Homepage  / Ultimul număr

Venerabilul Cannes

Venerabilul Cannes

de Redactia Tvmania

Anul acesta, Festivalul de Film de la Cannes implineste 60 de ani, pe care si-i aniverseaza cu fast alaturi de oaspeti numai unul si unul.

Nicicand covorul rosu de la Cannes n-a dus lipsa de celebritati, insa anul acesta, la editia ce se desfasoara intre 16-27 mai, parca starurile de cinema si-au dat intalnire pe Riviera Franceza pentru a celebra cei 60 de ani de existenta a festivalului. Si-au anuntat prezenta in Franta Jude Law, Natalie Portman, Norah Jones (intrati in competitie cu pelicula „My Blueberry Nights”), Kurt Russell si Quentin Tarantino (care lanseaza prima parte din „Grindhouse”), Tommy Lee Jones, Josh Brolin si Woody Harrelson (protagonisti in „No Country for Old Men”), Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg si Eva Mendes (interpreti in „We Own the Night”). Ca in fiecare an, Cannes-ul este prilejul ideal pentru a prezenta publicului productii noi, in afara concursului ruland pe ecrane filmul lui Soderbergh „Ocean’s 13” (Clooney, Pitt, Damon vin si ei), documentarul lui Michael Moore „Sickto”, documentarul despre mediu „The Eleventh Hour”, promovat de DiCaprio.
Regizorul Martin Scorsese – care primeste un premiu onorific – este invitatul special care va anunta lansarea proiectului „World Cinema Foundation” – ce-si propune restaurarea unor capodopere cinematografice.
In competitia de anul acesta intra si pelicule romanesti. La sectiunea „Un certain regard”, a fost selectionat si ultimul film al regretatului regizor Cristian Nemescu, „California Dreaming”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te