Homepage  / Amazon Prime Video

De ce se uită toată lumea la serialul „Reacher” de la Amazon

De ce se uită toată lumea la serialul „Reacher” de la Amazon

de Andreea Hentea,

Intrat recent pe platforma Amazon, noul serial „Reacher”, care le propune fanilor popularei serii literare scrise de Lee Child un erou croit pe gustul lor (jucat de masivul Alan Ritchson), are un succes neașteptat. La doar trei zile de la lansarea serialului, sezonul doi a primit deja undă verde. 

Inițial, Jack Reacher (eroul creat de scriitorul britanic Lee Child în 1997 și reluat de-a lungul a peste douăzeci de romane de mare succes) a fost întruchipat pe ecrane de Tom Cruise, în „Jack Reacher. Un glonț la țintă” / „Jack Reacher” (2012), regizat de Christopher McQuarrie și în „Jack Reacher. Să nu te întorci niciodată!” (2016), regizat de Edward Zwick.

Faptul că Tom Cruise, una dintre cele mai mari vedete de cinema de pe planetă, a acceptat rolul, a fost considerat o adevărată lovitură dată de autorul Lee Child și de producătorii celor două filme.

Chiar dacă Tom Cruise a jucat, fără îndoială, foarte convingător, încă de la „Jack Reacher. Un glonț la țintă”, uzând de toată charisma sa pentru a-l întruchipa pe fostul anchetator militar, nu toți fanii au fost mulțumiți.

Fie că îl preferau pe Cruise în rolul faimosului agent Ethan Hunt din seria „Misiune imposibilă”, fie pentru că, pur și simplu, nu au putut trece de aparențe și nu au acceptat faptul că un actor scund a fost distribuit în rolul unui erou cu o înălțime de 1,94 m, fanii l-au contestat încă de la început, iar cele două filme au avut încasări moderate. 

Trailer Reacher, sezonul 1

Fanii au primit satisfacție

Noul serial difuzat de Amazon, „Reacher”, disponibil pe platformă cu toate cele opt episoade ale primului sezon, le dă posibilitatea creatorului serialului, scenaristul Nick Santora, și scriitorului Lee Child să își ia revanșa.

„Mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu Tom Cruise. Este un tip foarte, foarte drăguț. Am avut parte de multă distracție lucrând cu el. Dar, în cele din urmă, cititorii au dreptate. Înfățișarea lui Reacher este foarte importantă și este o componentă a identității lui”, a declarat Lee Child (care este și producător executiv al serialului „Reacher”) pentru BBC Radio Manchester în 2018. 

Blondul Alan Ritchson, cu fizicul său de jucător de fotbal american, care împarte deopotrivă pumni și deducții savante, în toiul crimelor petrecute în orășelul georgian Margrave, este croit exact pe calapodul eroului literar.

Masivul actor l-a jucat pe Aquaman în serialul „Smallville” (2001), a apărut în „Jocurile foamei: Sfidarea” / „The Hunger Games: Catching Fire” (2013), dar și în popularele producții „Hawaii Five-0” (2013) și „Supereroi în devenire” / „Titans” (2018). 

În versiunea de față, coordonatele fizice ale lui Reacher (110 kg și 1,94 m) sunt, de altfel, des menționate admirativ de alte personaje, în special de polițista Roscoe Conkllin (Willa Fitzgerald), care trece prima de partea misteriosului Reacher, la scurt timp după venirea sa în oraș.

Sezonul unu ecranizează romanul „Capcana Margrave”/„Killing Floor”, apărut în 1997, primul care îl are pe Jack Reacher ca protagonist. Povestea îl urmărește pe enigmaticul detectiv militar ajuns în pașnicul orășel Margrave, din Georgia, unde încep să aibă loc crime șocante.

Reacher se transformă din suspect ținut în arest în ajutor indispensabil al echipei de polițiști formată din Roscoe și din detectivul Oscar Finlay (Malcolm Goodwin).  

Producătorii au fost și mai încântați

„Am fost cu toții entuziasmați că am găsit tipul potrivit”, a declarat scriitorul Lee Child în timpul unei recente întâlniri cu presa, cu prilejul lansării serialului.

„Ne trebuia cineva cu un aspect intimidant înnăscut. Dacă intră în cameră, te gândești de două ori. Și nu este vorba doar despre trăsăturile fizice, ci despre acea implacabilitate pe care o are un om mare și puternic. Aceasta este calitatea pe care o oferă Alan. Sunt patru sau cinci tipi care se aliniază lângă el, iar el se întoarce cu o expresie obosită. Știe că va câștiga. Ei nu știu încă, dar noi o știm foarte bine”, și-a descris Child eroul.

Într-adevăr, pe măsură ce în jurul lui Reacher apar tot mai mulți rivali scelerați, pe care acesta promite să-i lichideze „unul câte unul”, eroul face uz în mod repetat de acest efect surpriză asupra inamicilor, dar și de pumni și de capete în gură aplicate cu sârg, în afară, desigur, de momentele în care demonstrează și o capacitate strălucită de deducție, demnă de însuși Sherlock Holmes. 

„Cred că atât Tom, cât și Alan sunt, amândoi, ipostaze fantastice ale lui Reacher”, a mai spus showrunner-ul Nick Santora (care a scris scenariul unui episod din „Clanul Soprano”, dar a colaborat și la alte seriale celebre, precum „Prison Break” sau „Scorpion”).

La rândul său, Alan Ritchson (37 de ani) a declarat: „Cred că am adaptat cu adevărat eroul la așteptările cititorilor. Cred că vor fi foarte fericiți”

Lee Child a mai declarat, de asemenea, că „bicepșii lui Alan sunt mai mari decât capul meu” 🙂

Actorul a făcut însă eforturi serioase pentru a intra în pielea acestui uriaș comparabil, pentru mulți, cu Hulk.

„Mi-am construit o sală de sport acasă”, a povestit Ritchson.

„Am dat deoparte masa din bucătărie și am montat acolo aparate pentru exerciții de forță, așa că a trebuit să le privesc în fiecare zi. E greu să ratezi un aparat când îl ai în față la micul dejun… Am avut aproximativ opt luni de pregătire și nu m-am abătut niciodată de la program”, a mai povestit actorul. 

Un succes de proporții

Fanii s-au declarat, într-adevăr, entuziasmați de noul interpret al lui Reacher, în special cei pentru care nerespectarea coordonatelor fizice ale personajului era o tragedie.

Cum succesul noului serial este atât de limpede, platforma Amazon a acordat undă verde celui de-al doilea sezon, chiar la trei zile după lansarea primului, care a avut loc pe 4 februarie.

Conform deadline.com, serialul „Reacher” s-a clasat în ierarhia celor mai vizionate cinci titluri produse vreodată de Amazon și printre cele mai vizionate la nivel global pentru un interval de 24 de ore (menționându-se și faptul că toate cele opt episoade ale primului sezon au fost disponibile integral pe site, de la început).

De asemenea, Amazon a menționat și că „Reacher” a obținut o evaluare medie foarte bună de la abonați, cu 4,7 puncte din 5. 

Conform creatorului și scenaristului său, Nick Santora, serialul îl urmărește pe Jack Reacher, un fost investigator al poliției militare, care tocmai și-a început viața civilă. Reacher este un hoinar, nu are telefon sau bagaj și călătorește pe unde îl duce inspirația, explorând dintr-o nouă perspectivă țara pe care a servit-o cândva.

Când Reacher ajunge în orășelul Margrave, Georgia, găsește o comunitate șocată de singura crimă petrecută acolo în ultimii 20 de ani. Polițiștii îl arestează imediat, iar martorii oculari susțin că Reacher a fost la locul faptei.

În timp ce se străduiește să-și dovedească nevinovăția, iar în Margrave se petrec noi crime oribile, o conspirație de proporții, întinsă în tot orașul, iese la iveală. Reacher va avea nevoie de mintea sa ascuțită, dar și de pumni foarte puternici pentru a supraviețui. Însă și adversarii săi vor afla că și-au ales ținta greșită. 

Distribuția serialului Reacher

Pe lângă Alan Ritchson în rolul titular, Malcolm Goodwin în rolul detectivului Oscar Finlay și Willa Fitzgerald în rolul lui Roscoe Conklin, din distribuție mai fac parte: Chris Webster, Hugh Thompson, Maria Sten, Harvey Guillén și Kristin Kreuk, printre mulți alții.

„Debutul fenomenal al lui Reacher este o mărturie a popularității cărților lui Lee Child, a originalității scenariului lui Nick Santora și a jocului extraordinar al lui Alan, dar și a muncii tuturor oamenilor talentați din fața și din spatele camerei”, a declarat Jennifer Salke, șefa studiourilor Amazon, care a adăugat: „Abia așteptăm să le oferim fanilor un al doilea sezon al noului lor serial preferat”. 

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 16:00 Mâncare pe care
  Mâncare pe care, show-ul care a avut succes la nivel internațional, fiind distribuit în 46 teritorii, cu 17.000 de episoade produse, urmărește cinci persoane străine...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 21:30 Dublura 12
 • 00:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:30 Greu de pensionat 2 12
  Fostul agent CIA Frank Moses (Bruce Willis) face din nou echipă cu fostii lui colegi ieşiţi la pensie, pentru a găsi un dispozitiv nuclear portabil. Frank, Sarah...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Poftiţi pe la noi - Poftiţi prin ţară AP
  Timp de şapte sezoane a strunit vedetele și le-a pus la treabă pentru a da o mână de ajutor celor aflați la nevoie. Nea Mărin revine la Antena 1 cu un nou sezon...
 • 17:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Poftiţi pe la noi - Poftiţi prin ţară AP
  Timp de şapte sezoane a strunit vedetele și le-a pus la treabă pentru a da o mână de ajutor celor aflați la nevoie. Nea Mărin revine la Antena 1 cu un nou sezon...
 • 23:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 23:30 Stand-Up Revolution
  "Stand-up Revolution" este prima emisiune televizată de stand up, în care patru nume cu greutate plănuiesc să descopere viitoarea mare senzație din domeniu. Prezenți...
 • 02:30 Băieţi de oraş 12
  Difuzat în continuarea show-ului "În puii mei", "Băieţi de oraş" este un serial de comedie ce îi are în centrul acţiunii pe Roby, Daniela, Malone, Gina, Dorian...
 • 03:15 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 04:00 Poveşti de familie AP
  Serialul "Poveşti de familie" este o antologie de poveşti inspirate de probleme cât se poate de actuale pentru societatea românească. Bazat pe formatul internaţional...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 07:00 Dimineaţa cu noi AP
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Aripi frânte AP
  În centrul poveştii se află Zeynep (Melis Tüzüngüç), Emre (Emir Ozden), Cemre (Gizem Günes) şi sora lor mai mică, Aysun (Eliz Nese Çagin), care rămân într-o sărăcie...
 • 22:30 Se strigă darul AP
 • 00:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:15 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 04:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 05:30 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV