Homepage  / Vedete româneşti

Ce condiție a primit Iuliana Tudor când a debutat ca prezentatoare TV: „O să-ţi tăiem părul acesta lung”. EXCLUSIV

Ce condiție a primit Iuliana Tudor când a debutat ca prezentatoare TV: „O să-ţi tăiem părul acesta lung”. EXCLUSIV
10

de Cătălina Matei,

Iuliana Tudor revina la TVR 1, din 23 octombrie, cu „O dată-n viață”, una dintre cele mai longevive emisiuni de divertisment ale Televiziunii Române. Show-ul va fi difuzat în fiecare duminică, iar prezentatoarea lui ne-a dezvăluit ce vom vedea în noul sezon, dar și ce amintiri o leagă de începuturile acestei producții.

Timp de 10 ani, „O dată-n viață”a fost programul premium al TVR 1. Formatul semnat de regretatul om de televiziune Titus Munteanu aducea în platou persoane publice din domenii diferite care, „o dată-n viață”, îmbrăcau costumul tradițional românesc și cântau, dansau, realizau duete, în premieră, cu vedete ale muzicii populare românești. Ce amintiri o leagă pe Iuliana Tudor de această producție? Aflăm mai multe chiar de la ea!

Cât de dor ți-a fost de „O dată-n viață”?

E ca dorul după copilul tău care e plecat o vreme şi se întoarce în braţele tale. Nu ştiam când va fi reîntâlnirea, dar mă bucur enorm că se întâmplă. TVR a venit cu propunerea şi am gândit un proiect total nou, păstrând conceptul de bază al show-ului.

Și de ce a luat o pauză acest format în grila TVR-ului?

În momentul când a apărut proiectul „Vedeta Populară”, am agreat să-l construim şi am reuşit să facem succes încă din primul sezon. Sunt mândră că, alături de partenerii noştri de la Zucherro (cei care deţin licenţa), am creat cea mai importantă platforma dedicată tinerelor talente din folclor – şi nu numai. Aşa se întâmplă şi acum. Luăm o pauză de un sezon cu talent-show-ul „Vedeta Populară” pentru a realiza „O dată-n viaţă”. 

Îți mai aduci aminte de prima întâlnire cu Titus Munteanu, creatorul acestui format? 

Era directorul TVR 1 exact când am fost aleasă ca prezentator la un casting. 1999. Am intrat în biroul său, mi-a întins mâna şi primul lucru pe care mi l-a spus a fost: „O să-ţi tăiem părul acesta lung. Nu e potrivit la televizor.” 

Nu s-a întâmplat, pentru că am refuzat. Şi-a dat seama că sunt foarte încăpăţânată şi a avut răbdare cu mine. L-am tăiat singura mai târziu. (râde) 

Ce schimbări vom vedea în noul sezon?

Formatul nou aduce în prim plan tinerii laureaţi ai talent show- ului „Vedeta Populară”, care vor avea alături vedete mari ale folclorului românesc în chip de mentori. Tinerii vor avea de susţinut momente artistice trăite în premieră, o dată-n viaţă. Vor cânta folclor din alte zone decât cea natală, vor dansa, vor cânta muzică uşoară, vor fi actori etc.

Cine sunt vedetele care vor participa la „O dată-n viață”? Dintre ele, cine te-a surprins cel mai tare? Și de ce?

Avem invitaţi speciali pentru duetele pe care tinerii le vor susţine pe alte genuri muzicale. În prima ediţie ne vom întâlni cu Loredana şi Elena Gheorghe ca invitaţi speciali. 

Fiecare ediţie aduce nume noi în funcţie de alegerile tinerilor protagonişti.

iuliana-tudor-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton