Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Ce avere incredibilă a adunat Selly. Vloggerul a explicat cum a reușit să aibă succes în afaceri

Ce avere incredibilă a adunat Selly. Vloggerul a explicat cum a reușit să aibă succes în afaceri

de Andra Stana,

Selly, care are azi 21 de ani, este mândru de cariera sa. Tânărul vlogger are peste trei milioane de abonați pe YouTube și o avere de un milion de euro. El a explicat recent cum a reușit să aibă câștiguri mari, după ce a pornit inițial de la un câștig de doar 50 de dolari lunar.

Selly a explicat cum a făcut primul milion de euro

Într-un videoclip urcat pe canalul său de YouTube, Selly a povestit că întrebarea care i se pune cel mai des este dacă a ajuns la primul milion de euro. Pentru prima oară, vloggerul a spus că da. În schimb, Selly a explicat că nu are efectiv acești bani, asta pentru că o parte i-a investit.

„Da, am făcut, dar depinde cum definești averea. Majoritatea oamenilor au impresia că averea unui om reprezintă banii cash. E greșit, nu e așa”, a spus el dându-l exemplu pe Elon Musk, cel mai bogat om din istorie, care deține acțiuni foarte valoroase.

Ulterior, Selly și-a spus povestea primului său milion de euro. Și-a început activitatea pe YouTube când era foarte mic, iar primii lui bani câștigați au fost 50 de dolari.

„Meritul e cauzat de muncă”

„Eu consider că meritul pentru activitatea din YouTube și din online, în general, nu e cauzat de noroc, e cauzat de muncă. Munca e principalul factor aici. Dar aș fi ipocrit să spun că nu m-am bucurat și de un noroc. Care a fost norocul? Norocul meu a fost timeing-ul, acesta e foarte important când vorbești de orice afacere, de orice chestie. (…) Eu am avut marele noroc de a începe să fac ceea ce fac acum încă din 2011 sau 2012. Ăsta a fost norocul meu. Eu eram foarte tânăr vloggingul abia începea și am avut unitatea de a învăța foarte rapid niște lucruri pentru că aveam și 10, 11, 12 ani și învățam foarte repede. Ăsta a fost norocul meu.

Ideea e că am început să fac primii bani din Google Sense, adică din platforma de monetizare a YouTube-ului de la vremea respectivă, primii bani însemnând 50 de dolari după primul an de vlogging. Aveam 12 ani și am scos pentru prima dată de la bancomat cei 50 de dolari, 200 de lei. Erau banii mei. Cel mai tare sentiment!”, a dezvăluit el.

„Ajunsesem în 2014 să fac vreo 70 de dolari pe lună din YouTube”

După niște ani, Selly a ajuns să aibă și mai mulți abonați pe canalul lui de YouTube, iar veniturile i-au crescut ușor.

„În 2014 am început să cresc în cifre pe YouTube, acei 200 de lei s-au transformat în 400 de lei, în 600 de lei, în 1.000 de lei, vorbim despre economiile mele. Ajunsesem în 2014 să fac vreo 70 de dolari pe lună din YouTube. Pentru mine, la vârsta respectivă, erau bani mulți. (…)

Deci făceam 300, 400 de lei pe lună și, automat, începând să am banii pe mână, am făcut și prima tâmpenie din viața mea. Se întâmpla când aveam 13 ani. Deci să nu faceți asta. Eu descoperisem alcoolul și aveam un anturaj mai mare cu un an decât mine, și eu am făcut tâmpeniile cu un an mai repede. Și am băut whiskey. Și am băut și am băut, la început nu se simte, dar apoi se prăbușește totul. M-au luat părinții mei și nu m-au mai lăsat două luni să ies din casă”, a mai spus Selly, care a trecut printr-o schimbare majoră în 2015.

„(…) acolo m-am plafonat”

„Au mai trecut câțiva ani ani și banii pe care i-am făcut nu s-au schimbat. Dar de la 400 de lei pe lună am ajuns la 500 de lei, la 1.000 de lei pe lună, și acolo m-am plafonat pentru că nu făceam bani decât din YouTube. Și până pe la 15 ani cam așa a fost. Și în 2015 s-a schimbat, în primăvară am avut prima tangență cu lumea publicității plătite. Atunci vine un brand să vorbești de bine. Prima tangență a fost o țeapă. De atunci nu am mai luat alta și am lucrat cu oameni cinstiți. (…)

Eu până în 2015, am făcut 400, 500 de lei pe lună. Patru ani de muncă în care am fost constant, în care am postat în fiecare săptămână”, a mai spus el.

Selly a început să facă bani cu adevărat când a schimbat tactica în vloggurile lui. Totul s-a schimbat după ce a renunțat să înjure, a creat conținut mai comercial și atunci multe brand-uri au vrut să se asocieze cu el. Totodată, el a semnat un contract cu casa de discuri Global Records.

„În prima zi din clasa a IX-a de liceu am fost abordat de casa de discuri Global Records, care sunt acum principalii mei parteneri, prieteni. La vremea aia era cea mai inovatoare casă de discuri, care făcea agenție de influenceri. Pe atunci mi-au dat un contract, dar nu era un contract foarte bun pentru mine. Eu mi-am negociat singur contractul, eu am citit singur pe net ce scria acolo.

„Pentru mine, la 16 ani a fost wow”

Acolo a început expansiunea mea. Dacă nu livram la timp, dacă nu eram harnic, eu nu aveam cum să fac bani. Și așa am început să fac bani. Și primii mei bani serioși, și aici vorbim de zeci de mii de euro, au fost din reclame la brand-uri. În primăvara lui 2017 mi-a intrat un contract de 35.000 de euro. Pentru mine, la 16 ani a fost wow. Și de atunci au început să vină banii serioși”, a mai spus el.

Selly recunoaște că a făcut și alte afaceri profitabile.

„Apoi am făcut trupa 5GANG și din 5GANG am făcut bani mulți, și atunci a fost o creștere explozivă. În 2018 am fost avion, la fel și în 2019”, a spus Selly. Vloggerul admite astăzi că s-a folosit și de alte proiecte pentru a avea profit.

„Am făcut concerte, am făcut firme, sunt surse diferite de venit, am făcut curs de vlogging, am investit în acțiuni, mi-am diversificat sursele de venit”, a mai spus el pe YouTube.

Sursa foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te