Homepage  / Ultimul număr

O stea in devenire

O stea in devenire

de Redactia Tvmania

Numele lui Marion Cotillard nu va spune, probabil, prea multe. Dar anul acesta frantuzoaica a obtinut un Glob de Aur si a intrat in lista numelor importante ale cinematografiei.

Saptamana trecuta, Marion Cotillard a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-o comedie sau muzical, pentru „La vie en rose” (2007) si, astfel, confirmarea ca are talentul necesar sustinerii unui astfel de rol. Pentru a o interpreta pe Édith Piaf a fost aleasa dintre sute de alte actrite, iar productia a fost cel mai asteptat film al anului trecut in Franta, astfel incat acest Glob de Aur ii va consolida celebritatea pe meleagurile natale.
Acum duce tratative pentru a juca in adaptarea cinematografica a muzicalului „Nine”, care a castigat sapte premii Tony. Subiectul este bazat pe o piesa italiana, la randul ei inspirata de filmul autobiografic al lui Federico Fellini, „Opt si jumatate” (1963). Personajul central este un regizor de succes care se confrunta cu o criza de inspiratie si, in acelasi timp, trebuie sa faca fata problemelor din viata personala cauzate de femeile din viata lui. Filmul (care este programat pe ecrane in 2009) va fi regizat de Rob Marshall, cel care a adus pe marile ecrane si muzicalul „Chicago” in 2002. Alte nume vehiculate in distributie sunt Javier Bardem, Penelope Cruz si Sophia Loren.

Un taxi pentru Marion
Actrita de 32 de ani s-a nascut la Paris intr-o familie de artisti, de la care a marturisit ca a luat virusul actoriei: tatal ei este actor, profesor, mim, regizor si conduce compania artistica Cotillard; mama ei este si ea actrita; are doi frati gemeni – unul este scriitor, celalalt artist plastic. A studiat Conservatorul de Arta Dramatica si a iesit din randul numelor necunoscute in 1998, cand Luc Besson i-a dat o sansa cu primul film din seria „Taxi”, in care a jucat rolul iubitei lui Daniel, soferul de taxi pasionat de curse de masini. De atunci si-a continuat cariera cu peste 30 de filme si seriale.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te