Homepage  / Știri

10 filme cu actori copii în roluri de neuitat

10 filme cu actori copii în roluri de neuitat
41

de Andra Stana,

Tinerii actori au deseori o reputație proastă, dar despre acești tineri artiști nu se poate spune decât că au fost extrem de talentați.

Poate dura ani de zile pentru ca unii actori să-și perfecționeze arta și să creeze ceva cu adevărat măreț. Dar pentru unii, acest lucru vine în mod natural, chiar de când au puțină experiență, și la o vârstă foarte fragedă. Oferirea unui rol unui actor foarte tânăr este întotdeauna un proces riscant și unic, mai ales dacă aceștia joacă un rol central.

Cu toate acestea, unele dintre cele mai bune și mai memorabile interpretări din film provin de la copii, scrie collider.com. Mulți actori tineri au oferit performanțe incredibile de-a lungul anilor, egalând și uneori depășind talentul colegilor lor adulți.

Jacob Tremblay — „Room” (2015)

Unul dintre cei mai prolifici copii actori din ultimul deceniu, Jacob Tremblay, ne-a furat pentru prima dată inimile în 2015, în rolul lui Jack din Room. Filmul îl urmărește pe tânărul băiat în timp ce el și mama sa (Brie Larson) scapă din captivitate după șapte ani și experimentează pentru prima dată lumea exterioară.

Room (2015)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Tremblay este „sufletul” filmului în rolul micuțului Jack, capturând perfect natura dulce a băiatului, uimirea, inocența și curiozitatea acestuia. Brie Larson a câștigat un Oscar pentru interpretarea sa principală, dar Tremblay a fost la fel de demn ca și mama sa de pe ecran.

Brooklynn Prince – „The Florida Project” (2017)

Brooklynn Prince o interpretează pe Moonee, o fetiță de șase ani cu ochii mari și precoce, în filmul „The Florida Project”. Pe parcursul unei veri, Moonee locuiește într-un motel ieftin împreună cu mama ei (Bria Vinaite), care are probleme și se lasă prinsă cu prietenii ei în năzbâtii.

The Florida Project (2017)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Prince este adorabilă și în același timp convingătoare din punct de vedere emoțional în rolul jucăușei Moonee. Ea este atât de naturală încât uiți că te uiți la un actor în loc să privești un copil de șase ani care se joacă. Ea aduce luminozitate și empatie acestei povești tragice, spusă din perspectiva neștiutoare și inocentă a unui copil.

Macaulay Culkin -„Home Alone” (1990)

Macaulay Culkin a devenit un simbol al anilor ’90 în rolul lui Kevin McCallister din filmul clasic de Crăciun „Home Alone”. În această comedie de familie semnată de John Hughes, Kevin este lăsat din greșeală în urmă de familia sa care pleacă în vacanță și trebuie să-și apere casa de doi hoți neîndemânatici.

Home Alone (1990) – filmstillIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Culkin oferă o interpretare extrem de amuzantă a lui Kevin, inteligent și plin de idei, și este greu de imaginat pe altcineva în acest rol. Carisma sa pe ecran și abilitățile sale comice au cucerit publicul, cu expresii faciale și replici iconice.

Alan Kim – „Minari” (2020)

Minari a fost unul dintre cele mai aclamate filme ale anului 2020 de către critici, iar o mare parte din acest lucru se datorează micului său star, Alan Kim. Kim îl interpretează pe David, fiul unor părinți americani de origine coreeană, în această dramă de amploare despre semnificația căminului și a visului american.

Alan Kim

Kim avea doar șapte ani și a furat inimile publicului datorită prezenței sale adorabile și fermecătoare pe ecran în timpul filmărilor. Tânărul actor a câștigat un Critics Choice Award pentru interpretarea sa și, în timp ce accepta premiul, a izbucnit în lacrimi de bucurie, ceea ce l-a făcut și mai adorabil.

Sunny Pawar – „Lion” (2016)

Dev Patel ar fi putut fi vedeta nominalizată la Oscar în „Lion”, dar cel care a topit inimile de pretutindeni a fost Sunny Pawar. Pawar a interpretat versiunea mai tânără a lui Saroo, bazat pe povestea adevărată a unui băiat indian pierdut, adoptat de părinți australieni.

Sunny Pawar „Lion”Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Pawar nu mai jucase niciodată până atunci și a fost găsit în India prin intermediul unui mare casting. Pe lângă faptul că a transmis o emoție incredibilă prin interpretarea sa, cel mai impresionant lucru este că și-a învățat replicile fonetic, deoarece nu vorbește engleza.

Tom Holland – „The Impossible” (2012)

Înainte să primească rolul lui Peter Parker/Spider-Man, Tom Holland a uimit pe toată lumea cu performanța sa din filmul „The Impossible” din 2012. Filmul despre dezastre se bazează pe tsunamiul din 2004 din Oceanul Indian, care a avut loc în viața reală.

Tom Holland, captură video Youtube.com

Holland a trebuit să filmeze câteva scene incredibil de chinuitoare și emoționante. Multă autenticitate transpare din interpretarea sa, care este impresionantă la doar 14 ani.

Anna Paquin – „The Piano” (1993)

Anna Paquin a devenit a doua cea mai tânără actriță care a câștigat vreodată un Oscar pentru interpretarea sa alături de Holly Hunter în drama romantică „The Piano”, de Jane Campion. Ea o interpretează pe Flora, fiica unei femei mute (Hunter) trimisă în Noua Zeelandă pentru o căsătorie aranjată.

The Piano (1993)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Paquin avea doar 11 ani când a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar. Datorită interpretării sale înflăcărate și pasionale, ea a ținut piept unor actori precum Hunter, Sam Neill și Harvey Keitel. Oscarul ei este dovada.

Millicent Simmonds – „A Quiet Place” (2018)

Cinefilii au descoperit-o pentru prima dată pe Millicent Simmonds prin interpretarea ei din „A Quiet Place”. Ea a jucat rolul fiicei lui John Krasinski și Emily Blunt în thrillerul care urmărește o familie care luptă pentru supraviețuire împotriva unor creaturi extraterestre sensibile la zgomot.

Millicent Simmonds „A Quiet Place Part Two” (2021)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

La fel ca personajul ei, Simmonds este surdă și în viața reală. Actrița a oferit astfel o interpretare autentică și de impact prin intermediul limbajului semnelor.

Saoirse Ronan – „Atonement” (2007)

Un copil este un actor incredibil atunci când face publicul să îi urască personajul, iar acel actor se întâmplă să fie minunata Saoirse Ronan. Ronan a interpretat-o pe Briony la vârsta de 13 ani în filmul „Atonement” din 2007. Acest rol i-a adus și prima ei nominalizare la Oscar.

Saoirse Ronan Atonement (2007)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Filmul urmărește povestea de dragoste dintre sora ei Cecilia (Keira Knightley) și Robbie (James McAvoy). Pe acesta din urmă, Briony îl acuză în mod fals de viol, interpretând greșit relația lor. Interpretarea lui Saoirse Ronan este un amestec impresionant de vulnerabilitate și intensitate, iar prezența ei obsedantă se simte pe tot parcursul filmului, mai scrie sursa citată.

Lindsay Lohan – „The Parent Trap” (1998)

În „The Parent Trap”/„Capcană pentru părinți”, Lindsay Lohan a jucat dublu rol. Dubla interpretare a consacrat-o ca unul dintre marii copii actori ai generației sale. Lohan a interpretat ambele roluri, Hallie și Annie, două surori gemene separate la naștere. Ele se întâlnesc în tabăra de vară și decid să facă schimb de locuințe pentru a-și împăca părinții divorțați.

Lindsay Lohan, „The Parent Trap” (1998)

Lohan a trecut fără efort de la un rol la altul și de la un accent la altul. A interpretat-o pe Annie, britanică și foarte corectă, dar și pe Hallie, băiețoasa cu accent american. Ea reușește să ne convingă cu succes că există două persoane distincte pe ecran.

Sursa foto: Hepta, capturi

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 21:30 Praf şi pulbere 12
 • 23:00 Câine de luptă 15
  Filmul prezintă evenimente petrecute în Indochina anului 1959, când un teritoriu este guvernat de dictatori vietnamezi, care nu ţin cont de nicio lege. Cea mai grea...
 • 01:00 Nevastă de împrumut 12
  Danny Maccabee (Adam Sandler) este un chirurg plastician care se teme să se implice într-o relaţie serioasă. El îşi minte iubita că este căsătorit şi are doi copii...
 • 03:00 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 04:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Poveşti de familie AP
  Serialul "Poveşti de familie" este o antologie de poveşti inspirate de probleme cât se poate de actuale pentru societatea românească. Bazat pe formatul internaţional...
 • 15:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 17:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Ziua Independenţei 12
  Pământul mai are o singură speranţă: supravieţuitorii decişi să riposteze printr-o mare ofensivă împotriva invadatorilor, înainte ca umanitatea să fie nimicită.
 • 23:30 Planeta Maimuţelor: Revoluţie 12
 • 02:00 Stand-Up Revolution
  "Stand-up Revolution" este prima emisiune televizată de stand up, în care patru nume cu greutate plănuiesc să descopere viitoarea mare senzație din domeniu. Prezenți...
 • 04:00 Poveşti de familie AP
  Serialul "Poveşti de familie" este o antologie de poveşti inspirate de probleme cât se poate de actuale pentru societatea românească. Bazat pe formatul internaţional...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 07:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 08:00 Dimineaţa cu noi AP
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Mă numesc Züleyha AP
  "Mă numesc Züleyha" înfăţişează istoria unei iubiri unice, care se derulează în Istanbulul anilor '70, şi continuă pe tărâmurile fertile ale zonei Çukurova, Adana...
 • 22:30 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 00:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 04:00 Bucătăria lui Arda AP
  Cele mai interesante rețete vor fi prezentate într-o manieră inedită şi prietenoasă de un specialist în arta culinară. Telespectatorii au parte de un spectacol culinar...
 • 05:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV