Homepage  / Ultimul număr

Pavarotti din Romania

Pavarotti din Romania

de Redactia Tvmania

A incercat de mai multe ori, a avut rabdare, nu a incetat niciodata sa spere in visul lui. A trebuit sa plece departe de tara pentru a deveni, in sfarsit, cunoscut de compatrioti. Este vorba de Costel Busuioc, Pavarotti din Romania.

De cateva saptamani, numele lui Costel Busuioc, zis si Costel Pavarotti, este pe buzele tuturor. Pana si Robert Turcescu a dedicat o editie a emisiunii „100%” povestii cu parfum de „american dream” a zidarului roman care i-a incantat pe spanioli cu vocea lui. Stirile principalelor televiziuni s-au ocupat de istoria vietii sale, de familia pe care a lasat-o acasa, in comuna Ghilad din judetul Timis, si i-au incurajat pe romani sa il voteze prin telefon sau SMS pe Costel, pentru a-l ajuta sa treaca in urmatoarele faze ale concursului „Hijos de Babel”. Tenorul amator din Romania a fost comparat cu staruri cu o poveste asemanatoare din alte tari, cum ar fi Paul Potts, un vanzator de telefoane mobile cu o voce de aur, devenit celebru cu ajutorul televiziunii. Elanul compatriotilor sai l-a adus pe Costel si intr-o situatie oarecum comica: un sondaj de pe site-ul televiziunii spaniole, care le cerea vizitatorilor sa spuna cine ar trebui sa fie eliminat in saptamana respectiva, il dadea drept „castigator” detasat pe roman. Explicatia cea mai plauzibila este ca fanii lui din tara nu inteleg foarte bine spaniola.

Interviu
Costel Busuioc a stat de vorba cu noi la telefon la sfarsitul unei zile de repetitii pe platourile emisiunii „Hijos de Babel”.

„TV mania”: Costel, cum ai ajuns la „Hijos de Babel”?
Costel Busuioc: Ideea a fost a mea. Am incercat sa ma inscriu si la „Lluvia de estrellas” („Ploaia de stele”, n.r.), dar nu am reusit. Am asteptat urmatorul casting la TVE. Nu am reusit sa ma inscriu singur la casting, pentru ca vorbea prea repede robotul si nu intelegeam mai nimic, dar m-a ajutat un prieten.

Cum te simti acolo?
E fain, nici nu stiu cand trece ziua. Vrem sa invatam cat mai multe, asa ca timpul chiar ni se pare prea putin.

Simti ca ai evoluat in saptamanile acestea?
In sase saptamani nu se poate invata mare lucru, dar important este ca ma simt bine pe scena. Cu colegii ma inteleg foarte bine. Prieteni mai apropiati imi sunt Yusmanis si Ricardo, care sunt din Cuba.

Crezi ca ai contribuit la imbunatatirea imaginii romanilor din Spania?
Cred ca da. Spun asta pentru ca am fost in Segovia, iar acolo un tanar roman de 17-18 ani mi-a spus, cu lacrimi in ochi, ca e mandru ca ma cunoaste si ca exista cineva care mai schimba din imaginea romanilor. Sincer, m-a emotionat baiatul acela.

Ce ai de gand sa faci dupa ce se termina concursul?
Daca nu voi castiga, voi continua sa cant. Daca voi castiga, voi continua sa cant. Premiul ar fi un contract discografic cu Sony; mi s-ar asigura toata cariera muzicala, ei s-ar ocupa de tot.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te