Homepage  / Ultimul număr

Razboiul stelelor – Cavalerii Jedi isi iau adio

Razboiul stelelor - Cavalerii Jedi isi iau adio

de Redactia Tvmania

In strainatate, fanii au luat cu asalt salile de cinema acum cateva saptamani pentru a-si face rost de bilete. Cinematografele romanesti au inceput sa faca rezervari de acum cateva zile. Sa nu fie bataie la intrare, ci doar pe ecran. In „Episodul III-Razbunarea Sith”!
Un razboi lung. Victorios. Care a adunat, de la izbucnirea lui, acum 28 de ani, milioane de fani si miliarde de dolari. „Razboiul Stelelor”, productia care l-a facut celebru pe regizorul George Lucas, isi poarta ultima batalie. Pe 19 mai, are loc premiera (aproape universala) a peliculei „Razbunarea Sith”, filmul care completeza povestea unui tata malefic izbavit de fii lui. Nu un tata oarecare, ci intunecatul Darth Vader. Nu niste fii oarecare, ci Luke Skywalker, „Alesul” cavalerilor Jedi, si sora lui geamana, printesa Leia.
Povestea ar fi trebuit sa se termine acum 22 de ani, cand „Intoarcerea lui Jedi” punea punct trilogiei care revolutionase lumea filmului si a efectelor speciale. Insa George Lucas mai avea de spus ceva. Asa a luat nastere o a doua trilogie, de fapt un „prequel”, care relateaza evenimentele petrecute inaintea celor din primele trei parti originale. Daca „Amenintarea fantomei” (1999) si „Atacul clonelor” (2002) au dezamagit, critica ridica in slavi „Episodul III”. „Probabil ca acest film va cel mai bun din toate timpurile. Din cauza ca vom vedea cum personaje pe care le cunoastem de acum 28 de ani ajung la destinatia finala”, scria „The Sun”. E pelicula care ridica valul de pe ochii fanilor. In care acestia afla cum cavalerul Jedi Anakin Skywalker o pierde pe femeia iubita, senatoarea Padme, si devine „mascatul” Darth Vader dupa o lupta pe viata si pe moarte cu maestrul Obi Wan Kenobi; cum Kenobi si Yoda supravietuiesc ascunzandu-se pe planete indepartate; cum Cancelarul Palpatine devine dictatorul Imperiului Galactic; cum copiii lui Anakin sunt despartiti si ascunsi. „Toate piesele acestui puzzle vor fi puse cap la cap si adevarul va fi dezvaluit”, promite regizorul.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te