Homepage  / Televiziune

Matilda Pascal Cojocărița: „La Miss România am concurat cu o rochie care costa 101 lei”

Matilda Pascal Cojocărița: „La Miss România am concurat cu o rochie care costa 101 lei”

de Redactia Tvmania

Invitata Irinei Păcurariu la „Rețeaua de Idoli”, în ediția de vineri, 17 decembrie, de la ora 22:00 (în reluare luni, 20 decembrie, ora 21:00) este interpreta de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița.


Fostă Miss România, interpreta de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița a devenit în timp un artist pentru care eleganța este marca personală. Idolul ei a fost Maria Tănase și toată cariera sa artistică, de interpretă de folclor și cântece de petrecere, este sub semnul bucuriei de a aduce cultura autentică a muzicii românești tradiționale în casele românilor.

„Niciodată nu mi-am ascuns vârsta… mai ales când aveam 20 de ani. Îmi asum, sunt mândră de anii care au trecut peste mine și spun că îmi place”, spune zâmbind interpreta de muzică populară.

Matilda Pascal-Cojocărița este, pe lângă talentul artistic de neegalat, una dintre cele mai frumoase cântăreţe de muzică populară de la noi, iar calitățile sale au fost remarcate încă din tinerețe. La 19 ani, Matilda Pascal Cojocărița a câștigat primul concurs de Miss din istoria României. În 1979 titlul, echivalentul de atunci pentru „MISS România”, însemna locul I la primul concurs de frumusețe feminină, sub sloganul comunist „Muncă, Tinerețe, Frumusețe”, iar competiția s-a ținut la Costinești.

„La Miss România am concurat cu o rochie care costa 101 lei, pe vremea aceea. În mod normal, ar fi trebuit să merg cu o stilistă la etapa națională… Concursul se numea „Muncă, tinerețe, frumusețe” și mi se părea normal să fie întâi muncă, pentru că cine muncește este și frumos…”, adaugă zâmbind Matilda Pascal Cojocărița.

Interpreta de muzică populară Matilda Pascal Cojocăriţa s-a născut pe plaiurile vasluiene, la Negreşti. Talentul l-a moştenit din familie. Parinţilor ei le plăcea să cânte, însă nu au făcut din asta o profesie. Bunicul din partea tatălui a fost rapsod cunoscut în Huşi, pe malul Prutului. Matilda Pascal Cojocărița şi-a început cariera artistică la 12 ani. În 1978 a primit Premiul special al juriului în cadrul primului concurs la care a participat, Festivalul „Maria Tănase”, organizat la Craiova. În 1985 caştiga trofeul „Floarea din gradină”.

Căsătorita cu violonistul Ștefan Cigu, Matilda Pascal Cojocărița este și acum, la peste 60 de ani, o femeie frumoasă, căreia puțini i-ar da vârsta din buletin. Iubitorii muzicii populare o urmeaza in concerte, iar albumele ei sunt foarte căutate. Interpreta cântă atât cântece populare, cât și melodii de petrecere şi romanţe.

„Irina Păcurariu: Știu că oamenii se bucură când vă văd și vă cheamă la evenimente când vor să se simtă bine alături de cei care contează pentru ei…


MATILDA PASCAL COJOCÂRIȚA : Vreau să spun că eu sunt cea care mă încarc de energie atunci când sunt în mijlocul oamenilor. Se zice că atunci când ești înconjurată de multă lume, ești stors de enegie, dar eu sunt cea care primesc multă putere din partea celor din jur. Probabil din dragostea și admirația care mi-o poartă. Dacă nu sunt înconjurată de multă lume, nu mă simt bine, nu sunt eu”, a mai spus Matilda Pascal Cojocărița la „Rețeaua de Idoli”, în ediția de vineri, 17 decembrie, de la ora 22:00.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te