Homepage  / Articole

Oz, cel mai iubit doctor al Americii

Oz, cel mai iubit doctor al Americii

de Redactia Tvmania

Dr. Oz a devenit celebru o dată cu apariţia în show-ul lui Oprah Winfrey.

Din 15 februarie, de luni până vineri de la ora 22.00, postul Euforia difuzează emisiunea “The Dr. Oz Show”, găzduită de celebrul chirurg cardiolog Mehmet Oz, descoperit de realizatoarea TV Oprah Winfrey. Telespectatorii vor primi de la dr. Oz sfaturi despre o viaţă sănătoasă şi o nutriţie echilibrată. Dar cine este acest priceput şi carismatic doctor?

Dr. Mehmet Oz a apărut în “The Oprah Winfrey Show” 55 de episoade, timp de cinci sezoane, mai precis din 2004 şi până în 2009. Pentru că prezenţa doctorului Oz garanta audienţe uriaşe, Oprah s-a gândit să-i producă acestuia propiul show. Astfel, pe 14 septembrie 2009, a debutat în America “The Dr. Oz Show” produs de compania lui Oprah, Harpo Production în colaborare cu Sony Pictures Television. Filmările de la “The Dr. Oz Show” au loc în studioul 6A din Rockefeller Plaza, New York. În acest loc şi-au realizat emisiunile David Letterman din 1982 până în 1993 şi Conan O’Brien din 1993 până în 2009.

Show-ul chirurgului cardiolog oferă pe înţelesul tuturor sfaturi pentru o viaţă sănătoasă, trucuri pentru întărirea imunităţii şi pentru o dietă reuşită. De la Dr. Oz, telespectatorii pot învăţa cum să facă fitness corect, cum să aibă o alimentaţie sănătoasă şi cum să se menţină mereu tineri. Înainte de a avea propriul său show de televiziune, Oz a mai apărut şi în alte show-uri în afară de cel al lui Oprah printre care “Today”, “Larry King Live”, “The View”, “Charlie Rose”, “Bună dimineaţa, America”, “The Jay Leno Show”. De asemenea, el a avut o apariţie cameo în filmul “John Q” din 2002 cu Denzel Washington în rolul principal.

Mehmet Cengiz Oz (49 de ani) este un celebru chirurg american de origine turcă. S-a născut în Cleveland, Ohio, părinţii lui fiind emigranţi din Konya, Turcia. Are două surori mai mici decât el şi are dublă cetăţenie, americană şi turcă. Pentru obţinerea acesteia din urmă a trebuit să efectueze stagiul american în ţara lui de origine. Oz este în prezent vice-preşedinte şi profesor la catedra de Chirurgie a Universităţii Columbia şi conduce Institutul de Cardiologie şi Medicină Complementară a Spitalului Presbitarian din New York. În 1982, el a obţinut diploma de licenţă de la Universitatea Harvard, dar şi un MD şi un MBA (în 1986) de la Universitatea de Medicină din Pensilvania şi Wharton Business School. Oz este autorul mai multor cărţi care au ajuns bestsellere în Statele Unite: despre frumuseţe (“YOU: Being Beautiful: The Owner’s Manual to Inner and Outer Beauty”), despre tinereţe (“YOU: Staying Young: The Owner’s Manual for Extending Your Warranty”), despre dietă (“YOU: On A Diet: The Owner’s Manual for Waist Management”), despre organismul uman (“YOU: The Owner’s Manual: An Insider’s Guide to the Body that Will Make You Healthier and Younger”). Cea mai recentă, apărută în 2009, se intitulează “YOU: Having A Baby, The Owner’s Manual from Conception to Delivery and More” (manual despre conceperea şi aducerea pe lume a copiilor).

Mehmet Oz  este autorul a peste 400 de publicaţii originale, capitole, cărţi medicale şi a primit câteva patente de invenţie. El realizează în medie 250 de operaţii pe inimă în fiecare an. În prezent, locuieşte în New Jersey, împreună cu soţia sa Lisa şi cei patru copii ai lor: Daphne, Arabella, Zoe şi Oliver. Oz şi soţia lui (o practicantă a tehnicii “reiki”, sistem de „terapie prin lumină”) cred în medicina alternativă. În această privinţă, Oz chiar a fost criticat pentru prezentarea unor practici alternative, precum acupuntura, în emisiunea sa.

Pe site-ul doctorului Oz, doctoroz.com, sunt dezbătute diferite teme precum greutatea adolescenţilor, cum să scapi de o cicatrice sau cum să combaţi stresul. Mai mult, Oz scrie şi în “Esquire Magazine” unde are rubrica lui permanentă, “Retool, Reboot, and Rebuild”.

De-a lungul carierei sale, Oz a primit mai multe distincţii. În 2008, el a obţinut locul 44 în topul celor mai influenţi oameni de ştiinţă alcătuit de revista “Time”. Revista “Esquire” l-a clasat pe locul 75 în topul celor mai influente persoane ale secolului 21, iar în 2009 a fost inclus pe lista celor mai influenţi 500 de musulmani.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te