Homepage  / Ultimul număr

Testul final pentru Todomondo

Testul final pentru Todomondo

de Redactia Tvmania

Ii iubesti sau ii urasti! Piesa multilingva "Liubi, Liubi, I Love You" a celor de la Todomondo i-a facut pe unii sa o fredoneze dimineata sub dus, iar altora le-a scos peri albi. Cum vor reactiona telespectatorii europeni, vom afla sambata seara.

Helsinki gazduieste anul acesta finala Eurovision-ului, datorita celor de la Lordi, monstrii anti-sistem care au cules laurii la editia din 2006 de la Atena. Romania se prezinta in capitala Finlandei cu o formatie alcatuita ad-hoc, special pentru aceasta competitie. Botezata initial Locomondo, trupa a fost nevoita sa-si schimbe numele in Todomondo, pentru ca prima titulatura fusese deja acontata de un grup muzical din Grecia. Dupa modelul brevetat anul trecut de Mihai Traistariu, cei sase au trecut in ultimele saptamani printr-un program intens de promovare organizat de TVR, care i-a purtat prin Ucraina, Cipru, Turcia, Malta si Grecia.
Conceptul formatiei si al melodiei „Liubi, Liubi, I Love You” este menit sa atraga simpatii pan-europene: fiecare dintre componentii formatiei intrupeaza cate un stereotip national, cantand in limba respectiva, iar linia melodica este rezultatul unui amestec corespunzator de stiluri si sonoritati etnice. Andrei Stefanescu si Ghedi Kamara, cunoscuti pana acum ca membri ai trupei „Alb si Negru”, au devenit Romanul si Francezul. Bogdan Marian Tascau („Dl. Problema”), unul dintre pionierii muzicii dance din Romania, si-a asumat rolul Spaniolului. Valeriu Raileanu, originar din Bucovina ucraineana si traducator de profesie, este Rusul, iar Ciro de Luca, nascut la Napoli din tata italian si mama romanca si fost carabinier, este, desigur, Italianul. In fine, in pielea Englezului a intrat Vlad Cretu, pe care vi-l aduceti aminte probabil de cand canta alaturi de formatia Supermarket hitul vremelnic „Te iubesc”.

Sambata, 22.00, TVR 1, „Eurovision – Finala”

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te