă aici. Poate că unele nu sunt cunoscute, pentru că trăiesc extrem de discret și nu fac un spectacol din viața lor, din performanțele lor, pentru că le este suficient ceea ce fac.

Întotdeauna am căutat și aceste nume mari care trăiesc departe de zgomotul lumii, care apar cu parcimonie la televizor, dar de care avem nevoie ca de aer să le ascultăm smerit. De multe ori, îmi vine să tac. Ca în Cehov. Pentru că tăcerile sunt pentru mine forma mea de a înțelege ce mi se spune, confesiunea, căutarea ei.

Dau mai mult timp acum căutării reale a unui răspuns și decodării lui adevărate în mine. Nu vreau să maschez asta, să schimb ritmul descoperirilor reale din platou. Nu vreau să schimb ritmul întâlnirii din studio. Și le mulțumesc, iar și iar, pentru noblețea colaborării noastre, pentru creativitate și pentru felul în care își fac profesiunea, cu artă și demnitate, tuturor celor din echipa cu care lucrez. De ani de zile.

Extraordinarului Aurel Badea, care se ocupă de regia artistică, de conceptul video și de montaj. Oanei Cucuruzeanu, mâna mea dreaptă.

Directorului de imagine Sergiu Ardelean, un artist al luminilor. Regizorului de emisie Sorin Mitrea, organizatorului de producție, Bogdan Onea. Tuturor le mulțumesc!  

Cum vă alegeți invitații? Cât de complicat emoțional este să dialogați cu oamenii pe care îi admirați necondiționat? 

Este complicat și cu invitații mei pe care îi cunosc foarte bine, dar de la care știu că am încă multe de aflat, de învățat, dar și de la cei pe care îi cunosc mai puțin.

Emoția este cea care domină și a dominat „Nocturnele”. De cînd mă știu am învățat să respect, să cultiv și să apăr valoarea. Să fac orice ține de mine pentru asta. Uneori, chiar dincolo de limite personale.

Asta încerc de peste treizeci de ani în teatru, asta mă străduiesc și cu „Nocturne” de peste douăzeci de ani. Este, pentru mine, un Manifest personal în fața imposturii. A degradării. A decăderii umane. A maltratării limbii române. A disprețului. A minciunii. A deriziunii. Arta salvează.

Acum, aici, mâine și în viitor. Arta, cultura, educația, performanța, studiul, ne salvează. Acești oameni „altfel” duc povestea mai departe. Și lumina. Și sensul vieții, al creației. Al creației din orice domeniu.

Sufletul și mintea nu se pot face auzite când urlă că au nevoie de hrană. Și este o datorie morală să le hrănești. 

Ce v-ați dori să păstreze în primul rând publicul din întâlnirile dumneavoastră cu invitații „Nocturnelor”, din această emisiune pe care o numeați „cumva de pe alt tărâm”?

Emoția. Emoția unui „altfel”, unui „altceva”, a unui drum, a unor experiențe. Curajul. Curajul de a-ți asuma că ești bob și nu neghină. Înțelegerea că poți să-ți cauți calea.

Și, dacă o găsești, să mergi pe ea. Libertatea. Libertatea să fii tu însuți. Să nu abdici de la asta indiferent de mode și omenești tentații.

„Atâta timp cât există viață pe pământ, va exista și teatrul”

Cum vedeți teatrul românesc de azi, când se vorbește despre un desant feminin de regizoare apărut în ultima vreme în teatru, se fac spectacole on-line ca urmare a pandemiei și se caută tot felul de soluții de supraviețuire a spectacolelor?

În vremea asta teribilă, cu toate punerile la colț ale artei și artiștilor, și la noi, și în lume, s-au găsit formule de a face spectacole, de a comunica.

S-a lucrat și on line, s-a repetat, s-a jucat și pe scenă, artiștii s-au testat, se testează. Este un timp care poate să-ți dea șansa să descoperi priorități, unde ești, unde vrei să mergi, ce fel de evoluție ai avut, de ce ai involuat, poate. Introspecția asta este vitală.

Am cam fugit de noi înșine, ne-am mai și rătăcit muncind ca nebunii. Nu întotdeauna îmbogățindu-ne interior. 

Este teatrul pe cale să se salveze cumva sau este tot mai vulnerabil ca urmare a acestei pandemii care i-a luat oxigenul, îndepărtând publicul din sală?

Teatrul va dispărea dimpreună cu lumea asta. Atâta timp cât există viață pe pământ, va exista și teatrul. Este un moment dificil, complicat, derutant, cu spaime și anxietăți de tot felul. Mulți artiști din lume și-au pierdut contracte.

Independenții din România au găsit puțină înțelegere reală și mai deloc soluții financiare pentru a trăi. Cunosc tineri independenți excepționali care nu știu cum au reușit să se descurce concret în perioada asta.

Cei mai mulți artiști au reușit să găsească formule ca să-și exprime vocația. Iar publicul a fost și este prezent în săli. Respectând toate restricțiile. De toate felurile. Nu este atât de simplu să joci într-o sală cu treizeci la sută din capacitate. Chiar dacă este mare. Ce să mai spun dacă este un spațiu mic.

Nu știu cum vom ieși din toată nebunia asta. Dar știu cât am suferit când nu am putut să merg la teatru sau la concerte. Și știu ce a însemnat și înseamnă asta pentru artiști.

Nu prea s-a găsit nimeni să vorbească cu ei, cu dragoste, cu tandrețe și cu respect. Uneori, te simți abandonat. Poate că asta ne face mai solidari. Poate…

Ce piese de teatru v-au impresionat recent și prin ce? 

M-am bucurat la toate spectacolele pe care le-am văzut în sală, în ultimul timp. Am trăit relația asta la fel de intens, meditând la fel de profund la actul creației. Aici, nu s-a schimbat nimic. 

Care sunt reperele care vă ajută să treceți prin această criză pandemică? Cum ați îmblânzit distanța geografică față de fiul dumneavoastră, aflat la studii, la Conservatorul Regal din Glasgow, căruia i-ați fost, mereu, atât de aproape? 

M-a ajutat, într-un fel, faptul că am reușit să stau mai mult cu mine însămi. Să mă reîmprietenesc cu casa mea, cu obiectele, cu lumina din casa mea.

Cu lucrurile și gesturile mărunte, dar normale. Fiul meu a revenit în țară în perioada asta.

Am început să gătesc din nou, să caut rețete, să fac ceva nou, proaspăt, gustos, să punem masa zilnic ca și când ar fi o sărbătoare, cu lumânări, cu vasele și argintăria familiei.

În lockdown, în fiecare duminică „mâncam” pe zoom cu prietenii mei, cei cu care obișnuiam să fac asta. Stabileam de vineri meniul, același, normal, și îl pregăteam. Deci eram împreună, la masă, având toți aceleași feluri de mâncare.

M-am apropiat și mai mult, indestructibil, de prietenii mei minunați. Nu mulți. Dar… fundamentali pentru mine. I-am cam cernut pe cei ocazionali, contextuali.

Îmi iau multă putere din asta, îmi întreține focul pentru tot ceea ce fac cu pasiune și cu nebunie. Am avut multe încercări în viața asta, obstacole, momente de panică și de neputință.

Uneori, am învățat lecțiile a ceea ce mi-a fost dat. Alteori, nu prea.

M-au obosit și iritat întotdeauna falsele probleme, ideologizările în artă, confuzia, amestecul valorilor cu non-valorile sau cu mediocritatea, lamentația. Eu cred și voi crede până la capăt că valoarea este sau nu este. Indiferent de sex, de vârstă și alte multe categorii recente.

Urmărește-ne pe Google News
VEZI PROGRAMUL TV
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Rambo: Ultima luptă 12
  Un personaj legendar se pregăteşte să revină în acţiune şi declară război unui cartel de droguri mexican, ce o răpeşte pe fiica unui prieten de-al său. "Rambo: Ultima...
 • 22:15 Jason Bourne 12
 • 00:45 Lovitură de pistol 15
  Steven Seagal este Matt, un fost poliţist de elită, care are o problemă cu jocurile de noroc şi un munte de datorii. Când un tip misterios se oferă să îi acopere...
 • 02:45 Apropo TV
  "Apropo" este unul dintre cele mai folosite cuvinte din vocabularul românilor. Fie ca sunt în maşină, la serviciu, acasă, pe stradă sau pur şi simplu aleg un iaurt...
 • 03:45 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Rambo: Ultima luptă 12
  Un personaj legendar se pregăteşte să revină în acţiune şi declară război unui cartel de droguri mexican, ce o răpeşte pe fiica unui prieten de-al său. "Rambo: Ultima...
 • 22:15 Jason Bourne 12
 • 00:45 Lovitură de pistol 15
  Steven Seagal este Matt, un fost poliţist de elită, care are o problemă cu jocurile de noroc şi un munte de datorii. Când un tip misterios se oferă să îi acopere...
 • 02:45 Apropo TV
  "Apropo" este unul dintre cele mai folosite cuvinte din vocabularul românilor. Fie ca sunt în maşină, la serviciu, acasă, pe stradă sau pur şi simplu aleg un iaurt...
 • 03:45 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 14:00 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Acces direct AP
  "Acces Direct", unul dintre formatele puternice ale după-amiezii, difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00, îşi cucereşte telespectatorii cu subiecte inedite...
 • 17:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Curierul 2 12
  Frank Martin este cel mai bun în meseria sa. Fost membru al Forţelor Speciale, el îşi oferă serviciile de curier special oricui le solicită, transportând colete...
 • 22:00 Hitman: Agent 47 15
  Un asasin de elită, genetic construit să fie o maşină de ucis perfectă, este cunoscut doar după ultimele două cifre ale codului de bare pe care îl are tatuat pe...
 • 00:00 Poarta războinicilor AP
  Un adolescent este transportat în mod magic în China şi învaţă să-şi transforme aptitudinile dobandite din jocurile video în cele ale unui războinic Kung Fu.
 • 02:00 Incredibilul Hulk 12
  Omul de ştiinţă Bruce Banner străbate lumea în lung şi-n lat, disperat să afle un leac pentru boala care-l face să se transforme într-un uriaş monstru verde. Pe...
 • 04:00 Acces direct AP
  "Acces Direct", unul dintre formatele puternice ale după-amiezii, difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00, îşi cucereşte telespectatorii cu subiecte inedite...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 14:00 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Acces direct AP
  "Acces Direct", unul dintre formatele puternice ale după-amiezii, difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00, îşi cucereşte telespectatorii cu subiecte inedite...
 • 17:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Curierul 2 12
  Frank Martin este cel mai bun în meseria sa. Fost membru al Forţelor Speciale, el îşi oferă serviciile de curier special oricui le solicită, transportând colete...
 • 22:00 Hitman: Agent 47 15
  Un asasin de elită, genetic construit să fie o maşină de ucis perfectă, este cunoscut doar după ultimele două cifre ale codului de bare pe care îl are tatuat pe...
 • 00:00 Poarta războinicilor AP
  Un adolescent este transportat în mod magic în China şi învaţă să-şi transforme aptitudinile dobandite din jocurile video în cele ale unui războinic Kung Fu.
 • 02:00 Incredibilul Hulk 12
  Omul de ştiinţă Bruce Banner străbate lumea în lung şi-n lat, disperat să afle un leac pentru boala care-l face să se transforme într-un uriaş monstru verde. Pe...
 • 04:00 Acces direct AP
  "Acces Direct", unul dintre formatele puternice ale după-amiezii, difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00, îşi cucereşte telespectatorii cu subiecte inedite...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 08:15 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 08:45 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 09:15 Mireasa din Istanbul AP
  Povestea fascinantă de dintre Sureyya (Asli Enver) şi Faruk (Ozcan Deniz) continuă cu întâmplări dramatice, menite să stârnească interesul privitorului. În ultimul...
 • 11:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 17:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Fiica Ambasadorului AP
  Sancar (Engin Akyürek) este fiul unui arendaş, care nu a părăsit niciodată satul în care a văzut lumina zilei, Muğla. Nare (Nesligan Atagül) este fiica unui ambasador...
 • 23:00 Bravo, ai stil! AP
  "Bravo, ai stil! Celebrities" se pregăteşte să aducă în lumina reflectoarelor o noua generaţie de concurente, cunoscute deja publicului din România. Aspirantele...
 • 01:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 02:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 05:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 08:15 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 08:45 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 09:15 Mireasa din Istanbul AP
  Povestea fascinantă de dintre Sureyya (Asli Enver) şi Faruk (Ozcan Deniz) continuă cu întâmplări dramatice, menite să stârnească interesul privitorului. În ultimul...
 • 11:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 17:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Fiica Ambasadorului AP
  Sancar (Engin Akyürek) este fiul unui arendaş, care nu a părăsit niciodată satul în care a văzut lumina zilei, Muğla. Nare (Nesligan Atagül) este fiica unui ambasador...
 • 23:00 Bravo, ai stil! AP
  "Bravo, ai stil! Celebrities" se pregăteşte să aducă în lumina reflectoarelor o noua generaţie de concurente, cunoscute deja publicului din România. Aspirantele...
 • 01:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 02:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 05:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV
Program Cinema
RULEAZĂ ASTĂZI LA CINEMATOGRAFELE DIN
VEZI PROGRAMUL CINEMATOGRAFELOR