Homepage  / Disney Plus

„O lume ciudată”, film Disney. Tot ce trebuie să știi despre noua animație. Premieră, distribuție, trailer

„O lume ciudată”, film Disney. Tot ce trebuie să știi despre noua animație. Premieră, distribuție, trailer
6

de Roxana Mirea,

Regizorii Don Hall și Qui Nguyen aduc o aventură nouă, plină de explorare și emoție. „O lume ciudată” / „Strange World” este cea mai recentă producție Walt Disney Animation Studios, care prezintă povestea unei familii legendare de exploratori. Iată tot ce trebuie să știti despre „O lume ciudată” / „Strange World”, noua animație de la Disney.

Despre ce este vorba în animație Disney „O lume ciudată”

Aventura originală plină de acțiune de la Walt Disney Animation Studios „O lume ciudată”, prezintă o familie legendară de exploratori, mai exact pe optimistul Ethan Clade (Jaboukie Young White), pe tatăl său supraprotector Searcher Clade (Jake Gyllenhaal) și pe tatăl înstrăinat al lui Searcher, Jaeger Clade (Dennis Quaid). Aceștia înceară să navigheze printr-un ținut neexplorat și perfid, alături de un echipaj pestriț, care include o bilă răutăcioasă, un câine cu trei picioare și o grămadă de creaturi lacome. Căutătorul Clade preferă în mod clar viața mult mai liniștită și mai puțin periculoasă a unui fermier umil decât pe cea a unui aventurier îndrăzneț.

Trioul de aventurieri în devenire, împreună cu soția lui Searcher, Meridian Clade (Gabrielle Union) și președintele Callisto Mal (Lucy Liu), dau peste o lume aproape extraterestră, plină de medii și creaturi care nu seamănă cu nimic din ce au mai văzut până acum.

Actorii din distribuția animației „O lume ciudată”

Distribuția vocală îl include pe Jake Gyllenhaal în rolul lui Searcher Clade, un familist care nu e în elementul său într-o misiune imprevizibilă. Dennis Quaid e în rolul tatălui explorator al lui Searcher, Jaeger, iar Jaboukie Young-White se află în rolul fiului de 16 ani al lui Searcher, Ethan, care tânjește după aventură.

Gabrielle Union este în rolul lui Meridian Clade, un pilot desăvârșit și partener al lui Searcher în toate, iar Lucy Liu în rolul lui Callisto Mal, liderul neînfricat al Avaloniei, care conduce expediția în lumea ciudată.

Filmul „Strange World” este condus de Don Hall (câștigător al premiului Oscar pentru „Cei 6 super eroi”, „Raya și ultimul dragon”) și co-regizorul/scenarist Qui Nguyen (co-scenarist „Raya și ultimul dragon”) și produs de Roy Conli (câștigător al premiului Oscar pentru „Cei 6 super eroi”, „O poveste încâlcită”).

Strange World Premiere – LondonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Când este premiera animației Disney „O lume ciudată”

La fel ca și în cazul filmului „Encanto”, singura modalitate de a vedea „O lume ciudată” atunci când se va lansa este pe marele ecran al unui cinematograf.

Acest lucru nu înseamnă că filmul nu va avea o lansare ulterioară în streaming și cu siguranță va avea o lansare pe Disney Plus, probabil la aproximativ o lună și jumătate sau două luni după lansarea în cinematografe, dacă se păstrează modelul lansărilor Disney din trecut. Fanii vor putea vedea „O lume ciudată” în cinematografele din România începând cu data de 25 noiembrie 2022.

Regizorul Don Hall a dezvăluit că s-a gândit la copiii lui atunci când a creat animația Disney. „A pornit de la ideea de a mă gândi la copiii mei și la ce fel de lume vor moșteni. Asta a fost o prioritate, cu mulți ani în urmă, când am început acest lucru. Am vrut să spun o poveste care să vorbească despre cum devenim buni strămoși. Și să o spun prin trei generații, pentru că sunt tată. Este o relație de bază la care ne putem raporta cu toții, așa că de aici am pornit. Acesta a fost începutul. Iar apoi, să o spunem prin prisma acestei povești amuzante, de acțiune și aventură, a fost un vis devenit realitate”, a spus Don Hall, pentru collinder.com.

Jake Gyllenhaal, despre personajul lui din „O lume ciudată”

În cadrul aceluiași interviu, Jake Gyllenhaal a spus ce l-a atras la personajul lui din „Strange World”.

„În primul rând, cred că povestea este cea care mă atrage la un film. (…) După cum a spus Don, ideea inițială a filmului s-a bazat într-adevăr pe ceva ce a venit din inima lui, așa că asta m-a atras. Nu a fost o poveste venită din eter. A venit direct de la el și de la experiențele sale personale. Asta m-a făcut să vreau să mă implic pentru că mi s-a părut foarte personal. Și apoi, am reușit să aduc propria mea familie și propria mea experiență, într-un mod diferit, cu vocea mea.

Tatăl meu a spus că a fost să vadă un film în acest weekend, mi-a auzit vocea și a văzut personajul meu animat și a fost complet surprins. Sunt sigur că și restul distribuției simte la fel, dar personajul a fost dezvoltat pe parcursul a mai mult de un an în care am lucrat cu ei. Asta face ca lucrul cu ei să fie atât de minunat. Sunt foarte deschiși să te aducă pe tine însuți, iar animatorii îți urmăresc fața, mișcările și expresiile faciale. Personajul devine încet-încet tu, în timp ce tu devii el, în această transformare ciudată și extraordinară”, a povestit actorul.

Sursele de inspirație pentru animația Disney „O lume ciudată”

Dennis Quaid a oferit și el detalii despre personajul său din animația Disney „O lume ciudată”.

„Se consideră cel mai mare explorator pe care lumea l-a cunoscut vreodată. Vrea ca fiul său, în sensul tradițional al cuvântului, să ducă mai departe steagul și moștenirea. În ceea ce privește problemele de mediu, toată lumea din acest film urmărește același lucru. Toți au același scop, doar că au moduri diferite de a-l atinge. Mi s-a părut ca o familie reală, cu probleme reale pentru care ai ajunge să te cerți la masa de Ziua Recunoștinței. Aceste lucruri apar. Așa că, pentru mine, a fost real”, a declarat acesta.

Când vine vorba de sursa de inspirație pentru noua lui capodoperă, Don Hall spune că: „Am făcut multe cercetări, la început. A fost o cercetare plină de bucurie. Am recitit o mulțime de cărți scrise de Jules Verne și Sir Arthur Conan Doyle, și acele romane de aventură timpurii. Ne-am uitat la „Raiders of the Lost Ark”. Este unul dintre filmele mele preferate din toate timpurile. King Kong este un exemplu foarte bun al acestui gen special, în care un grup de exploratori găsește o lume ascunsă cu creaturi și monștri.”

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te