Homepage  / Filme Online

Top 20 filme de acțiune pe care nu trebuie să le ratezi

Top 20 filme de acțiune pe care nu trebuie să le ratezi

de Ioana Maria,

De-a lungul timpului, actori precum Jason Statham, Bruce Wills sau Sylvester Stallone au interpretat personaje memorabile în cele mai bune filme de acțiune. Iată care sunt cele mai bune filme de acțiune.

5 filme de acțiune clasice

Die Hard (1988)

Film de acțiune care îi prezintă în rolurile principale pe Bruce Willis și Alan Rickman. Vei urmări povestea unui detectiv, John McClane, abia ajuns în Los Angeles pentru a-și petrece Crăciunul împreună cu soția. Nu își petrece un Crăciun tocmai liniștit, deoarece un grup de teroriști a luat ostatici pe toată lumea, iar John este nevoit să lupte pentru a-i opri pe toți cei 12 teroriști. Urmărește trailerul filmului Die Hard:

Terminator 2: Ziua Judecății (1991)

Film de acțiune care îi are în rolurile principale pe Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton. Povestea începe la aproape zece ani de când Sarah Connor a fost ţinta unui cyborg din viitor, care avea ca misiune eliminarea ei. Acum, fiul sau, John, viitorul lider al rezistenţei, este ţinta unui „terminator” mult mai periculos. Încă o dată, rezistenţa reuşeşte să trimită înapoi în timp un protector care să-i salveze viaţa lui John şi mamei sale. Un film de acţiune în care situaţiile explozive se ţin lanţ şi efectele speciale sunt senzaţionale.

Heat (1996 )

Acțiunea filmului se petrece în Los Angeles, iar în prim-plan sunt două personalități puternice și complexe care se atacă reciproc. Una dintre ele este criminal profesionist, în timp ce cealaltă este un reputat detectiv a cărui obsesie este aceea de a-l prinde pe ucigașul care întotdeauna a reușit să scape și să înfrunte dreptatea, adevărul și legile. Urmărește trailerul filmului Heat.

Bad Boys (1995 )

Filmul reprezintă debutul regizoral al lui Michael Bay și îi are în rolurile principale pe Will Smith și Martin Lawrence. A avut încasări de peste 140 de milioane de dolari cu un buget de 19 milioane, iar filmul de acțiune este continuat și în anul 2003 de către Băieți Răi 2 (Bad Boys). Urmărește trailerul filmului Bad Boys

Air Force One (1997)

Film american de acțiune politică din 1997, regizat și co-produs de Wolfgang Petersen, avându-i în rolurile principale pe Harrison Ford, Gary Oldman și Glenn Close. Cand teroriștii deturnează avionul președintelui american, luându-l ostatec pe acesta, alături de soție si fiica, America intreaga e luata pe nepregatite. Si totusi, presedintele insusi are mai multe resurse decat au anticipat teroristii. Urmărește trailerul filmului Air Force One:

5 filme de acțiune pe Netflix

Sherlock Holmes (2009)

Unul din cele mai bune versiuni ale celebrului detectiv este disponibilă pe Netflix. Sherlock Holmes și-a construit reputația dezlegând cele mai încâlcite enigme. Cu ajutorul doctorului John Watson, colaboratorul său de încredere, renumitul “detectiv consultant” a devenit indispensabil pentru descoperirea infractorilor de orice fel, bazându-se fie pe puterea sa de observație, pe deducția sa infailibilă, fie, la nevoie, pe forța pumnului. Dar acum, deasupra Londrei se adună norii unei amenințări cu care Holmes nu s-a mai confruntat până acum…dar pe care abia o așteaptă.

Kate (2021)

Recent lansat pe Netflix, Kate are toate elementele unui film de acțiune de succes. După ce este otrăvită, o nemiloasă ucigașă plătită are la dispoziție 24 de ore pentru a se răzbuna pe inamici și, între timp, ajunge să aibă o neașteptată relație cu fiica uneia dintre victimele sale din trecut.

Vechea gardă/ The Old Guard (2020)

Un film american cu supereroi din 2020 regizat de Gina Prince-Bythewood, cu un scenariu scris de Greg Rucka, bazat pe cartea de benzi desenate cu același nume. În rolurile principale sunt Charlize Theron, KiKi Layne, Matthias Schoenaerts, Marwan Kenzari, Luca Marinelli și Chiwetel Ejiofor.

6 din umbră / 6 underground (2019)

6 Underground prezintă un nou tip de erou de acțiune. Șase indivizi din toate colțurile lumii, experți în domeniile lor de activitate, au fost aleși nu numai pentru abilitățile lor, dar și pentru dorința unică de a-și șterge trecutul pentru că își doresc să schimbe viitorul. Echipa este creată de un lider enigmatic (Ryan Reynolds), a cărui unică misiune este de a se asigura că, deși nimeni nu își va aminti de el și de coechipierii săi, acțiunile lor vor intra în istorie.

Extraction 2020

Tyler Rake (Chris Hemsworth), un mercenar dur care operează pe piața neagră, are parte de cea mai periculoasă misiune a vieții lui atunci când este angajat să îl salveze pe fiul răpit al unui baron al drogurilor.

5 filme de acțiune pe HBO GO

Femeia Fantastică (2017)

Gal Gadot interpretează personajul principal în aventura epică bazată pe super-eroina DC. Înainte să devină Femeia Fantastică, ea a fost Diana, o prințesă amazoană, antrenată să fie o războinică și nu poate fi învinsă. Diana este crescută pe insula izolată Themyscira, un adevărat paradis. Când un pilot american (Chris Pine) se prăbușește pe țărmul insulei și îi povestește despre un conflict masiv care va izbucni în lume, Diana este convinsă că poate opri amenințarea și decide să-și părăsească insula. Ea va lupta alături de bărbat în marele război și își va descoperi puterile și adevăratul destin.

Deadpool (2016)

Bazat pe cel mai neconvențional anti-erou al universului Marvel, filmul spune povestea lui Wade Wilson (Ryan Reynolds), un fost agent al forțelor speciale devenit mercenar, care, după ce este supus unui experiment care îi oferă puteri incredibile de regenerare, adoptă un alter-ego, Deadpool. Înarmat cu noile lui puteri și cu un simț ciudat al umorului, Deadpool îl vânează pe bărbatul care aproape i-a distrus viața.

300 – Eroii de la Termopile

Povestea regelui Leonidas (Gerard Butler) și a reginei sale Gorgo (Lena Headey) s-a petrecut pe vremea în care masiva armată a Imperiului Persan mătura întregul glob, decimând orice forță care încerca să îi țină piept. Ajunși la porțile Greciei, persanii au trimis sol regelui spartan Leonidas oferindu-i întreaga putere dacă acesta va accepta să se plece în fața atotputernicului Xerxes (Rodrigo Santoro). Dar neînfricatul lider a adunat cei mai buni luptători ai imperiului său și a pornit la luptă. Exemplul celor 300 de luptători spartani a fost o lecție pentru toți grecii care, deși au răspuns chemării la luptă a spartanilor când aceștia erau deja înfrânți, s-au repliat și au răspuns dușmanului persan printr-o luptă care în cele din urmă a dat naștere conceptului modern de democrație. Disponibil pe hbgo.ro

Marea provocare. Le Mans ’66 (2019)

Câștigătorii premiului Oscar Matt Damon și Christian Bale sunt protagoniștii acestui film bazat pe remarcabila poveste adevărată a lui Carroll Shelby (Damon), un designer vizionar din industria americană de mașini, și a lui Ken Miles (Bale), un neînfricat șofer britanic – cei doi s-au luptat cu birocrația corporatistă, cu legile fizicii și cu proprii demoni ca să poată construi o mașină de curse revoluționară pentru compania Ford Motor. Astfel, ei au reușit să se confrunte direct cu puternicele mașini de curse ale lui Enzo Ferrari la cursa de 24 de ore de pe pista Le Mans din Franța în 1966.

Păsări de pradă și fantastica Harley Quinn

Ați auzit povestea despre o polițistă, o pasăre, o psihopată și o prințesă a mafiei? „Păsări de pradă și fantastica Harley Quinn” e o poveste ciudată spusă chiar de Harley, așa cum numai ea poate s-o facă. Când Roman Sionis, un răufăcător narcisist din Gotham, și Zsasz, mâna sa dreaptă, au pus o țintă pe tânăra Cass, orașul e întors cu susul în jos în căutarea ei. Drumurile lui Harley, Huntress, Black Canary și Renee Montoya se intersectează și cele patru nu au de ales decât să facă echipă ca să-l doboare pe Roman. Margot Robbie revine în rolul lui Harley Quinn, alături de Mary Elizabeth Winstead ca Huntress, Jurnee Smollett-Bell ca Black Canary, Rosie Perez în rolul lui Renee Montoya, Chris Messina e Victor Zsasz, iar Ewan McGregor este Roman Sionis.

5 filme de acțiune pe Amazon Prime

Ticăloși fără glorie (Inglourious Basterds)

Unul dintre cele mai apreciate filme ale regizorului Quentin Tarantino, lansat în 2009, se laudă cu răsturnări de situație, mult umor, și mai multă violență și o poveste fascinantă: în Al Doilea Război Mondial, în Franța ocupată de naziști, câțiva soldați americani evrei pun la cale un complot pentru a elimina niște ofițeri germani de rang înalt. Operațiunea lor coincide însă cu planurile unei franțuzoaice, proprietara unui cinematograf, iar totul culminează într-o seară de pomină în care lucrurile o iau razna. Toată distribuția e excelentă, dar Brad Pitt și Christoph Waltz fac niște roluri senzaționale, Waltz fiind de altfel premiat cu Oscar (singura statuetă din cele 8 nominalizări Oscar primite). 

Gladiatorul (Gladiator)

În Roma antică, un general roman este trădat, după moartea împăratului pe care l-a slujit cu loialitate ani de zile, de către fiul acestuia, pe mâinile căruia ajunge puterea. Atacat mișelește și vândut ca gladiator de noul împărat Commodus (Joaquin Phoenix, în alt rol de psihopat), Maximus (Russell Crowe) nu numai că supraviețuiește, dar începe să-și facă planuri de răzbunare. Scena în care personajul își folosește experiența în luptă pentru a-i organiza pe gladiatorii din arenă este una memorabilă. 5 premii Oscar a obținut în 2001 pelicula lui Ridley Scott, inclusiv pentru actor în rol principal, Russell Crowe, și cel mai bun film al anului.

Man on Fire

Alt film pe care trebuie să-l vezi cel puțin o dată-n viață. Când a fost lansat, în 2004, „Man on Fire” nu a fost chiar un succes, însă între timp, și-a făcut o armată de fani. Povestea urmărește relația incredibilă care se stabilește între o fetiță isteață și bodyguardul ei. Suntem în Mexic, iar John Creasy (Denzel Washington), un fost agent special american, blazat, alcoolic și bântuit de un trecut complicat, acceptă să se angajeze bodyguard pentru Lupita Ramos (Dakota Fanning), fetița isteață a unui cuplu bogat. Pe măsură ce trec zilele, Creasy și Lupita devin prieteni buni, până când Lupita e răpită, iar Creasy e disperat să o găsească. Încă un detaliu: coloana sonoră e excelentă!

Colateral /Collateral

Cine ar fi crezut că Tom Cruise în rol negativ poate fi așa de înfricoșător?! Într-o seară, Max, un șofer de taxi (Jamie Foxx), crede că l-a prins pe Dumnezeu de picior când în mașina lui se urcă un tip bine îmbrăcat, destul de reținut, Vincent (Tom Cruise), care îi cere să-l plimbe prin tot orașul Los Angeles, pe la mai multe adrese. Nu trece mult însă și taximetristul își dă seama că are de-a face cu un asasin profesionist fără scrupule, care are de executat mai multe lovituri în L.A. În timp ce Max caută soluții să scape din acest aranjament periculos, un polițist (Mark Ruffalo) pornește pe urmele celor doi. 

Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute

Primul titlu din celebra serie, „Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark” a împlinit în primăvară 40 de ani de la lansare. Regizat de Steven Spielberg după o idee a prietenului său, regizorul George Lucas, povestea urmărește aventurile unui profesor și arheolog tare sexi, Indiana Jones (Harrison Ford). În 1936, Jones este angajat de guvernul american să găsească un artefact celebru, despre care se spune că oferă puteri magice posesorului său. Partea proastă e pe urmele aceluiași artefact se află și agenții naziști ai lui Hitler, așa că Indy al nostru, un pălăria, biciul și zâmbetul său larg, bate lumea în lung și-n lat, ca să-și îndeplinească misiunea. 

În 2023 va fi lansat al cincilea film din serie, care se filmează momentan.

VEZI PROGRAMUL TV
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Ştirile Pro TV - Ediţie specială
  Ediţie specială a "Ştirilor Pro TV" în care sunt prezentate cele mai recente evenimente, atât locale, cât şi internaţionale.
 • 14:00 Zi de bine, România!
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 SuperStar România
  Ăsta-i spectacolul! Asta-i televiziunea! Iar acum e rândul tău să "Fii spectacol"! PRO TV aduce în România formatul, fenomen global, urmărit de peste 500 milioane...
 • 23:30 A fost odată la Hollywood 15
 • 03:00 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 14:00 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Râzi cu RoaST
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Chefi la cuţite AP
  Cea mai iubită emisiune culinară revine cu un sezon "de poveste", ce va dezvălui experienţele, dar şi motivaţiile fiecărui concurent. În spatele farfuriilor misterioase...
 • 00:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 00:30 Ultima cruciadă a lui Indiana Jones AP
  Cea de-a treia parte a faimoasei saga semnate Spielberg/Lucas urmăreşte doi Indiana Jones. Junior şi Senior. Povestea e plasată în 1938 şi îi duce pe cei doi prin...
 • 03:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 04:00 Fete rele AP
 • 10:50 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 08:15 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 08:45 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 09:15 Povestea noastră AP
  Mulţi dintre telespectatori se vor regăsi în situaţiile comune sau mai puţin obişnuite cu care se confruntă protagoniştii şi vor avea bucuria să o reîntalnească...
 • 11:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 17:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Doctorul minune AP
  "Doctorul minune" este povestea emoţionantă a tânărului diagnosticat cu autism, care reuşeşte să facă adevărate minuni şi să salveze vieţi. Dr. Ali Vefa, un tânăr...
 • 22:30 Bravo, ai stil! AP
  "Bravo, ai stil! Celebrities" se pregăteşte să aducă în lumina reflectoarelor o noua generaţie de concurente, cunoscute deja publicului din România. Aspirantele...
 • 00:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:30 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 04:30 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 05:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV