Homepage  / Știri

National Geographic anunţă premiera “Geniul, cu Stephen Hawking”

National Geographic anunţă premiera “Geniul, cu Stephen Hawking”

de Redactia Tvmania

Ce sunt? De ce sunt aici? Suntem singuri în Univers? De-a lungul secolelor, cei mai mari gânditori ai istoriei, aflați în căutarea cunoașterii și înțelegerii, au reușit cele mai spectaculoase progrese științifice. În noul serial “Geniul, cu Stephen Hawking”, National Geographic Channel și profesorul Stephen Hawking și-au propus să demonstreze că și oamenii ”obișnuiți” pot la fel de ușor să priceapă cum s-au realizat marile salturi științifice ale omenirii.

Stephen Hawking

Difuzat în premieră din data de 5 iunie, de la ora 21.00, în fiecare seară de duminică, “Geniul, cu Stephen Hawking” este un serial din șase părți, găzduit și narat de renumitul fizician teoretician, profesorul Stephen Hawking. În fiecare episod, un grup diferit de oameni obișnuiți este provocat să gândească precum marile minți științifice ale istoriei pentru a răspunde la unele dintre cele mai persistente întrebări ale omenirii.

”Trebuie să fii geniu pentru a răspunde marilor întrebări?” ne întreabă profesorul Hawking. ”Geniul este un proiect care promovează țelul meu de-o viață, acela de a aduce știința mai aproape de public. Știința este o colecție de povești întrețesute care ne ajută să înțelegem universul. Programul acesta este unul distractiv prin care încercăm să aflăm dacă oamenii obișnuiți sunt suficient de inteligenți pentru a gândi precum marile minți care au trait vreodată. Optimist cum sunt, eu cred că răspunsul este afirmativ”.

Prin intermediul unor experimente la scară largă și prin demonstrații remarcabile, acest serial decodifică misterele biologiei evoluționare, astrofizicii și mecanicii cuantice, descoperind răspunsuri la întrebări precum: ”Unde suntem?”, ”De unde provine Universul?”, ”Putem călători în timp?”.

WhatAreWe_001_Genius

În fiecare episod, cunoaștem trei indivizi cu minți curioase, care trebuie să-și pună la treabă aceste minți pentru a afla ceea ce marii gânditori ai omenirii au descoperit, de-a lungul secolelor, despre cele mai importante mistere științifice. Serialul îi poartă pe participanți, precum și pe privitorii de acasă, înapoi în timp, către Grecia antică, unde Eratostene a calculat circumferința Pământului și către istoria mai recentă și către gânditori precum Edward Hubble, care a descoperit și a stabilit distanțele dintre planeta noastră și vastele galaxii din univers.

În fiecare episod, profesorul Hawking pregătește pentru cei trei oameni obișnuiți o serie de provocări fizice și mentale pentru a le arăta cum să gândească precum un geniu.

 

Episoadele sunt:

Unde suntem? – 5 iunie, ora 21:00

Renumitul cercetător Stephen Hawking provoacă trei oameni obișnuiți să gândească precum un geniu. Vor fi capabili să măsoare Pământul, sistemul solar și chiar universul și să găsească locul nostru real în cosmos?

 

Ce suntem? – 12 iunie, ora 21:00

Stephen Hawking provoacă trei oameni obișnuiți să descopere ce suntem cu adevărat. Mașinării autoasamblante, bacterii luminoase și prima demonstrație fizică din lume a evoluției în acțiune vor contribui la revoluționarea viziunii asupra vieții a celo trei.

 

Singuri în univers? – 19 iunie, ora 21:00

Profesorul Stephen Hawking provoacă trei oameni obișnuiți să descifreze posibilitatea existenței vieții extraterestre în univers. Află de ce echipa celor trei va fi puternic impresionată într-un fel în care nu se aștepta.

 

De ce suntem aici? – 26 iunie, ora 21:00

Stephen Hawking a pregătit o provocare incitantă pentru trei oameni obișnuiți: Vor reuși să găsească răspunsul la întrebarea: de ce existăm? Hawking le oferă experiența incredibilă a unor conștientizări profunde, ajutându-i să gândească precum filosofii, dar și precum cercetătorii.

 

De unde vine Universul? – 3 iulie, ora 21.00

Stephen Hawking provoacă trei oameni obișnuiți să descopere de unde provine universul. Îndrăgitul profesor îi conduce pe cei trei într-o călătorie extraordinară de descoperire, din care nu lipsesc mașinile de curse, patinatorii pe gheață, baloanele și pistele de atletism.

 

Putem călători în timp? – 10 iulie, ora 21.00

Stephen Hawking provoacă trei oameni obișnuiți să stabilească dacă este posibilă călătoria în timp. Această fascinantă experiență include mașini sport DeLorean, ceasuri, o uriașă gaură neagră și o secțiune mare a orașului New York.

 

“Geniul, cu Stephen Hawking” este produs de Bigger Bang. Ben Bowie și Iain Riddick sunt producătorii executivi pentru Bigger Bang. Pentru National Geographic Channel, vicepreședinte executiv al diviziei de programe și dezvoltare este Hamish Mykura, iar Tim Pastore este președintele diviziei de programe originale și producție.

 

 

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te