Homepage  / Vedete străine

Soția lui Bruce Willis dă noi detalii despre starea de sănătate a starului din „Greu de ucis”

Soția lui Bruce Willis dă noi detalii despre starea de sănătate a starului din „Greu de ucis”

de Vasilica Rogozanu,

Soția actorului Bruce Willis, actrița Emma Heming, a dat detalii noi despre starea starului hollywoodian, care a fost diagnosticat cu demență fronto-temporală la începutul anului.

Emma Heming (45 de ani) a fost invitată luni, 25 septembrie, în platoul emisiunii „Today”, împreună cu președinta asociației americane care studiază boala. Heming a vorbit despre evoluția stării de sănătate a soțului ei, cu ocazia săptămânii mondiale care atrage atenția asupra acestei maladii debilitante.

Bruce Willis și Emma Heming, în vremuri mai bune

În discuția cu moderatoarea emisiunii, soția lui Bruce Willis (68 de ani) a spus că nu știe dacă starul hollywoodian este conștient de ce i se întâmplă și de boala sa. „E greu de știu”, a spus ea. „E greu de știut.”

Demența lui Bruce Willis, o povară pentru întreaga familie

Emma Heming a mai dezvăluit și care este viața întregii familii după diagnosticarea lui Bruce Willis cu demență.

„Ceea ce am aflat este că demența este greu de dus. Este greu pentru persoana diagnosticată. Este, de asemenea, greu pentru familie. Nu este diferită pentru Bruce, pentru mine sau pentru fetele noastre. E adevărat când se spune că este o boală de familie”, a mai spus Emma Heming.

Emma Heming la „Today”

Demența fronto-temporală este un tip rar de demență (apare la 1 din 20 de cazuri), care distruge celulele din părțile frontală și laterale ale creierului. Ca la orice demență, urmările sunt devastatoare, pacientul suferind o deteriorare progresivă, ireversibilă, în limbaj, personalitate și comportament.

Soția starului din „Greu de ucis” a mai dezvăluit că aflarea diagnosticului lui Bruce Willis a fost, în același timp, o binecuvântare și un blestem. Pe de o parte, a ajutat „să înțelegem ce se întâmplă”, pentru ca să poată accepta situația. Dar, a mai comentat ea, „acest lucru nu face ca lucrurile să fie mai puțin dureroase”.

La începutul anului, la nici un an de la retragerea celebrului actor din viața publică, în 2022, familia lui Bruce Willis anunța printr-un comunicat că boala lui Bruce Willis s-a agravat.

„De când am anunțat diagnosticul inițial al lui Bruce, de afazie, în primăvara lui 2022, boala lui a progresat, iar acum am primit un diagnostic mai specific: demență fronto-temporală. Din păcate, problemele de comunicare sunt doar un simptom al bolii pe care o are Bruce. Deși e dureros, suntem ușurați să avem totuși un diagnostic clar”, a anunțat familia Willis într-o declarație oficială.

Emma Heming refuză termenul de „îngrijitor”

Emma Heming, care are două fete cu Bruce Willis – Mabel, 11 ani, și Evelyn, 9 ani- este cea care are grijă în permanență de celebrul ei soț. Aceasta refuză însă cu îndârjire o etichetă care i s-a pus, de „îngrijitor”. Heming spune despre situație: „El este partenerul meu, deci eu sunt partener de îngrijire”, a mai punctat ea, citată de Yahoo.com.

Bruce Willis, soția lui, Emma, și cele două fiice ale lor

Odată cu acest rol, Emma Heming a aflat și despre importanța pe care cei care îngrijesc o persoană cu demență trebuie să o acorde propriei persoane. „Ca partener de îngrijire, este important să fii capabil să ceri ajutor și sprijin. Este important ca partenerii de îngrijire să aibă grijă de ei, astfel încât să fie cel mai bun sprijin pentru persoanele de care au grijă”, a mai spus ea.

„Bruce ar fi vrut să ne bucurăm de ce avem”

Cât despre viața familiei ei în acest moment, Emma Heming este împăcată. „Se întâmplă o mulțime de lucruri bune în viețile noastre. Este important pentru mine să ridic ochii din durere și tristețe ca să pot vedea ce se întâmplă în jurul nostru. Bruce ar fi vrut să ne bucurăm cu adevărat de ce avem. Ar fi vrut asta pentru mine și familia noastră”, a mai declarat ea.

Pe lângă sprijinul soției și celor două fiice ale lor, Bruce Willis le-a avut mereu alături în lupta sa pe prima lui soție, Demi Moore, și cele trei fiice ale lor. Recent, fata lui cea mare, Rumer, a devenit mama, făcându-l pe Bruce Willis bunic.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te