Serialul „Marte”, cu Anamaria Marinca, vine în noiembrie la National Geographic

Serialul „Marte”, cu Anamaria Marinca, vine în noiembrie la National Geographic

de Redactia Tvmania

National Geographic Channel (NGC), producătorii Brian Grazer, Ron Howard și Michael Rosenberg de la Imagine Entertainment, câștigători ai premiilor Oscar și Emmy, și producătorii nominalizați la Oscar Justin Wilkes și Dave O’Connor de la RadicalMedia și-au unit forțele pentru evenimentul de televiziune global MARTE, din a cărei distribuție face parte și românca Anamaria Marinca.

Deadalus Crew

Distribuit în premieră pe National Geographic Channel în 171 de țări și în 45 de limbi în luna noiembrie, serialul documentar MARTE – cu acțiunea amplasată atât în viitor, cât și în prezent – va redefini povestirea de televiziune îmbinând scenariul de tip film artistic și efectele vizuale cu cele mai bune secvențe de documentar pentru a transmite o poveste coerentă și incitantă despre neobosita încercare a omenirii de a coloniza Marte. Acest eveniment global incredibil cuprinde șase părți și relatează povestea impresionantă a unei misiuni fictive cu echipaj uman din anul 2033.

”Brian [Grazer] și cu mine, alături de prietenii noștri de la Radical, am avut această idee ambițioasă de a crea un documentar despre țelul de a ajunge pe Marte, însă am vrut să aducem această idee la viață într-un mod dramatic și cinematic”, spune producătorul executiv Ron Howard. ”Ceea ce oferim publicului reprezintă îmbinarea dintre informație și producția de film intensă și empirică. Ambiția National Geographic a fost mare, iar noi suntem cu adevărat onorați și încântați că am putut încerca să ne ridicăm la aceste așteptări.”

Punctul de pornire în acest tip de poveste unică este anul 2033, anul în care începe prima misiune cu echipaj uman către MARTE. Elementele dramatice și efectele vizuale inspirate de filmele de lung metraj dau viață acestei lumi viitoare, iar dorința actuală de a ajunge pe planeta roșie este redată în stil documentar vérité și prin intermediul interviurilor cu cercetători și inovatori contemporani care conduc proiecte de cercetare și dezvoltare în tehnologia spațială, proiecte ce vor face misiunea din 2033 posibilă. Producătorii executivi Howard și Grazer l-au ales pe vizionarul regizor mexican Everardo Gout (”Days of Grace”) să conducă regia acelor porțiuni din serial bazate pe scenariu și care au fost filmate anul acesta în Budapesta și Maroc.

Prima misiune cu echipaj uman către MARTE

MARTE imaginează că viitorul călătoriilor în spațiu va fi finanțat printr-un parteneriat corporativ-public dintre două organizații fictive: Mars Mission Corporation (MMC), un consorțiu de corporații aerospațiale fondat în 2022, cu sediul în Londra, care construiește și administrează tehnologia necesară pentru programul Marte; și International Mars Science Foundation (IMSF), creată de o coaliție de națiuni exploratoare ale spațiului pentru a efectua o misiune către Marte.

Anamaria Marinca as Marta Kamen

Secțiunile bazate pe scenariu se concentrează asupra primei misiuni cu echipaj uman către Marte, la bordul navetei spațiale Daedalus. Voiajul său de debut, din 2033, este realizat de un echipaj internațional atent selecționat și format din șase astronauți excepționali: comandantul misiunii, americanul Ben Sawyer (Ben Cotton); pilotul misiunii, Hana Seung (Jihae), de origine coreeano-americană; hidrologul și geochimistul spaniol Javier Delgado (Alberto Ammann); medicul și biochimistul francez Amelie Durand (Clementine Poidatz); inginerul mecanic și roboticianul nigerian Robert Foucault (Sammi Rotibi); exobiologul și geologul rus Marta Kamen (Anamaria Marinca). Pe Pământ, echipa de control a MMC din Londra îi include pe: sora geamănă a Hanei Seung, controlorul de zbor (CAPCOM) Joon Seung (de asemenea interpretată de Jihae) și CEO-ul francez al MMC, Ed Grann (Olivier Martinez).

După ce Daedalus amartizează cu succes și echipajul instalează o primă bază de operațiuni, fizicianul nuclear britanic Leslie Richardson (Cosima Shaw) va conduce echipa de colonizare din Faza 2, alături de soțul său, botanistul experimental de renume mondial, Dr. Paul Richardson (John Light).

Echipa de producție a făcut eforturi uriașe să bazeze scenariul pe date științifice reale. Scenariștii serialului au colaborat cu numeroși experți, din sectorul public și privat, pentru a înțelege în ce mod pot contribui informațiile științifice la poveste. Dr. Robert Braun, inginer aerospațial și profesor de tehnologie spațială la Institutul de Tehnologie din Georgia, a oferit consultații de specialitate în privința tuturor aspectelor științifice ale povestirii fictive. Dr. Mae Jemison, fost astronaut NASA și prima femeie de culoare care a ajuns în spațiu, a fost consultant spațial al serialului, lucrând îndeaproape cu actorii pentru a-i ajuta să-și perfecționeze personajele.

