Homepage  / Ultimul număr

„Rechinul” da tarcoale titlului mondial

"Rechinul" da tarcoale titlului mondial

de Redactia Tvmania

Sportul romanesc se poate imbogati sambata cu un nou campion mondial: Adrian Diaconu ataca titlul WBC la categoria semigrea. Daca invinge la "Polivalenta", in Bucuresti, "Rechinul" va deveni cel mai important campion din istoria boxului romanesc!

„Il fac praf pe Chris Henry!”. Asa le promite romanilor Adrian Diaconu, marele challenger la titlul mondial WBC, ca se va termina inclestarea cu rivalul sau american. Deznodamantul nu e ainsa deloc sigur, chiar daca Diaconu, supranumit si „Tyson cel alb” pentru stilul de lupta, pare sa aiba de partea sa cateva atuuri importante: este neinvins, boxeaza in fata propriilor fani si este numarul 1 in ierarhia WBC. Henry este si el neinvins. Ba mai mult decat atat, 17 dintre cele 21 de victorii ale sale au fost obtinute inainte de limita! Diaconu are doar 15 KO-uri dintre cele 24 de succese. Expertii americani estimeaza ca „sanatatea lui Diaconu va fi in pericol la meciul cu Henry”.

Titlul WBC, cel mai important
Chiar daca sambata se pune in joc doar titlul interimar al WBC, o izbanda l-ar transforma pe Adrian Diaconu in cel mai important campion mondial din istoria pugilismului profesionist din Romania. El ar cuceri centura la o categorie superioara celor avute, de-a lungul timpului, de Mihai Leu, Leonard Doroftei si Lucian Bute. In acelasi timp, WBC este cea mai importanta dintre versiunile existente.

Indiferent de deznodamantul partidei, bursa de 1.000.000 de dolari se va imparti la fel: 600.000 de dolari – Diaconu si 400.000 de dolari – Henry.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te