Homepage  / Filme Online

A apărut primul trailer al filmului „Emancipation”, cu Will Smith, care se va lansa, totuși, anul acesta

A apărut primul trailer al filmului „Emancipation”, cu Will Smith, care se va lansa, totuși, anul acesta

de Andreea Hentea,

După ce premiera filmului „Emancipation” fusese amânată pentru anul 2023, recent s-a revenit la vechile date stabilite pentru lansare. Producția regizată de Antoine Fuqua, cu Will Smith în rolul principal, va ajunge în cinematografele americane pe 2 decembrie, iar din 9 decembrie va fi difuzată de platforma Apple TV+, scrie deadline.com.

Prima proiecție publică a filmului a fost găzduită, recent, de cea de-a 51-a Conferință legislativă anuală a fundației educaționale americane Black Caucus (care conduce cercetări cu privire la problemele care afectează afro-americanii), care a avut loc la Washington. Atât Will Smith, care joacă rolul principal, cât și regizorul Antoine Fuqua (care filmează în prezent, în Italia, al treilea film din seria „Equalizer”, cu Denzel Washington), au participat la proiecție și la discuțiile care i-au urmat.

Apple TV+ tocmai a lansat primul trailer al filmului și a anunțat că filmul va rula în cinematografele din Statele Unite din 2 decembrie 2022 și că va fi difuzat pe platformă începând din 9 decembrie. Reacțiile pozitive de după proiecție au contribuit, de asemenea, la decizia Apple TV+ de a înscrie „Emancipation” în competiția pentru premiile Oscar de anul viitor.

Filmul fusese considerat, de altfel, un favorit plauzibil al viitorului sezon de premii până în momentul în care palma dată de Will Smith prezentatorului Chris Rock la gala Oscar de anul acesta a schimbat totul, iar prezența la gală a lui Smith (care și-a primit, totuși, statueta pentru rolul din „Regele Richard: Crescând campioni”) a fost interzisă în următorii zece ani.

Șefii de la Apple TV+ (care este și coproducător, nu doar distribuitor al filmului) consideră, totuși, oportună lansarea filmului „Emancipation” în acest an, luând în considerare și faptul că un alt film de calibru cu care va rivaliza, „The Killers of the Flower Moon”, al lui Martin Scorsese, nu va fi gata anul acesta și se va lansa, se pare, abia la Festivalul de Film de la Cannes, în 2023.

Unele voci au afirmat deja că „Emancipation” ar putea fi „cel mai bun film făcut de Fuqua în cariera sa longevivă”, în timp ce altele consideră că șansele sale la Oscar ar putea fi subminate de palma lui Will Smith, așa cum s-a întâmplat, cu ani în urmă, cu „Apocalypto”, al lui Mel Gibson, a cărui promovare a fost compromisă de comportamentul inadecvat al regizorului său.

Acțiunea filmului „Emancipation” este amplasată în timpul Războiul Civil American (1861-1865) și îl are ca personaj central pe Peter (Will Smith), un sclav de pe o plantație din Louisiana care evadează prin mlaștini după ce proprietarii săi aproape îl ucid în bătaie și ajunge soldat al Armatei Uniunii.

Acesta a existat, se pare, în realitate, și a fost imortalizat în fotografii care îi dezvăluiau urmele rămase pe spate de la biciuirea sălbatică la care fusese supus.

Primele reacții la filmul „Emancipation”

Regizorul Antoine Fuqua a descris, într-un interviu pentru Deadline, pașii făcuți pentru lansarea filmului „Emancipation”, obstacolele de care s-a lovit și speranțele sale legate de film.

Cineastul a povestit că „s-a simțit incredibil” experimentând, pentru prima dată, la proiecția de la Washington, reacțiile publicului din preajma sa.

Faptul că „a văzut oamenii reacționând, exclamând, trăgând aer în piept, vorbind și comentând lucrurile care se întâmplau în film”, ceea ce spera că vor face spectatorii, faptul că filmul „i-a mișcat și i-a captivat”, apoi conversația grozavă pe care a avut-o cu ei după film, despre un subiect care era important pentru ei, „a fost uimitor”.

Antoine Fuqua a mai spus că este conștient „cât de descurajant e să faci un film despre sclavie, pentru că vrei să o faci corect, cât mai veridic și autentic”, dar că „imaginea lui Peter din 1863 l-a inspirat puternic să regizeze filmul și l-a inspirat și pe Will Smith să-l joace”.

Regizorul a mai spus că și publicul, care a aplaudat îndelung după aceea, a părut inspirat în mod similar și că „de acest lucru s-a simțit cel mai mișcat”.

Uragan, aligatori, caniculă și pandemie

El a mai povestit că cei de la Apple TV+ nu au încetat să vorbească despre lansarea filmului și despre cea mai bună promovare și că au fost uimitori, mai ales că filmul a presupus mutarea din Georgia în Louisiana și înfruntarea unor încercări precum uraganele și pandemia (în 2021, când s-a filmat „Emancipation”, statul american Louisiana a fost lovit de uraganul Ida, al doilea cel mai dăunător și mai intens uragan ajuns vreodată acolo după devastatorul uragan Katrina, din 2005 – n.r.).

„A fost cel mai greu film pe care l-am făcut vreodată”, a declarat Antoine Fuqua, cineast cu o filmografie substanțială, de la „Equalizer” la „Cei șapte magnifici”.

Am fost la pământ peste o lună, iar aproape fiecare locație de filmare aleasă a fost anulată, așa că a trebuit să căutăm unele noi. Eram în Louisiana, trebuia să merg în Baton Rouge, iar locurile de care mă îndrăgosteam erau măturate deodată sau deveneau inaccesibile. Unii dintre membrii echipei cu care am lucrat în Louisiana rămăseseră fără adăpost și încercau să-și dea seama unde vor locui după aceea.

Din nou, Apple i-a ajutat, dar a fost foarte greu. Nu mai experimentasem niciodată așa ceva, era înfricoșător. Când ne-am întors, orașul abia încerca să se repună pe picioare. A mai fost și căldura, care nu ne-a ajutat deloc când a trebuit să filmăm în mlaștini. Au fost momente în care a trebuit să renunțăm la filmări ore în șir, doar pentru a lăsa oamenii să se răcorească. Apple a adus veste cu gheață, dar era aproape insuportabil. Apoi a fost pandemia.

Peste 300 de oameni, uneori 600, care urmau să apară în scene de luptă, nu puteau să iasă din mașini până nu erau testați de Covid. Eu și operatorul, Bob Richardson, alături de Will, stăteam pe platou și așteptam. Priveam apusul soarelui și știam că avem doar o perioadă limitată pentru a filma, ceea ce a pus o mare presiune asupra producției”.

Totuși, a mai spus regizorul, „Noile locații s-au dovedit, în final, mai bune pentru film. A fost dur și ne-au făcut să simțim în ce condiții erau obligați să supraviețuiască oamenii care locuiau acolo la acea vreme.

Antoine Fuqua

Regizorul crede în Will Smith

Întrebat cum e să ia o supervedetă hollywoodiană, să o ducă într-o mlaștină cu șerpi și aligatori și să o facă să nu fie îngrozită, Fuqua a spus: „Am făcut tot ce am putut, am adus oameni specializați în înfruntările cu aligatori, șerpi și păianjeni uriași, dar am avut și câțiva dintre prietenii mei de la Navy SEAL alături, pentru a ne proteja pe toți. Spre meritul lui Will, într-o scenă în care trebuia să fugă prin mlaștina în care erau aligatori a refuzat să fie înlocuit și a filmat scena, repetând-o de câte ori a fost necesar”.

Chestionat în legătură cu felul în care s-a simțit după atâtea sacrificii la filmări când Will Smith și-a transformat în coșmar noaptea în care ar fi trebuit să triumfe, Antoine Fuqua a răspuns: „Will Smith este un tip grozav. I-am fost alături câțiva ani, lucrând la acest film. Este o persoană minunată, un profesionist uimitor și a făcut o treabă grozavă în acest rol, este la cu totul alt nivel decât a fost vreodată, e incredibil. Chris Rock este un tip bun, îl cunosc și pe el și mă rog să redevină prieteni și să putem merge mai departe”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton