Homepage  / Știri / Vedete româneşti

Viorica Vodă, declarații dure la Gala Premiilor Gopo 2022: „Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem”

Viorica Vodă, declarații dure la Gala Premiilor Gopo 2022: „Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem”

de Cătălina Matei,

Printre cei care au urcat aseară pe scena Teatrului Național, unde s-a desfășurat ediția din acest an a Premiilor Gopo, s-a numărat și Viorica Vodă, cunoscută mai ales pentru rolul său din „Filantropica”. Actrița a vorbit cu lacrimi în ochi despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografică și în lumea teatrului din România.

Unul dintre momentele importante din cadrul Galei Premiilor Gopo, ediția 2022, a fost cel în care filmul „Filantropica”, care a împlinit anul acesta 20 de ani de la lansare, a fost omagiat. Pe scena Sălii Mari a a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, unde a avut loc evenimentul, a urcat o parte din echipa lungmetrajului: Mihnea Mihăilescu, Svetlana Mihăilescu, Gabriela Albu, Horea Murgu, Vivi Drăgan Vasile, Viorica Vodă, Mara Nicolescu, Marius Florea Vizante, Florin Zamfirescu, Mircea Diaconu şi Nae Caranfil.

Totodată, Viorica Vodă, cea care a interpretat-o în film pe Diana, tânăra de care se îndrăgostește personajul principal, a vorbit cu lacrimi în ochi despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă după apariția sa.

Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost”, a declarat Viorica Vodă, citată de culturaladuba.ro.

Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba. Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie rușine. Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună. Noi nu am avut. Toată generația noastră am crescut cu rușine, cu pudoare”, a continuat actrița vizibil emoționată.

Regizorul Nae Caranfil a încheiat momentul prezenței echipei „Filantropica” vorbind strict despre film, fără niciun fel de comentariu după mărturisirea actriței Viorica Vodă.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te