Homepage  / Cinema / Vedete străine

„The Fabelmans”, noul film al lui Steven Spielberg, se apropie de premieră

„The Fabelmans”, noul film al lui Steven Spielberg, se apropie de premieră

de Andreea Hentea,

Anticipatul film semi-autobiografic al lui Steven Spielberg, „The Fabelmans”, considerat cel mai personal proiect al celebrului regizor, va avea premiera în Statele Unite pe 23 noiembrie, iar în Marea Britanie se va vedea din ianuarie 2023, informează site-ul filmstories.co.uk.

După succesul de anul trecut al filmului său, „Poveste din cartierul de vest”, care a fost recompensat cu un Oscar și nominalizat la alte șase (inclusiv la categoriile cel mai bun film, cea mai bună regie și cea mai bună imagine), Steven Spielberg ne propune o introspecție emoționantă.

Cum s-a îndrăgostit Steven Spielberg de cinema

Filmul „The Fabelmans” este inspirat de copilăria regizorului și prezintă inclusiv filmele care rulau în epocă, a căror influență a fost uriașă asupra viitorului cineast. Perioada acoperită de film este cea de după al Doilea Război Mondial, în care Steven Spielberg, urmărit de-a lungul poveștii de la șapte la optsprezece ani, a locuit în Arizona cu familia lui.

Tânărul descoperă, la un moment dat, un secret de familie tulburător, dar mai ales află puterea imensă a filmelor de-a ne ajuta să vedem adevărul despre cei de lângă noi și despre noi înșine. Cineastul s-a referit mereu la perioada copilăriei și adolescenței sale din orașul Phoenix, Arizona, ca fiind o valoroasă sursă de inspirație pentru multe dintre filmele sale. Epoca respectivă s-a regăsit și în documentarul HBO din 2017 despre viața regizorului.

Cine îi va juca pe membrii familiei regizorului

Distribuția cuprinzătoare îi are în rolurile principale pe Michelle Williams, Paul Dano, Gabriel LaBelle, Seth Rogen, Jeannie Berlin, Julia Butters, Robin Bartlett, Keeley Karsten și Judd Hirsch. Michelle Williams va juca o versiune a mamei lui Spielberg, Paul Dano va interpreta personajul inspirat de tatăl regizorului, Seth Rogen îl va juca pe unchiul cineastului, iar tânărul Gabriel LaBelle îl va juca chiar pe Steven Spielberg în adolescență.

Michelle Williams a filmările The Fabelmans / Credit line: Profimedia

Printre personajele din film apare și regizorul David Lynch, care își joacă propriul rol. În alte roluri apar Mateo Zoryon Francis-DeFord, Birdie Borria, Alina Brace, Sophia Kopera, Oakes Fegley, Sam Rechner, Chloe East, Jonathan Hadary și Isabelle Kusman. Steven Spielberg a semnat și scenariul, alături de vechiul său colaborator, dramaturgul și scenaristul Tony Kushner.

Filmul „The Fabelmans” va fi prezentat în septembrie, în premieră mondială, la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, pe 23 noiembrie se va lansa în cinematografele din Statele Unite, iar din 29 ianuarie va rula în Marea Britanie. În România, filmul va rula din 25 noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te