Homepage  / Știri / Vedete străine

Arnold Schwarzenegger, mesaj emoționant pentru poporul rus. Ce i-a spus lui Vladimir Putin

Arnold Schwarzenegger, mesaj emoționant pentru poporul rus. Ce i-a spus lui Vladimir Putin

de Roxana Mirea,

Arnold Schwarzenegger a transmis un mesaj emoționant către poporul rus prin intermediul unui videoclip publicat pe rețelele sociale. Acesta le-a cerut rușilor să reziste în fața dezinformării din țara lor în timp ce războiul declanșat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei continuă.

Arnold Schwarzenegger, mesaj emoționant pentru poporul rus

Arnold Schwarzenegger le-a spus rușilor într-un video publicat joi, 17 martie, pe rețelele sociale că sunt mințiți în legătură cu războiul din Ucraina și l-a acuzat pe președintele Vladimir Putin că a sacrificat viețile soldaților ruși pentru propriile sale ambiții.

În videoclipul de nouă minute, Schwarzenegger a spus că soldaților ruși li s-a spus că se vor lupta cu naziștii în Ucraina, că vor proteja etnicii ruși din Ucraina sau că merg la exerciții militare și că vor fi salutați ca niște eroi. El a spus că multe dintre trupe știu acum că aceste afirmații sunt false.

Fostul guvernator al Californiei a publicat respectivul video pe Twitter, YouTube și Instagram. În timp ce unele dintre aceste servicii sunt blocate în Rusia, el a postat filmarea cu mesajul lui și pe Telegram. De asemenea, mesajul lui Arnold Schwarzenegger a fost subtitrat și în rusă.

Actorul a povestit și despre felul în care propriul său tată a fost mințit în timp ce lupta cu forțele lui Adolf Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și despre cum, atunci când s-a întors, era un om frânt, fizic și emoțional, după ce a fost rănit la Leningrad.

El le-a cerut rușilor să-și informeze concetățenii despre „catastrofa umană care se întâmplă în Ucraina”. În videoclip, au fost imagini cu clădiri bombardate în Ucraina și oameni ascunși în adăposturi. Apoi, el s-a adresat direct lui Putin, spunând: „Ai început acest război. Tu conduci acest război. Poți opri acest război.”

Mesajul integral al lui Arnold Schwarzenegger către poporul rus

„Transmis acest mesajul prin intermediul diverselor canale de comunicare pentru a ajunge la prietenii mei ruși și la soldații ruși care luptă în Ucraina. Vorbesc cu voi astăzi pentru că există lucruri care se întâmplă în lume și care au fost ținute ascunse de voi. Lucruri teribile, despre care ar trebui să știți. Înainte să vorbesc despre realitățile dure, permiteți-mi să vă vorbesc despre rusul care a devenit erou meu.

În 1961, când aveam 14 ani, un foarte bun prieten de-al meu m-a invitat la Viena să urmăresc Campionatul Mondial de haltere. Am fost în public când Yuri Petrovich Vlasov a câștigat titlul de campion mondial, devenind prima ființă umană care a ridicat 200 de kilograme deasupra capului. Cumva, un prieten de-al meu m-a adus în culise. Dintr-o dată, un băiat de 14 ani stătea în fața celui mai puternic bărbat din lume. Nu mi-a venit să cred. Mi-a strâns mâna. Încă am mâna unui băiat.

Avea mâna acestui om puternic care a cuprins-o pe a mea, dar era amabil și mi-a zâmbit. Nu o să uit niciodată acea zi. Am mers acasă și i-am pus fotografia deasupra patului meu pentru a mă inspira atunci când am început să ridic greutăți. Tata mi-a spus să dau jos fotografia și să găsesc un erou german sau austriac. S-a enervat foarte tare. Nu-i plăceau rușii din cauza experienței sale din al Doilea Război Mondial. A fost rănit la Leningrad, când armata nazistă din care făcea parte a făcut rău marelui oraș și bravilor săi oameni. Dar nu am dat fotografia jos. Nu conta pentru mine care era steagul pe care Yuri Petrovich îl purta.”

„Ucraina este o țară cu un președinte evreu”

„Legătura mea cu Rusia nu s-a oprit acolo. Ba chiar, s-a accentuat atunci când atunci când am călătorit acolo pentru culturism, pentru filmele mele și să-i întâlnesc pe toți fanii meu ruși. În una dintre aceste călătorii pe care mi-o amintesc, l-am întâlnit încă o dată pe Yuri Vlasov. Era la Moscova, filmând pentru filmul „Red Heat”, care a fost primul film american permis să fie filmat în Piața Roșie. El și cu mine am petrecut o zi întreagă împreună. Era atât de grijuliu, atât de amabil și atât de inteligent și, desigur, foarte generos. Mi-a dăruit această frumoasă cană de cafea și de atunci îmi beau cafeaua din această cană în fiecare dimineață.

Motivul pentru care vă spun toate aceste lucruri este că, de când aveam 14 ani, nu am avut decât afecțiune și respect pentru poporul Rusiei. Puterea și inima poporului rus m-au inspirat întotdeauna. De aceea sper că sper mă veți lăsa să vă spun adevărul despre războiul din Ucraina și despre ce se întâmplă acolo.

Nimănui nu-i place să audă ceva critic la adresa guvernului său, înțeleg asta, dar, în calitate de prieten de multă vreme al poporului rus, sper că veți auzi ce am de spus. Vorbesc cu aceeași îngrijorare sinceră ca și atunci când am vorbit cu poporul american, când a avut loc o tentativă de insurecție la 6 ianuarie anul trecut, când o mulțime sălbatică a zguduit Capitoliul SUA, încercând să răstoarne guvernul nostru. Știu că guvernul vostru v-a spus că acesta este un război pentru denazificarea Ucrainei. Denazificarea Ucrainei? Nu este adevarat! Ucraina este o țară cu un președinte evreu, aș putea adăuga un președinte evreu, al cărui trei frați ai tatălui au fost uciși cu toții de naziști.”

„Acesta nu este războiul poporului rus”

Vedeți voi, Ucraina nu a început acest război. Nici naționaliștii sau naziștii. Cei de la putere la Kremlin au început acest război. Acesta nu este războiul poporului rus. Nu.

De fapt, permiteți-mi să vă spun, ceea ce ar trebui să știți este că 141 de națiuni la ONU au votat că Rusia este agresorul. Au cerut să-și retragă imediat trupele. Doar 4 țări din întreaga lume au votat cu Rusia. Vedeți că lumea s-a întors împotriva Rusiei din cauza acțiunilor sale în Ucraina. Blocuri întregi au fost lovite de artileria rusă și bombe, inclusiv un spital de copii și o maternitate.

Trei milioane de refugiați ucraineni, în principal femei, copii și bătrâni, au fugit din țara lor. Și mulți alții încearcă să caute să iasă. Este o criză umanitară. Din cauza brutalității sale, Rusia este acum izolată de națiuni. De asemenea, nu vi se spune adevărul despre consecințele acestui război asupra Rusiei. Regret să vă spun că mii de soldați ruși au fost uciși.

Au fost prinși între ucrainenii care luptă pentru patria lor și conducerea rusă care luptă pentru cucerire. Cantități masive de echipamente rusești au fost distruse sau abandonate. Distrugerea provocată de bombele rusești asupra civililor nevinovați a indignat atât de mult lumea, încât cele mai puternice sancțiuni economice globale luate vreodată au fost impuse țării voastre.”

„Viețile voastre sunt sacrificate”

„Cei care nu merită, de ambele părți ale războiului, vor suferi. Guvernul rus nu și-a mințit doar cetățenii, ci și proprii soldați. Unora dintre soldați li s-a spus că vor lupta împotriva naziștilor. Altora li s-a spus că poporul ucrainean îi va saluta ca pe niște eroi. Și unora li s-a spus că pur și simplu merg la exerciții. Nici măcar nu știau că intră în război. Și unora li s-a spus că sunt acolo pentru a-i proteja pe etnicii ruși din Ucraina. Nimic din toate acestea nu este adevărat.

 Adevărul este că soldații ruși s-au confruntat cu o rezistență acerbă din artea ucrainenilor care doresc să-și protejeze familiile și țara. Când văd bebeluși scoși din ruine, am impresia că mă uit la un documentar despre ororile din cel de-al Doilea Război Mondial, nu la știrile de astăzi.

Când tatăl meu a sosit la Leningrad, a fost plin de minciunile guvernului său. Când a plecat din Leningrad, a fost distrus fizic și psihic. Și-a trăit tot restul vieții cu dureri. Durere de la spatele rupt.  Durere de la șrapnelul care mereu i-a amintit de acei ani teribili și durerea vinei pe care a simțit-o. Soldații ruși care ascultă aceast mesaj, voi știți deja mult din adevărul pe care l-am spus. L-ați văzut cu ochii voștri. Nu vreau ca voi să fiți distruși ca tatăl meu. Acesta nu este un război în care să apărați acea Rusie pentru care bunicii și străbunicii voștri au luptat. Acesta este un război ilegal.

Viețile voastre, membrele voastre, viitorul vostru sunt sacrificate pentru un război fără sens, condamnat de întreaga lume. ”

Mesajul lui Arnold Schwarzenegger către Putin

„Acum, celor de la puterea în Kremlin, permiteți-mi să vă întreb. De ce sacrificați acești bărbați tineri pentru propriile voastre ambiții? Soldaților care ascultă acest mesaj, amintiți-vă că 11 milioane de ruși au legături de familie cu Ucraina. Deci prin fiecare glonț pe care îl trageți, împușcați un frate sau o soră. Fiecare bombă sau fiecare obuz care nu care asupra inamicului, ci pe o școală, un spital sau o casă. Știu că oamenii din Rusia nu sunt conștienți că se petrec astfel de lucruri. Așa că îndemn poporul rus și soldații ruși din Ucraina să înțeleagă propaganda și dezinformarea. Vă cer să mă ajutați să răspândim adevărul. Permiteți-le semenilor voștri ruși să știe despre catastrofa umană care se petrece în Ucraina.

Președintelui Putin îi spun: Tu ai pornit acest război. Cu conduci acest război. Tu poți opri acest război.

Lăsați-mă să termin cu un mesaj tuturor rușilor care au protestat pe străzi împotriva invaziei dun Ucraina. Lumea va văzut curajul. Știm că ați suferit consecințele curajului vostru. Ați fost arestați. Ați fost închiși. Ați fost bătuți. Voi sunteți noii mei eroi. Voi aveți puterea lui Yuri Vlasov. Voi aveți adevărata inimă a Rusiei. Tuturor pietenilor mei ruși, Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a fost mesajul transmis de Arnold Schwarzenegger.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Astăzi, sătenii au parte de noi pățanii din cale afară de neașteptate și amuzante. Ziua lui Dorel este tot mai aproape și aparent Ardiles vrea să se revanșeze pentru...
 • 21:30 Visuri la cheie
  În 2020 peste 45.000 de persoane au fost victime ale violenței domestice. La fiecare 30 de secunde, o româncă este victima agresiunii. Ediția de astăzi "Visuri la...
 • 23:30 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:00 În beznă 15
 • 02:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 17:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Chefi la cuţite AP
  Cea mai iubită emisiune culinară revine cu un sezon "de poveste", ce va dezvălui experienţele, dar şi motivaţiile fiecărui concurent. În spatele farfuriilor misterioase...
 • 00:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 00:30 Mangaliţa AP
  Serialul de comedie "Mangaliţa" îl are în centrul atenţiei pe Stelian Manole, primarul aflat în fruntea urbei de peste 20 de ani. Rolul acestuia este interpretat...
 • 01:30 Mangaliţa AP
  Serialul de comedie "Mangaliţa" îl are în centrul atenţiei pe Stelian Manole, primarul aflat în fruntea urbei de peste 20 de ani. Rolul acestuia este interpretat...
 • 02:30 Planeta maimuţelor: Războiul 12
  Cesar şi armata sa de maimuţe sunt forţate să intre într-un conflict mortal cu o armată de oameni condusă de un colonel nemilos. După ce maimuţele suferă pierderi...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 07:00 Gulperi AP
  Serialul "Gulperi" spune povestea impresionantă a unei femei care lupta să-şi îndeplinească visurile, într-o societate tradiţionalistă, inflexibilă. Scenariul alert...
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Aripi frânte AP
  În centrul poveştii se află Zeynep (Melis Tüzüngüç), Emre (Emir Ozden), Cemre (Gizem Günes) şi sora lor mai mică, Aysun (Eliz Nese Çagin), care rămân într-o sărăcie...
 • 22:30 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 00:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 05:15 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 05:45 Gulperi AP
  Serialul "Gulperi" spune povestea impresionantă a unei femei care lupta să-şi îndeplinească visurile, într-o societate tradiţionalistă, inflexibilă. Scenariul alert...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV