Weekendul iubirii la tv şi cinema

Weekendul iubirii la tv şi cinema

de Redactia Tvmania

Dacă o cină romantică la un restaurant este prea scumpă sau dacă vremea de afară nu vă îmbie la o plimbare prin parc, cu siguranţă programele posturilor TV sau ale cinematografelor din Capitală vor fi alegerea perfectă de Ziua îndrăgostiţilor. Astfel, de vineri, 12, şi până duminică, 14 februarie, veţi fi cuprinşi de fiorii dragostei urmărind poveşti pline de umor şi romantism atât la televizor, cât şi la cinema.

Bella şi Edward trăiesc o dragoste imposibilă.

Amurg (Twilight, 2008), 14 februarie, HBO, ora 20.00

Filmul este prima ecranizare din cele patru cărţi ale celebrei serii “Amurg” scrisă de autoarea americană Stephenie Meyer.

Când Bella Swan (Kristen Stewart, care a primit două premii MTV Movie Award şi tot atâtea Teen Choice Award pentru rol) s-a mutat în Forks, cu tatăl său, nici nu şi-a imaginat cum îi va schimba viaţa această decizie. Ea se îndrăgosteşte iremediabil de Edward Cullen (Robert Pattinson, premiat de trei ori la MTV Movie Award şi la Teen Choice Award pentru acest rol), un vampir care refuză să atace oameni şi care o place la rândul lui. De parcă situaţia nu ar fi fost una destul de nefirească, relaţia le este perturbată de apariţia unor alte creaturi asemenea lui, între care James (Cam Gigandet), care vrea să o ucidă pe Bella. Pelicula a fost nominalizată la Saturn Award pentru cel mai bun film fantastic.

Te iubesc, nu te iubesc (I Love You, I Love You Not, 1996), 14 februarie, Kanal D, ora 16.30

Filmul prezintă povestea lui Daisy (Claire Danes), o tânără evreică, înscrisă la o şcoală din Manhattan. Neputând să se acomodeze cu colegii de clasă, Daisy se apropie tot mai mult de Nana (Jeanne Moreau), bunica ei, care îi vorbeşte cu mândrie despre originea lor evreiască. Ethan Wells (Jude Law), colegul de liceu al fetei, pare să o îndrăgească, dar între ei se pare că nu poate fi nimic serios când băiatul află că fata e evreică.

Eu şi Prinţul 3: Luna de miere (Prince & Me 3: A Royal Honeymoon, 2008), 14 ferbruarie, Acasă, ora 20.30

Paige (Kam Heskin), o fată obişnuită din Wisconsin, acum regină, şi Edvard (Chris Geere), fostul prinţ al Danemarcei, acum rege, încep o nouă viaţă împreună şi pleacă în luna de miere în Belavia. Ei nu se pot bucura de peisajul mirific, întrucât află că primul-ministru plănuieşte să transforme regiunea într-un camp petrolier, iar o fostă iubire din trecutul lui Paige ameninţă să scoată la iveală secrete bine păstrate.

Romeo şi Julieta (Romeo + Juliet, 2006), 14 februarie, Pro TV, ora 23.00

Urmăriţi o adaptare modernă a celebrei piese a lui William Shakespeare. Membrii familiilor rivale Montague şi Capulet, traficanţi de arme, se războiesc în plină stradă, iar copiii lor, Romeo (Leonardo DiCaprio) şi Julieta (Claire Danes) trăiesc o iubire imposibilă. Pelicula a fost nominalizată la premiile Oscar pentru regie artistică.

Doar un sărut (Just a Kiss, 2002), 13 februarie, Acasă, ora 20.30

Regizorul de reclame Dag (Ron Eldard) locuieşte cu iubita lui, Hallie (Kyra Sedgwick), iar cel mai bun prieten al lui este Peter, un actor frustrat care are o relaţie cu Rebecca (Marley Shelton). Dag şi Rebecca au o aventură, iar când partenerii lor află, se declanşează o serie de evenimente care le vor schimba vieţile tuturor, inclusiv ale celui de-al treilea cuplu, Andre (Taye Diggs) şi Collen (Sarita Choudhury).

Cartea dragostei (Book of Love, 2004), 13 februarie, Euforia, ora 20.00

Elaine (Frances O’Connor) şi David Simon Baker păreau a se bucura de o căsnicie perfectă. Dar totul se schimbă după ce-l întâlnesc pe Chet (Gregory Smith), un adolescent inocent de 15 ani. Între cele trei personaje ale acestui triunghi se formează aproape spontan o puternicã legătură, dar un moment de rătăcire ameninţă să distrugă miezul acestui trio care trăieşte o viaţă idilică.

Frumoasa veneţiană (Dangerous Beauty, 1998), 13 februarie, Antena 1, ora 22.30.

În Veneţia secolului 16, Veronica Franco (Catherine McCormack) se îndrăgosteşte de Marco Venier (Rufus Sewell), un bărbat de viţă nobilă. Din păcate, familia lui este împotriva căsătoriei lor. Neputând să se mărite cu alesul inimii ei, Veronica este sfătuită de mama ei, Paola, să devină curtezană. Odată cu apariţia ciumei şi a pregătirilor de război, vremurile devin foarte tulburi, iar curtezanele sunt învinuite de blestemul căzut asupra oraşului şi acuzate de vrăjitorie.

În ritm de hip hop (Save the Last Dance, 2001), 12 februarie, Prima TV, ora 22.30

Sara (Julia Stiles), care provine dintr-o clasă mijlocie, dintr-un orăşel mic din Illinois, visează să-şi dedice viaţa baletului, iar Derek (Sean Patrick Thomas), “prinţul încoronat” al unui club de muzică din centrul oraşului Chicago, dansează pe ritmuri hip-hop. Când se descoperă, ei împart atât dragostea pentru dans, cât şi pasiunea care se naşte între ei.

Pe marile ecrane

La cinematografele din mall-urile bucureştene, îndrăgostiţii pot viziona în avanpremieră din 12 februarie filmul “Ziua îndrăgostiţilor”. De asemenea, pot urmări comediile romantice “E tare complicat!” şi “Ce-o fi cu soţii Morgan?”, dar şi drama romantică “Sus, în aer”.

Ziua îndrăgostiţilor (Valentine’s Day)

Pelicula regizată de Gary Marshall prezintă mai multe cupluri sau persoane singure din Los Angeles care se confruntă de Sfântul Valentin cu mai multe probleme în amor.

Distribuţia cuprinde nume mari precum Jessica Alba, Jessica Biel, Julia Roberts, Anne Hathaway, Jennifer Garner, Bradley Cooper, Patrick Dempsey şi Eric Dane. Tinerii îi vor putea vedea jucând împreună pe Taylor Lautner (Jacob din seria “Amurg”) şi cântăreaţa Taylor Swift, premiată cu 4 Gremmy anul acesta. Despre cei doi s-a scris că au avut o relaţie.

O prezentare pe larg a filmului puteţi citi în numărul următor al revistei TV Mania care apare luni 15 feburarie.

E tare complicat! (It’s Complicated)

Jane (Meryl Streep), patroana unui restaurant din Santa Barbara şi mama a trei copii, începe în urma unei petreceri o aventură cu fostul ei soţ, avocatul Jake (Alec Baldwin). Acesta este pe cale să renunţe la relaţia din prezent pentru a se împăca cu Jane. Situaţia devine complicată atunci când Jane trebuie să aleagă între Jake şi Adam (Steve Martin), un arhitect divorţat angajat să îi redecoreze bucătăria.

Ce-o fi cu soţii Morgan? (Did You Hear About the Morgans?)

Carismaticul Hugh Grant face pereche în această comedie romantică cu Sarah Jessica Parker, starul serialului “Totul despre sex”. Cei doi îi interpetează pe Meryl şi Paul Morgan, doi soţi a căror viaţă conjugală este impas. Intraţi într-un program de protecţie a martorilor cei doi sunt nevoiţi să se mute din New York într-un orăşel micuţ din Wyoming. Departe de ritmul agitat al vietii de zi cu zi, cei doi descoperă ca încă au lucruri în comun şi decid să dea o nouă şansă căsniciei lor.

.

Sus, în aer (Up in the Air)

Pentru rolul din acest film George Clooney a primit o nominalizare la Globul de Aur şi recent una la premiile Oscar. Mai mult, filmul a obţinut un Glob de Aur pentru cel mai bun scenariu şi este nominaliat la Oscaruri la categoria Cel mai bun film.

Ryan Bingham (Clooney) călătoreşte cu avionul prin mai multe state americane pentru a concedia angajaţii mai multor companii. Stilul său de viaţă libertin, concepţiile despre familie şi iubire îi sunt schimbate odată cu apariţia a două femei, o colegă de serviciu pe nume Natalie Keener (Anna Kendrick, nominalizată la Oscar pentru rol) şi Alex (Vera Farmiga, nominalizată la Oscar pentru interpretarea din acest film), o femeie de afaceri.

VEZI PROGRAMUL TV

Program TV


PRO TV
 • 06:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 07:00 Ştirile PRO TV
  La fiecare final de săptămână, Cosmin Stan va face cuplu cu Andreea Marinescu sau Lavinia Petrea şi împreună le vor aduce telespectatorilor cele mai importante ştiri...
 • 10:00 I Like IT
  Emisiunea traduce IT-ul în limba română cu umor inteligent şi poftă de show, iar Iulia Ionescu face ca noutăţile din Internet şi tehnologie să nu mai pară complicate...
 • 10:30 Superspeed la Pro TV
  "Super Speed" - o emisiune prezentată de Costin Giurgea şi Tudor Bratu, cu maşini, teste incredibile şi vedete care vor fi puse în situaţii inedite. Cei doi jurnalişti...
 • 11:00 Garfield 2 AP
 • 12:45 Seara mamelor AP
  Allyson (Sarah Drew) decide împreună cu prietenele sale, Izzy (Andrea Logan White) şi Sondra (Patricia Heaton) să petreacă într-o seară toate trei. De cei trei copii...
 • 15:00 Excursie cu surprize AP
  După ce a promis că îşi duce familia într-o vacanţă în Hawaii, stresat că şi-ar putea pierde slujba, Bob schimbă planurile fără să le spună nimic alor lui. În locul...
 • 17:00 Masked Singer România
  PRO TV a achiziţionat licenţa de producţie a celui mai spectaculos show de televiziune din lume: "The Masked Singer". Formatul, care a devenit viral şi a creat o...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 20:00 SuperStar România
  Ăsta-i spectacolul! Asta-i televiziunea! Iar acum e rândul tău să "Fii spectacol"! PRO TV aduce în România formatul, fenomen global, urmărit de peste 500 milioane...
 • 23:00 Ascensiunea lui Jupiter 12
  O tânără femeie îşi descoperă destinul ce i-a fost dat şi află că are o moştenire extraordinară care o ajută să readucă echilibrul în cosmos.
 • 01:30 Vlad 12
  Serialul "Vlad", produs la cele mai înalte standarde cinematografice, spune povestea contelui de Monte-Cristo, într-o adaptare modernă. "Vlad" prezintă o poveste...
 • 03:30 I Like IT
  Emisiunea traduce IT-ul în limba română cu umor inteligent şi poftă de show, iar Iulia Ionescu face ca noutăţile din Internet şi tehnologie să nu mai pară complicate...
 • 04:00 Superspeed la Pro TV
  "Super Speed" - o emisiune prezentată de Costin Giurgea şi Tudor Bratu, cu maşini, teste incredibile şi vedete care vor fi puse în situaţii inedite. Cei doi jurnalişti...
 • 04:30 Garfield 2 AP
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 10:00 Alpha Kids
  Telespectatorii Antena 1 vor avea ocazia să cunoască mai bine copiii din generația Alpha, cea considerată ca fiind cea mai intuitivă, educată și dinamică de până...
 • 10:30 Adela
  Două surori înţeleg iubirea faţă de cealaltă diferit. Adela este în stare să renunţe la tot pentru sora ei. Iar, pentru Andreea, tot ce este al Adelei este şi al...
 • 13:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 13:30 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 15:45 Brigada Diverse la munte şi la mare AP
  Ultimul film al seriei B.D. continuă aventura simpaticilor bandiţi şi a vajnicilor poliţişti ce reuşesc să înveselească orice telespectator. În prima parte, Prafuri...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:00 Asia Express AP
 • 23:30 Logan Lucky: Cursa norocului 12
  Fără opţiuni sau vreo perspectivă strălucită, cei trei pun la cale un jaf elaborat şi periculos chiar în mijlocul celei mai aglomerate competiţii NASCAR din zonă....
 • 02:00 Spărgătorul de nuci şi cele patru tărâmuri
  Tot ce vrea Clara e o cheie - o cheie cum nu mai există o alta, o cheie ce poate deschide cufărul ce adăposteşte un dar extrem de preţios de la mama ei, plecată...
 • 04:00 Brigada Diverse la munte şi la mare AP
  Ultimul film al seriei B.D. continuă aventura simpaticilor bandiţi şi a vajnicilor poliţişti ce reuşesc să înveselească orice telespectator. În prima parte, Prafuri...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 08:00 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 08:30 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 11:00 Sport, dietă şi o vedetă AP
  Emisiunea "Sport, dieta şi o vedetă" are la bază un program ce se doreşte a fi un stimulent real pentru telespectatori, pentru a face mişcare sub orice formă ar...
 • 11:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 16:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 18:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Christian...
 • 19:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 20:00 O nouă şansă
  În această toamnă, Andreea Mantea le aduce telespectatorilor Kanal D emoţia regăsirii, a iertării şi a poveştilor de viaţă pline de înţelesuri profunde, odată cu...
 • 22:00 Bravo, ai stil! AP
  "Bravo, ai stil! Celebrities" se pregăteşte să aducă în lumina reflectoarelor o noua generaţie de concurente, cunoscute deja publicului din România. Aspirantele...
 • 00:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:30 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 04:30 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 05:30 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV

Program Cinema

RULEAZĂ ASTĂZI LA CINEMATOGRAFELE DIN
VEZI PROGRAMUL CINEMATOGRAFELOR