Homepage  / Ultimul număr

Visul francez

Visul francez

de Redactia Tvmania

Juliette Binoche a reusit, de-a lungul timpului, sa se impuna drept o actrita de calibru in tara ei natala, dar si in Cetatea Filmului american.

In urma cu ceva vreme, Juliette Binoche declara ca asteapta cu nerabdare sa se maturizeze: „Frantuzoaicele infloresc la 40 de ani. De-abia astept!”. Astazi are 43 de ani, o lista considerabila de premii si de pelicule la activ sau pe lista de asteptare si este o prezenta unica in distributia oricarui film. Iar rolurile pe care le accepta tind sa-si schimbe esenta, actrita maturizandu-se si din acest punct de vedere. A renuntat la roluri de femei indragostite care isi exploreaza propria sexualitate si se concentreaza pe subiecte politice si sociale: „Vreau sa fac filme cu un mesaj sau o idee. Filme care indraznesc sa puna intrebari”. Aceasta decizie are la baza si faptul ca Binoche regreta numarul mare de aparitii nud sau de scene de sex pe care le-a filmat in anii ’80, la inceputul carierei sale.

Si Oscarul merge la…
S-a nascut la Paris, in 1964, in familia unui sculptor si a unei actrite, care au divortat insa atunci cand Juliette avea numai patru ani. Fetita a fost trimisa alaturi de sora ei, Marion, la un internat. Ca multe alte nume mari ale cinematografiei mondiale, Juliette Binoche a inceput cu scena: a aparut in piese de teatru facute de amatori, iar la 17 ani a regizat si a jucat intr-o punere in scena a piesei lui Eugen Ionesco, „Regele moare”. Dupa ce a intrat la Conservatorul National de Arte Dramatice din capitala Frantei, Juliette a gasit un agent cu ajutorul unui amic si a intrat intr-o trupa teatrala cu care a facut turnee prin Franta, Belgia si Elvetia, cu pseudonimul Juliette Adrienne. Dupa absolvire, a continuat in teatru si a acceptat si roluri minore in pelicule frantuzesti.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te