Homepage  / Ultimul număr

Obsesia banilor

Obsesia banilor

de Redactia Tvmania

Interpretarea plina de forta oferita de Daniel Day-Lewis in „Va curge sange” a fost recompensata cu un Oscar, un Glob de Aur si un premiu Bafta.

In primele minute ale filmului „Va curge sange” cadrele in care camera insista asupra lui Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis) sunt intunecate, astfel ca este greu sa-i distingi trasaturile si expresia fetei. Vezi un om absorbit cu totul de ceea ce face si care cauta cu un soi de disperare petrol si nu se opreste, chiar daca tot felul de accidente ii apar in drum. Dorinta lui de a face avere cu orice pret incepe sa prinda contur in realitate si, odata ce lucrurile se leaga si reusitele curg, ambitia lui Daniel e din ce in ce mai puternica.
Daca la inceputul filmului nu ghicesti cu precizie ce fel de om este Daniel si care este viziunea lui despre viata, pe masura ce pelicula regizata de Paul Thomas Anderson avanseaza descoperi o lacomie si o rautate care nu au, practic, limite. Daniel are un fiu infiat, H.W., pe care il exploateaza cat poate de des si pe care il ignora si-l trimite departe, dupa ce acesta isi pierde auzul. Suferinta si vulnerabilitatea sunt trasaturi pe care Daniel le dispretuieste din tot sufletul si, de fapt, nimic din jurul lui nu ii declanseaza compasiune, interes sau sentimente reale, profunde. Daniel nu are prieteni, parteneri de afaceri in care sa aiba incredere si nici o iubita care sa-l completeze. E alegerea lui sa fie asa, pentru ca uraste oamenii si nu-l intereseaza decat banii.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te