Homepage  / Articole

„Super 8” îşi dezvăluie misterele

„Super 8” îşi dezvăluie misterele

de Redactia Tvmania

Apreciatul cineast J.J. Abrams, care a regizat seriale ca „Alias” şi „Lost” şi pelicule precum „Misiune: Imposibilă III” şi „Star Trek”, revine pe marile ecrane din SUA astăzi, cu filmul „Super 8” (premiera în România are loc pe 27 iulie).

Numit de Abrams drept cel mai personal proiect al său, „Super 8” e produs de legendarul Steven Spielberg şi a fost învăluit în mister până recent, când s-au aflat unele detalii despre poveste.

Se pare că va fi un amestec de SF, thriller şi horror, care gravitează în jurul unui grup de copii din anii ’70, dintr-un orăşel american cât se poate de obişnuit, care lucrează la un film personal. Ei sunt martorii unui accident de tren şi, brusc, multe lucruri ciudate încep să se întâmple în localitatea natală.

O strategie bine definită

Abrams (44 de ani) a scris şi a regizat filmul, iar Spielberg l-a ajutat să contureze povestea. Însă distribuţia este lipsită de nume mari, cu tânărul protagonist Joel Courtney (foto, al doilea din dreapta) aflat la primul său rol, iar trailer-ul n-o arată pe creatura extraterestră despre care se crede că e în centrul poveştii, motiv pentru care pelicula cu buget de 50 de milioane de dolari va rămâne, până diseară, enigma cinematografică a verii.

Se pare că misterul din jurul “Super 8” a fost un punct asupra căruia Abrams a insistat, spre spaima oficialilor de la studiourile Paramount, potrivit Reuters.

“Una dintre certurile pe care le-am avut în privinţa promovării filmului a fost în legătură cu cât vom spune despre el. Ce arătăm publicului?”, a explicat Abrams. “Eu cred că dacă le arăţi totul fanilor, ei nu vor vrea să-l mai vadă, aşa că a fost o bătălie internă”.

Până la urmă, Abrams a avut ultimul cuvânt. Site-ul Deadline Hollywood a descris campania de promovare a “Super 8” ca pe un “curajos pariu”, având în vedere presiunea la care sunt supuse studiourile din “Cetatea filmului” când vine vorba de afluenţa de la premiera unui film.

Potrivit aceleiaşi surse, aşa cum era de aşteptat, publicul ştie mult mai puţine lucruri despre “Super 8” decât despre alte super-producţii care vor debuta în curând pe marile ecrane, ca “Green Lantern” şi “Cars 2”.

Aminteşte de “E.T.”

Şi Abrams recunoaşte că e un pic emoţionat. “Să ieşi cu un film de vară fără o vedetă, fără o franciză în spate, fără să fie un sequel sau o adaptare după o bandă desenată, e înspăimântător”, explică el.

Primele recenzii, venite din partea unei mâini de surse media cu autoritate în domeniu, au fost însă pozitive. Criticii  spun că pelicula păstrează un aer retro care aminteşte de câteva dintre filmele care l-au făcut celebru pe Spielberg, ca “Întâlnire de gradul trei” (1977) şi “E.T. Extraterestrul” (1982).

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te