În ceea ce privește aspectul vizual al serialului, designerul de producție Sophie Becher a apelat la NASA și SpaceX pentru a se documenta cu privire la designul pentru naveta spațială Daedalus și pentru Orașul Olympus, prima colonie umană pe Marte, așa cum este înfățișată de serial. Designerul de costume Daniela Ciancio s-a informat minuțios despre tipurile de materiale create azi pentru fabricarea unor costume spațiale mai ușoare, mai rezistente, mai flexibile și cu proprietatea de a-i proteja pe astronauții viitorului de radiații. Iar Framestore, echipa de efecte vizuale care a câștigat un premiu Oscar pentru ”Gravity”, va introduce ulterior elementele vizuale finale pentru a completa imaginea serialului.

 

VIZIONARI CARE DESCHID CALEA

 MARTE cuprinde, de asemenea, o colecție fără precedent de interviuri cu unele dintre cele mai strălucite minți care lucrează actualmente la îndepărtarea numeroaselor obstacole ce stau în calea unei eventuale misiuni. National Geographic a primit acces exclusiv pentru a-i filma pe Elon Musk (fondatorul Tesla și SpaceX) și echipa sa de control a misiunii SpaceX în încercarea reușită de aterizare a rachetei reutilizabile Falcon 9 pe o navă dronă în largul coastei estice a SUA, în aprilie 2016.

 ”Viitorul umanității se va îndrepta, în mod fundamental, într-una una din următoarele două direcții: fie vom deveni o specie multiplanetară și o civilizație călătoare în spațiu, fie vom rămâne pe o planetă până la apariția unui eveniment catastrofal ce ne va aduce extincția. Pentru ca eu să fiu entuziasmat și inspirat în privința viitorului, prima opțiune trebuie să fie valabilă”, afirmă Musk în serial.

 

MARTE aduce laolaltă cele mai bune minți ale lumii așa cum nu s-a mai realizat anterior. Imaginați-vă cea mai mare conferință TED cu cei mai fascinanți oameni de pe Pământ. Interviurile din serial au fost realizate cu:

 • Charles Bolden, administrator NASA; fost astronaut NASA
 • Peter Diamandis, fondator și președinte executiv X-Prize; cofondator și copreședinte Planetary Resources
 • Neil DeGrasse Tyson, director Hayden Planetarium în cadrul Rose Center for Earth and Space
 • David Dinges, profesor al departamentului de psihiatrie din cadrul Universității Pennsylvania
 • Casey Dreier, director al departamentului de politică spațială din cadrul Planetary Society
 • Ann Druyan, producător executiv și scenarist pentru serialul documentar Cosmos
 • Charles Elachi, director pensionat al Jet Propulsion Lab (JPL) al NASA; profesor emerit Universitatea Caltech
 • Jim Green, director al diviziei de știință planetară a NASA
 • John Grunsfeld, administrator asociat NASA, Directoratul pentru Misiuni Științifice; fost astronaut NASA
 • Jennifer Heldman, cercetător planetar NASA
 • Jedidah Isler, astrofizician premiat; explorator în devenire National Geographic
 • Thomas Kalil, director adjunct, White House Office of Science and Technology Policy; consultant senior pe probleme de știință, tehnologie și inovație în cadrul National Economic Council
 • Roger Launis, director asociat în departamentul colecții și probleme custodiale al Muzeului Național al Aerului și Spațiului din cadrului Institutului Smithsonian
 • John Logsdon, profesor emerit de științe politice și afaceri internaționale al Universității George Washington
 • James Lovell, fost astronaut NASA; comandant al misiunii Apollo 13
 • Elon Musk, CEO și Chief Technology Officer al SpaceX; CEO Tesla Motors; președinte SolarCity
 • Stephen Petranek, autor al cărții ”How We’ll Live on Mars
 • Mary Roach, autor al cărții ”Packing for Mars”
 • Jennifer Trosper, administrator al misiunii Marte 2020, JPL
 • Andy Weir, autor al romanului ”The Martian”
 • Robert Zubrin, președinte al The Mars Society; președinte al Pioneer Astronautics

 

Dorința nu doar de a ajunge pe Marte dar și de a o coloniza într-o zi a stârnit dezbateri viguroase în cadrul comunității spațiale. Întrebarea nu este numai ”am putea?” ci și ”s-ar cuveni?”. Neil DeGrasse Tyson nu este convins că trebuie să trimitem oameni pe Marte; el consideră că am consuma mult mai puțin efort și bani căutând soluții de supraviețuire în fața pericolelor de pe Pământ decât colonizând o altă planetă în scopul conservării speciei: ”Cred că ar trebui să vizităm alte planete, așa cum vizităm orice alt loc pe care nu l-am mai văzut înainte… Dar noi am evoluat pe Pământ ca să trăim pe Pământ.”

