Homepage  / Ultimul număr

Cavalerul teuton

Cavalerul teuton

de Redactia Tvmania

La 21 de ani, a strapuns deja plafonul inaltei performante. Ciprian Marica i-a costat pe svabii de la VfB Stuttgart, campionii Germaniei, 11 milioane de euro.

Socotit unul dintre cei mai sexy fotbalisti romani, „Cipri” (asa cum e alintat Marica de noii coechiperi de la Stuttgart, incapabili sa-i pronunte numele de familie) poate fi lejer incadrat la capitolul „exceptii care confirma regula”. Nu a vazut in fotbal o cale de a iesi din saracie (asa cum fac majoritatea jucatorilor ajunsi celebri), pentru ca parintii n-au dus niciodata lipsa de bani. Acest lucru, dar si educatia primita acasa, l-au facut sa priveasca intai spre performanta si abia apoi spre realizarea financiara. Traiul lipsit de griji nu l-a „inmuiat”, iar acum viata l-a recompensat pentru ambitia si talentul sau.
Transferat la 18 ani de la Dinamo sub aripa lui Mircea Lucescu, la Sahtior Donetk, Marica a fost modelat pe indelete, in Ucraina, de maestrul prin mana caruia au iesit alte mari glorii ale fotbalului romanesc: Rednic, Andone, Sabau, Lupescu, Raducioiu, Mateut. Anul trecut, dupa doua sezoane la Donetk, Marica a simtit insa ca trebuie sa plece. „Ma plafonez aici”, le spunea el apropiatilor. Lucescu s-a opus o perioada, considerand ca atacantul e inca necopt. Apoi a cedat insistentelor. In aceasta vara, cluburile din Europa s-au batut pe Marica. AS Roma, Manchester City si VfB Stuttgart i-au facut propuneri de transfer.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te