Homepage  / Ultimul număr

Un altfel de „Fahrenheit 9/11”

Un altfel de "Fahrenheit 9/11"

de Redactia Tvmania

Avand un titlu la fel de lung ca o zi de post, pseudo-documentarul "Borat: Invataturi din America pentru ca toata natia Kazakhstanului sa profite" a innebunit America si soseste si pe ecranele noastre pe 17 noiembrie.

O data la cativa ani, apare cate un film care suscita dicutii aprinse. Fie ca este vorba despre pelicule cu homosexuali, parodii ale filmelor de groaza sau comedii prost intelese, americanii sunt maestri la crearea valurilor cand vine vorba despre o ocazie potrivita. Anul acesta, toata lumea vorbeste despre „Borat” – un proiect al comediantului britanic Sacha Baron Cohen (mai cunoscut drept Ali G), care se afla pe primele locuri in box office. Borat Sagdiyev este un jurnalist din Kazakstan inventat si pus in scena de Cohen in „Da Ali G Show”, care acum a devenit eroul central al unui film de sine statator. El a evoluat din doua personaje anterioare create de Sacha Baron Cohen: un reporter TV modovean si unul albanez, pe nume Kristo.
Cohen (Borat) a promovat filmul prin aparitii in emisiunile „Saturday Night Live”, „The Daily Show with Jon Stewart”, „The Howard Stern Show”, „Late Show with David Letterman”, „The Today Show” si „The Early Show”. Cu o mustanta „cultivata” timp de sase saptamani, Borat a prezentat Premiile MTV Europe Music Awards 2005, in Lisabona, unde a adus cadou o punga de pasari din Romania si s-a scuzat in fata presei ca acestea au murit.

Povestea
Tatal ii este si bunic din partea mamei, are o sora care este a patra prostituata din tara ca pricepere (pricepere pe care o „imparte” din cand in cand cu el), isi tine fratele retardat intr-o cusca, a avut un porc drept animal de companie (pe care l-a mancat) si se declara sexist, homofob si rasist (uraste evreii, uzbekistanezii si rromii). In film, Borat este trimis de guvernul din Kazakstan in Statele Unite pentru a filma un documentar despre cultura americana. Insa, dupa ce urmareste o reluare din „Baywatch”, Borat se indragosteste de Pamela Anderson si porneste in cautarea ei, pentru a o lua de sotie.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te