Majoritatea par să fie de acord cu ideea că oamenii vor ajunge, în cele din urmă, pe Marte, dar momentul când se va întâmpla asta este, de asemenea, un alt punct de dezbatere. Robert Zubrin, președintele The Mars Society și Pioneer Astronautics, face o afirmație îndrăzneață: ”Dacă următorul președinte s-ar trezi în primăvara lui 2017 și ar anunța angajamentul său de a trimite oameni pe Marte, am putea ajunge acolo până la finalul celui de-al doilea mandat al său.”

 

EVENIMENT GLOBAL

National Geographic va transmite, într-un efort fără precedent, povestea MARTE pe multiple platforme, incluzând și un serial premergător din șase părți. Before MARS, lansat înainte de premieră, este o complexă experiență de realitate virtuală transmisă pe www.MakeMarsHome.com. Va exista, de asemenea, instalația MARS Experience în New York, în octombrie. În plus, MARTE va reprezenta povestea principală a ediției din noiembrie a revistei National Geographic și va fi subiectul unei cărți de sine stătătoare, ”MARS: Our Future on the Red Planet”, ce va fi pusă în vânzare în octombrie. Cartea ”MARS: The Red Planet”, de la NG Kids, va fi scoasă pe piață în septembrie. Vor exista materiale media și educaționale pentru copii; va fi organizat un tur de conferințe NG Live; și informații mereu actualizate despre MARTE pe nationalgeographic.com

 MARTE este produs de Imagine Entertainment și RadicalMedia pentru NGC. Pentru Imagine Entertainment, producătorii executivi sunt Brian Grazer, Ron Howard și Michael Rosenberg. Pentru RadicalMedia, producătorii executivi sunt Justin Wilkes, Dave O’Connor, Jonathan Silberberg și Jon Kamen. Pentru NGC, Robert Palumbo este producătorul executiv; Matt Renner este vicepreședinte de producție; și Tim Pastore este președinte al diviziei  de programe originale și producție.

 

Save

VEZI PROGRAMUL TV

Program TV


PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 21:30 Masked Singer România
  PRO TV a achiziţionat licenţa de producţie a celui mai spectaculos show de televiziune din lume: "The Masked Singer". Formatul, care a devenit viral şi a creat o...
 • 23:30 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:00 Poartă-te ca o doamnă, gândeşte ca un bărbat 12
  Brian (Edward Norton) si Jake (Ben Stiller) se indragostesc de Anna (Jenna Elfman), prietena lor din copilarie. Insa niciunul dintre ei nu se poate casatori cu ea...
 • 02:30 Superspeed la Pro TV
  "Super Speed" - o emisiune prezentată de Costin Giurgea şi Tudor Bratu, cu maşini, teste incredibile şi vedete care vor fi puse în situaţii inedite. Cei doi jurnalişti...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 14:00 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 16:30 Acces direct AP
  "Acces Direct", unul dintre formatele puternice ale după-amiezii, difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00, îşi cucereşte telespectatorii cu subiecte inedite...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Adela AP
  Două surori înţeleg iubirea faţă de cealaltă diferit. Adela este în stare să renunţe la tot pentru sora ei. Iar, pentru Andreea, tot ce este al Adelei este şi al...
 • 21:45 Adela AP
  Două surori înţeleg iubirea faţă de cealaltă diferit. Adela este în stare să renunţe la tot pentru sora ei. Iar, pentru Andreea, tot ce este al Adelei este şi al...
 • 23:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 23:30 Celebrity Splash: Vedete la apă
 • 03:00 În puii mei! 12
  Realizată în regim cinematografic, emisiunea "În puii mei" va depăşi graniţele platoului clasic de televiziune, fiecare scenetă fiind pusă în scenă într-un decor...
 • 03:30 Acces direct AP
  "Acces Direct", unul dintre formatele puternice ale după-amiezii, difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00, îşi cucereşte telespectatorii cu subiecte inedite...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 08:15 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 08:45 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 09:15 Povestea noastră AP
  Mulţi dintre telespectatori se vor regăsi în situaţiile comune sau mai puţin obişnuite cu care se confruntă protagoniştii şi vor avea bucuria să o reîntalnească...
 • 11:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 17:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Doctorul minune AP
  "Doctorul minune" este povestea emoţionantă a tânărului diagnosticat cu autism, care reuşeşte să facă adevărate minuni şi să salveze vieţi. Dr. Ali Vefa, un tânăr...
 • 22:30 Bravo, ai stil! AP
  "Bravo, ai stil! Celebrities" se pregăteşte să aducă în lumina reflectoarelor o noua generaţie de concurente, cunoscute deja publicului din România. Aspirantele...
 • 00:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:30 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 04:30 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 05:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV