Cine este Arșenica Cocean, cocurenta care a primit cuțitul de aur din partea lui Orlando Zaharia
Arșenica Cocean s-a remarcat încă din prima ediție a sezonului, difuzată pe 16 noiembrie 2025, unde a venit în fața juraților în calitate de Chef de partie și Pastry Chef. Prestația și desertul său inedit au dus la un moment neașteptat: un loc direct în echipa lui Chef Orlando.

VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 6
„Nu a fost ideea mea să mă înscriu la Chefi la cuțite, a fost ideea soțului și a fiicei mele, care de patru ani de zile mă tot bat la cap să fac asta. Sunt o persoană mai timidă, știu că nu se vede. Le-a fost foarte greu să mă convingă, dar acum îmi place. Lucrez ca Chef patiser, prepar deserturi. Tichetele curg și trebuie să te gândești ce ai de preparat. În seara aceasta o să gătesc pentru Chefi profiterol cu cremă de vanilie, inserție de coacăze negre, zmeure, mere și cimbru. Am ales acest desert, îți lasă ceva pe palatul gurii, cum zice Richard. Ce trăiesc astăzi nu cred că am trăit vreodată. Așa mari emoții nu am avut vreodată. Mi-ar plăcea să aibă o reacție wow, deși știu că ei ascund asta tot timpul”, a mărturisit concurenta, concentrată să finalizeze desertul menit să-i cucerească pe Chefi.
Preparatul i-a impresionat instantaneu pe jurați, care au remarcat delicatețea prezentării încă din clipa în care au ridicat cloșurile. „Cât de gingașe sunt astea”, a observat Chef Orlando Zaharia, analizând atent farfuria.
„Este la alt nivel, mai ridicat decât sezonul trecut!”, a adăugat Chef Richard Abou Zaki, cunoscut pentru exigența sa.
Concurenta a vorbit desore parcusul său profesional
Invitată să vorbească despre ea, Arșenica a dezvăluit detalii despre viața personală și traseul ei profesional.
„Bună seara, Chefi! Este o onoare să vă cunosc pe toți. Sunt Arșenica Cocean, prietenii îmi spun Arși, am 40 de ani, locuiesc în Anglia, sunt căsătorită de 14 ani și avem o fetiță împreună de 13 ani. Am două joburi, unul full time de Chef de partie, și un job part time, de Pastry Chef de partie. Lucrez la Audley Villages, un resort de lux pentru pensionari (…). Mi-am căutat altceva de muncă, așa am ajuns aici, am început ca asistent Pastry Chef, mă trezeam la 4 dimineața, mergeam la alergat, mergeam cu soțul la muncă, apoi o oră și jumătate cu trenul, apoi ajungeam la muncă, lucram și ajungeam seara.
După un an și jumătate am renunțat și am ales acest job, de acum. Am învățat singură să fac macarons, am experimentat, mi-am luat cărți, am urmat cursuri online, am experimentat rețete, aveam Chefii mei pe care îi urmeam, când am mers la fratele meu în Franța mi-am cumpărat cărți și îmi traduceam singură rețetele și îmi făceam mousse-uri, asta este pasiunea mea. Am învățat și așa mi-am obținut și jobul actual, nu prin școli plătite cu mulți ani. Am învățat să fac prăjituri, făceam prăjituri de casă, pregăteam candy baruri pentru nunți, poate aveam și 9-10 evenimente într-un weekend”, a povestit ea, stârnind uimirea juraților.
Impresionați de ambiția și perseverența ei, chefii au recunoscut în Arșenica un profesionist dedicat, obișnuit cu ritmul intens al bucătăriei și pregătit pentru provocările unei competiții culinare de asemenea anvergură.
Momentul culminant a venit când Chef Orlando Zaharia i-a oferit cuțitul de aur. „Sunt super uimit. În seara aceasta a fost și pentru noi o onoare să degustăm acest desert, chiar s-a atins un nivel super înalt de patiserie, de eleganță, de finețe. Chiar mă bucur!”, a afirmat Chef Richard Abou Zaki.
Reacția concurentei a fost una emoționantă: „Nu cred! Doamne, deci nu cred! Aseară am fost la tine la restaurant, soțul meu a făcut poză cu tine! Nu cred. Îl iau!”, a spus ea, copleșită de moment.
„Bravo, Orly!”, a venit felicitarea lui Chef Richard. „Știu să fac atâtea deserturi, abia așteptat!”, a adăugat Arșenica, în timp ce era îmbrățișată de mentorul său din competiție.
Sursă foto: Antena 1
Citește și:
Newsletter zilnic TVMania!
Tot ce merită să știi despre TV, vedete și streaming direct în inboxul tău.