Homepage  / Advertorial

Top 3 consecințe ale statului prelungit pe un scaun care nu respectă principiile ergonomiei

Top 3 consecințe ale statului prelungit pe un scaun care nu respectă principiile ergonomiei

de Redactia Tvmania

Începând cu anii 80, odată cu avansul tehnologic, tot mai multe persoane au început să își desfășoare munca din birou, de cele mai multe ori din fața unui calculator sau laptop. Având în vedere că fiecare dintre angajații companiei își petrece mai mult de 8 ore pe zi în poziție de șezut, ergonomia și comoditatea scaunelor pe care stau a devenit o temă de dezbatere importantă.

Scaunele de birou ar trebui să respecte principiile ergonomiei, știință care studiază îndeaproape legătura dintre oameni și elementele unui sistem, cu scopul de a optimiza bunăstarea umană și performanța globală a sistemului. 

Conform ergonomiei, scaunul nu este un simplu obiect de mobilier, ci unul ce reprezintă rezultatul unui studiu aprofundat, care îmbină designul, biomecanica, antropologia și multe alte domenii pentru a crea un produs care să se alinieze perfect nevoilor complexe ale corpului uman.

De ce se pune atât de mult accent pe ergonomie? Hai să vedem la ce te riscuri te supui atunci când îți petreci mai bine de 8 ore din zi pe un scaun nepotrivit:

Apar durerile de spate și afecțiuni ale coloanei vertebrale

Una dintre cele mai comune probleme cauzate de scaunele care nu sunt ergonomice este reprezentată de durerea din regiunea lombară, din cauza faptului că modelul ales nu dispune de un suport adecvat, iar regiunea se curbează într-o poziție nefirească.

O cauză frecventă a durerii de spate, hernia de disc, poate fi agravată de statul prelungit pe un scaun care nu susține corespunzător coloana vertebrală. Discurile dintre vertebrele noastre sunt ca niște perne mici, care amortizează impactul între vertebre. Statul într-o poziție necorespunzătoare exercită presiune pe aceste discuri, ducând la deplasarea lor și la apariția durerii.

Te confrunți cu probleme de circulație sanguină

Statul pe scaune fără suport pentru picioare și coapse conduce la o circulație sanguină deficitară în membrele inferioare, motiv pentru care apar umflăturile, senzație de greutate și chiar varice.

Mușchii și articulațiile se resimt

Când petrecem ore îndelungate pe un scaun care nu este adaptat nevoilor noastre ergonomice, ajungem să ne confruntăm cu rigiditatea musculară în umeri sau brațe și chiar cu spasme, crampe sau durere cronică.

Un scaun care nu permite o poziționare corectă a picioarelor sau a mâinilor creează o aliniere necorespunzătoare a articulațiilor, cu presiune asupra genunchilor, șoldurilor sau încheieturilor mâinilor. În timp, această presiune constantă duce la deteriorarea cartilajelor și a țesuturilor înconjurătoare, determinând apariția problemelor cronice, cum ar fi artrita.

Cea mai bună soluție? Scaunele ergonomice de birou!

După ce am identificat problemele ce pot fi cauzate de scaunele tradiționale este evident că avem nevoie de o soluție pentru a le contracara. Iar cea mai bună în acest sens constă în investiția în scaune ergonomice de birou!

Ce face un scaun ergonomic de birou atât de special? În primul rând, suportul lombar ajustabil, care îi permite angajatului să modifice înălțimea și adâncimea șezutului pentru a se potrivi perfect curburii naturale a spatelui. Prin această caracteristică se previne curbarea excesivă și se reduce presiunea asupra coloanei vertebrale.

Persoanele au o înălțime diferită, deci și alte necesități în ceea ce privește poziția de șezut. Ajustarea brațelor scaunului este crucială pentru prevenirea tensiunilor de la nivelul umerilor și al gâtului. 

Majoritatea scaunelor ergonomice vin cu roti care se mișcă ușor și permit rotirea completă a acestuia, facilitând mișcarea în jurul biroului fără a necesita ridicarea sau mișcările bruște.

Urmărește-ne pe Google News
Cel mai nou VIDEO
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton