Marele câștigător al premiului Oscar pentru „Cel mai bun actor” în 2025, Adrien Brody, se află în centrul unei controverse din cauza unui gest considerat „dezgustător” făcut în timpul ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar.
de Cristina Țapu,
Marele câștigător al premiului Oscar pentru „Cel mai bun actor” în 2025, Adrien Brody, se află în centrul unei controverse din cauza unui gest considerat „dezgustător” făcut în timpul ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar.
Actorul în vârstă de 51 de ani, premiat pentru rolul său din „The Brutalist”, a fost vizibil emoționat când și-a auzit numele anunțat pe scenă, învingându-i pe Timothée Chalamet, Colman Domingo, Sebastian Stan și Ralph Fiennes.
Însă momentul său de glorie a fost umbrit de o scenă neașteptată: în timp ce urca pe scenă pentru a-și ridica premiul, Brody s-a întors, și-a scos guma de mestecat și i-a aruncat-o prietenei sale, Georgina Chapman – fosta soție a lui Harvey Weinstein, în vârstă de 48 de ani. Gestul său a stârnit reacții de dezgust din partea publicului, iar internauții s-au grăbit să-i critice gestul pe rețelele de socializare.
Fanii au criticat rapid vedeta de la Hollywood pentru că și-a aruncat guma de mestecat prietenei sale, scriind pe rețelele sociale mesaje lipsite de menajamente.
„În loc să țină un discurs atât de lung, Adrien Brody ar fi putut să profite de ocazie pentru a-i cere scuze partenerei sale pentru gestul său.”, „Faptul că Adrien Brody și-a aruncat guma spre Georgina Chapman în timp ce urca pe scenă să-și primească Oscarul mi se pare, sincer, mai șocant decât palma lui Will Smith pentru Chris Rock.”, „Georgina Chapman tocmai a câștigat premiul pentru cel mai răbdător partener de viață, iar trofeul ei este guma mestecată a lui Adrien Brody, pe care acesta i-a aruncat-o în timp ce urca pe scenă.” , „Nivel avansat: Adrien Brody își aruncă guma spre soția sa și apoi încearcă să țină un discurs emoționant – cumva, reușește să fie chiar mai rău decât ambele??”
Adrien Brody a povestit într-un interviu acordat bbc.com că documentarea pentru rolul arhitectului maghiar l-a ajutat să aprofundeze istoria propriei familii: „Prilejul de a afla mai multe despre greutățile și pierderile mamei și bunicilor mei, nevoiți să fugă din Ungaria în anii ’50 și să emigreze în Statele Unite, a fost minunat pentru mine”.
Filmul s-a bucurat de o primire extraordinară din partea criticilor, care au scris că „Brutalistul” este „o epopee istorică a Americii, cu un volum tematic comparabil cu cel din «A fost odată în America» sau «Va curge sânge», cu vitalitatea filmelor clasice ale Hollywoodului și filmată cu energia și libertatea unui film independent. Un amestec unic, improbabil, dar care funcționează” (The Telegraph), un film „frumos, tulburător și straniu, cu interpretări răvășitor de bune” (The Times), o producție „solidă în toate sensurile, care ilustrează modul în care arta și frumusețea transcend spațiul și timpul” (The Hollywood Reporter).
Sursă foto: Hepta – Profimedia