Homepage  / Ultimul număr

Rafuiala asteptata 16 ani

Rafuiala asteptata 16 ani

de Redactia Tvmania

Deja calificati la Campionatul European de fotbal din 2008, tricolorii merg sambata la Sofia, pentru a disputa un meci al marilor orgolii cu vecinii bulgari.

„Sa vezi ce partida o sa fie pe 17 noiembrie 2007, la Sofia! Pe viata si pe moarte!”. Asa isi spuneau fotbalistii romani si, o data cu ei, milioanele de microbisti in urma cu doi ani, atunci cand, dupa tragerea la sorti a preliminariilor pentru EURO 2008, se stabilise calendarul Grupei G. Olanda, Romania si Bulgaria se duelau pentru cele doua locuri calificante, iar „tintarul” prevedea ca in penultima etapa, pe 17 noiembrie, tricolorii sa mearga la Sofia. Cum toata lumea intuia o desprindere a marii favorite, Olanda, bulgarilor si romanilor le ramanea lupta pentru locul doi.
Spre surpriza tuturor si – mai ales – spre incantarea romanilor, lucrurile au stat altfel. Mobilizati exemplar si trasi inainte de „turboreactorul” Adi Mutu, jucatorii nostri au trecut ca o furtuna prin preliminarii, calificandu-se cu doua etape inaintea finalului. Asa s-a transformat calatoria la Sofia intr-o promenada.
Pentru Bulgaria, partida cu Romania este insa una a ultimei sanse. Aflati pe locul trei, la o distanta imposibil de recuperat fata de liderul Romania, slavii mai nadajduiesc doar intr-o minune pentru a le „fura” locul olandezilor, care sunt pe doi. Pentru asta, au nevoie de victorie cu tricolorii.
Romanii se duc insa la Sofia animati de gandul unei revanse vechi de 16 ani. Pe 20 noiembrie 1991, in ultimul joc din preliminariile Europenelor din Suedia, echipa lui Hagi trebuia sa castige in Bulgaria cu 2-1 ca sa se califice. Scorul final a fost insa 1-1, iar la EURO a mers Scotia.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te