Homepage  / Ultimul număr

David Beckham

David Beckham

de Redactia Tvmania

„Era Beckham” se pregateste sa intre in ultima sa faza: cea suta la suta comerciala. Dupa evolutii sinuoase pe terenul de joc si un mariaj dedicat marketingului, cel mai „vandabil” fotbalist al lumii se muta in patria spectacolului: America.

Ca fotbalist, englezul David Beckham n-a stralucit niciodata. Dar asta n-a contat decat la inceputurile carierei. Nu s-a remarcat ca lider maret, n-a decis niciodata soarta unei finale mondiale, n-a driblat toata echipa adversa si nici n-a batut vreun record de eficacitate. El a fost insa norocosul ales de industria show-bizului pentru a fi produsul vandut publicului.
Din acel moment, petrecut acum mai bine de un deceniu, David Beckham a devenit unul dintre cei mai bogati sportivi ai lumii, dar si-a pierdut dreptul de proprietate asupra propriei persoane. A devenit motorul unei industrii care genereaza anual afaceri de miliarde. Intreaga sa viata a fost dedicata performantei financiare. Totul a fost facut pentru a spori notorietatea „produsului”. David s-a casatorit cu Victoria, fosta „Posh Spice” din celebra trupa Spice Girls. Cele mai mici gesturi sunt mediatizate intens. Reclamele la bauturi racoritoare, echipamente sportive, sampoane si orice altceva l-au transformat in gladiator, imparat roman, luptator impotriva fortelor intunericului, dansator si explorator neinfricat.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te