Homepage  / Ultimul număr

Revolutie si umor

Revolutie si umor

de Redactia Tvmania

„A fost sau n-a fost”, filmul romanesc care a fost premiat la Cannes, anul acesta, in cadrul sectiunii „Quinzaine de Realisateurs”, pentru cel mai bun film european, ajunge in sfarsit in cinematografele din tara.
Faptul ca cinematografia romaneasca isi revine cu adevarat a devenit o certitudine anul acesta la Cannes. Filmele lui Catalin Mitulescu si Corneliu Porumboiu au fost recompensate cu premii si au provocat reactii entuziaste.
„A fost sau n-a fost” este primul lungmetraj al regizorului si scenaristului Corneliu Porumboiu si a putut fi vazut in avanpremiera in Romania la festivalul international de film de la Cluj-TIFF. Aici publicul din sala a aplaudat minute bune dupa ce vizionarea s-a incheiat. Pe buna dreptate pentru ca umorul marca Porumboiu este de cea mai buna calitate si fara indoiala molipsitor. Indiferent de gusturi sau preferinte, scenele si dialogurile imaginate de el te prind pentru ca au pur si simplu farmec si surprind realitatea cotidiana.
Actiunea filmului se petrece pe 22 decembrie, la 16 ani de la revolutie, in Vaslui. Jderescu, proprietarul unui post de televiziune local, are initiativa de a face o editie speciala de emisiune in cadrul careia sa dezbata alaturi de cativa invitati daca in decembrie „a fost sau n-a fost revolutie” in Vaslui. Profesorul de istorie Manescu si pensionarul Piscoci vor foi singurii care vor onora invitatia, transformand emisiunea intr-una cu adevarat memorabila.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te