Chefii de la MasterChef, criticați de un coleg de breaslă
Deși emisiunea MasterChef continuă să se bucure de o audiență ridicată și de un număr mare de fani care așteptau cu entuziasm revenirea celor trei jurați, nu toți telespectatorii au fost impresionați de noul sezon. Printre cei dezamăgiți se numără și chef Nicolaie Tomescu, care a vorbit deschis în mediul online despre formatul emisiunii și comportamentul celor trei chefi față de concurenți.

VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 9
Bucătarul consideră că, de multe ori, concurenții sunt jigniți indirect în momentul jurizării preparatelor și că ar fi nevoie de mai multă empatie și înțelegere, având în vedere că aceștia nu sunt bucătari profesioniști.
„MasterChef m-a dezamăgit total… Poate nu înțeleg eu formatul, poate eu sunt ceva mai înțelegător, dar să ai o atitudine de genul când jurizezi niște farfurii, indiferent de cât de bune sau de proaste sunt, e de neacceptat!”, a transmis Nicolaie Tomescu pe rețelele sociale.
El a adăugat că probele din concurs ar trebui adaptate nivelului participanților: „Înainte de toate, ține cont de faptul că oamenii înscriși la concurs sunt români care nu au de-a face cu specialitățile din pește și fructe de mare. Nu poți să vii să le dai astfel de ingrediente și apoi să ai niște așteptări ca de la niște bucătari profesioniști. Cu părere de rău, dar nu mă uit la un show culinar, ci la unul de stand-up comedy prost regizat, în care concurenții sunt jigniți indirect!”
Recent, un moment tensionat l-a avut în prim-plan pe chef Florin Dumitrescu, care i-a cerut unui concurent să predea șorțul și să părăsească platoul, acuzându-l că „și-a bătut joc de un homar”. Incidentul s-a petrecut înainte ca juratul să guste preparatul, iar reacția sa a fost considerată de unii telespectatori drept exagerată.
Cine este Nicolaie Tomescu
Originar din Arad, dar stabilit în Timișoara, chef Nicolaie Tomescu este un bucătar cu experiență internațională, cunoscut pentru pasiunea sa pentru gastronomia fină. A lucrat o perioadă în SUA și Franța, iar ulterior a urmat o specializare în gastronomie la Cambridge, la propunerea unei echipe BBC care l-a remarcat în timpul colaborării sale cu Cramele Recaș.

VEZI GALERIA FOTOPOZA 6 / 9
În prezent, Tomescu activează ca freelancer și organizează cursuri de gătit dedicate pasionaților de bucătărie de acasă, punând accent pe rafinament, simplitate și respect față de ingrediente. În ultimii ani, s-a concentrat tot mai mult pe prepararea deserturilor, devenind o prezență activă și apreciată în mediul online culinar.
Sursă foto: Instagram – Pro TV
Citește și:
Newsletter zilnic TVMania!
Tot ce merită să știi despre TV, vedete și streaming direct în inboxul tău.