Homepage  / Știri

Cauza morții Tinei Turner a fost dezvăluită la o zi după decesul ei

Cauza morții Tinei Turner a fost dezvăluită la o zi după decesul ei
7

de Roxana Mirea,

Cauza morții Tinei Turner a fost dezvăluită. Celebra artistă a murit pe 24 mai 2023, la vârsta de 83 de ani, în locuința sa din Elveția. De-a lungul anilor, Tina Turner a câștigat inimile multora ca regina rock ‘n’ roll-ului. Cu toate acestea, viața ei n-a fost deloc ușoară, ea confruntându-se și cu mai multe probleme de sănătate.

Cauza morții artistei Tina Turner

Cauza morții Tinei Turner a fost dezvăluită. Reprezentanții regretatei cântărețe au declarat pentru The Daily Mail că aceasta a murit din cauze naturale în locuința sa din Küsnacht, în apropiere de Zurich, Elveția. Reprezentantul ei a dezvăluit anterior că s-a luptat cu o „boală lungă”, dar nu a dezvăluit alte detalii, potrivit Page Six.

Cu mare tristețe anunțăm decesul Tinei Turner”, a spus purtătorul de cuvânt într-o declarație pe Instagram. „Cu muzica ei și cu pasiunea ei nemărginită pentru viață, ea a încântat milioane de fani din întreaga lume și a inspirat vedetele de mâine. Astăzi ne luăm rămas-bun de la o prietenă dragă, care ne lasă cea mai mare operă a ei: muzica ei. Toată compasiunea noastră sufletească se îndreaptă către familia ei. Tina, ne vei lipsi foarte mult.”

Deși moartea lui Turner a fost un șoc pentru vedetele din întreaga lume, se știa de problemelele de sănătate ale reginei rock ‘n’ roll-ului. Cântăreața a recunoscut, cu doar două luni înainte de a muri, că se afla în „mare pericol” din cauza luptei sale cu boala de rinichi.

Rinichii mei sunt victimele faptului că nu mi-am dat seama că tensiunea mea arterială ridicată ar fi trebuit să fie tratată cu medicina convențională”, a împărtășit ea pe Instagram pe 9 martie. „M-am pus în mare pericol refuzând să înfrunt realitatea că am nevoie de terapie zilnică, pe viață, cu medicamente. Mult prea mult timp am crezut că trupul meu este un bastion de neatins și indestructibil.”

USA News – March 4, 2002Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Tina Turner suferea de insuficiență renală

Cu doi ani înainte, Turner a dezvăluit într-un documentar de lung metraj, intitulat „Tina”, că s-a confruntat de-a lungul anilor cu o serie de afecțiuni fizice și psihice. Artista a mărturisit că a fost diagnosticată cu o formă de tulburare de stres post-traumatic din cauza abuzurilor domestice pe care le-a suferit de-a lungul căsniciei cu primul ei soț și partener muzical, Ike Turner.

Am avut o viață abuzivă, nu există altă cale de a spune povestea. Este o realitate. Este un adevăr. Asta e ceea ce ai, așa că trebuie să o accepți”, a declarat Tina la vremea respectivă.

Ike și Tina Turner

În afară de relația ei tumultoasă, Tina s-a confruntat de-a lungul anilor cu mai multe probleme de sănătate, printre care sindromul de stres posttraumatic, insuficiență renală, hipertensiune arterială și cancer intestinal.

Celebra artistă a suferit, de asemenea, un accident vascular cerebral în octombrie 2013, episod pe care l-a detaliat în cartea sa de memorii din 2018, „My Love Story”.

M-am trezit brusc și eram panicată”, a scris ea. „Un fulger mi-a lovit capul și piciorul drept – cel puțin așa am simțit – și aveam o senzație ciudată în gură, ceea ce mi-a îngreunat sarcina de a-l striga pe Erwin pentru ajutor. Am bănuit că nu era bine, dar a fost mai rău decât mi-am imaginat vreodată. Aveam un atac cerebral.”

Soțul ei i-a donat un rinichi

Tina Turner a fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016, iar atunci când medicii i-au spus că ambii rinichi îi cedează, cântăreața a spus că nu a devenit deprimată. În schimb, s-a resemnat cu ideea că i-a venit vremea.

Când medicii au spus: „Ambii rinichi sunt scoși din funcțiune”, mi-am spus: „Cred că a venit vremea să plec””, a declarat Turner pentru Winfrey. „Aveam în jur de 70 de ani. În gândirea mea, trăisem destul de mult și nu voiam să fiu conectată la o mașină pentru tot restul vieții mele.”

Rinichii lui Turner funcționau doar în proporție de 20 la sută. Lucrurile păreau atât de grave, a scris Turner în memoriile sale, încât a luat în considerare ideea sinuciderii asistate, care este legală în Elveția. Când părea că nu mai există nicio speranță, soțul ei, Erwin Bach, a intervenit la timp pentru a-i salva viața. Turner a scris în „My Love Story” că a fost „șocată” de faptul că Bach a renunțat la unul dintre rinichii săi, scrie etonline.com.

Tina Turner și Erwin Bach

M-am întrebat dacă cineva va crede că donarea lui Erwin a fost într-un fel tranzacțională”, a scris ea. „În mod incredibil, având în vedere cât de mult timp am fost împreună, încă mai existau oameni care voiau să creadă că Erwin s-a căsătorit cu mine pentru banii și faima mea. Ce altceva ar vrea un bărbat mai tânăr de la o femeie mai în vârstă? Erin a ignorat întotdeauna zvonurile.”

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton